Jesli ktoś chce czegos się dowiedziec o tej wyspie chętnie podpowiem ....
.png)
.png)
tom2tom2 napisał(a)::) Witam mam pytanko czy ktoś może był na Pagu w ubiegłe wakacje i wie czy w wyniku ulewnych deszczy które ponoć nawiedziły wyspę nie zniszczyło plaży ŚV Marko (Girisce)?pytam ponieważ przez 5 lat jeżdziłem z żoną do Pagu i Novali ale w poprzednim roku pojechaliśmy głębiej na Peljeszac jednak w te wakacje planujemy ponownie czyli juz 6 raz pojachać na naszą ukochaną wyspę Pag ,plaża ta jest naszym ukochanym miejscem i kiedyś gdzies wyczytałem że ponoc tę plaże osunęła się skarpa i już jej nie ma może ktoś mi odpowiedzieć kto był w ubiełe wakacje czy tak jest będę wdzięczny .
Jesli ktoś chce czegos się dowiedziec o tej wyspie chętnie podpowiem ....

pipeman napisał(a):Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak wygląda możliwość dostępu do wyspy Veli Sikavac na południu wyspy Pag.
Są możliwości swobodnego zwiedzania, czy jakieś zakazy ( o co miejscowych ie podejrzewam ) ?
.png)
anakin napisał(a):pipeman napisał(a):Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak wygląda możliwość dostępu do wyspy Veli Sikavac na południu wyspy Pag.
Są możliwości swobodnego zwiedzania, czy jakieś zakazy ( o co miejscowych ie podejrzewam ) ?
Szczerze powiedziawszy to nie kojarzę, żeby ktokolwiek tam był....albo przynajmniej o tym pisał...![]()
Możesz Ryśka zapytać, bo mógł tam być.
.png)
anakin napisał(a):Cóż............niech Moc będzie z Wami.![]()
.png)
.png)
Mikromir napisał(a):anakin napisał(a):pipeman napisał(a):Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak wygląda możliwość dostępu do wyspy Veli Sikavac na południu wyspy Pag.
Szczerze powiedziawszy to nie kojarzę, żeby ktokolwiek tam był....albo przynajmniej o tym pisał...![]()
Wiem, że prowadzone są tam prace archeologiczne, ale czy turyści mają wstęp? Można spróbować napisać do TZ w Pagu - w końcu to stolica wyspy, mogą coś wiedzieć.
.png)
pipeman napisał(a):Mikromir napisał(a):anakin napisał(a):pipeman napisał(a):Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak wygląda możliwość dostępu do wyspy Veli Sikavac na południu wyspy Pag.
Wiem, że prowadzone są tam prace archeologiczne, ale czy turyści mają wstęp? Można spróbować napisać do TZ w Pagu - w końcu to stolica wyspy, mogą coś wiedzieć.
A po co pisać .... podskoczymy zobaczymy ....lokal zaklepany. Ostatni tydzień lipca będziemy na Pagu.
.png)

tomekkasztelan napisał(a):To ja się chyba dopisuję tutaj, bo Pag jest zjawiskową wyspą - 3 wypady do Cro i 2 razy na Pag. W tym roku znowu się tam wybieram, ale tym razem Povljana, spokojnie i cicho. Jak ktoś podrzuci namiary na apartament z 2 sypialniami będę ogromnie wdzięczny.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne