napisał(a) Marsallah » 07.06.2019 09:26
Natko_ napisał(a):I ważniejsza od wnętrza domu jest jego lokalizacja.
Haha, u nas chyba jest przechył w drugą stronę

W każdym razie, ja odpowiadam za lokalizację, żona za wnętrze.
Natko_ napisał(a): co Ty robisz w Cro w takim razie

Odliczam dni do wyjazdu

m@rek napisał(a):wiesz, są tacy co mają stałą cykliczną rezerwację od kilku lat w tym samym miejscu

jeszcze nie wyjechałeś a na przyszły rok kwatera już zarezerwowana

Wiem, wiem, ale to nie dla mnie. Umarłbym z nudów, wracając co rok w to samo miejsce. Muszę odkrywać. Dopiero co udało mi się namówić żonę do tego, żeby nie wracać co drugi rok na Vis do kwatery, w której byliśmy w 2013, 2015 i 2017 i mam nadzieję, że każde kolejne wakacje spędzimy w innej lokalizacji. Chciałoby się powiedzieć "na innej wyspie", ale tych w miarę dużych to już w Dalmacji nie zostało nam zbyt wiele (dużych: wcale), a i do nich jestem wybiórczy (np. za blisko lądu - odpada).
m@rek napisał(a):Marsallah napisał(a):...Ale ja jestem dziwny - nie lubię upałów, ciepłego morza i karlovačko
czyli co rok wakacje jak marzenie

Wiesz, morze w tym roku może być chłodniejsze, zwł. na początku sezonu (a i w 2018 byliśmy w Chorwacji na przełomie czerwca i lipca i nie było "zupy"), miast karlo wybieram inne piwa, a najchętniej białe wino. A z upałem jakoś trzeba sobie radzić - klima tu, cień tam, na plaży nie przebywam zbyt długo...