napisał(a) KAALA » 02.08.2010 12:59
Akasza napisał(a):A Wy gdzie będziecie stacjonować na Hvarze?

Może się spotkamy na lawendowej wyspie

My jedziemy do Jelsy. Dwa lata temu byliśmy w Stari Gradzie. (w tym roku znowu nie udało się do Hvaru, ale następnym razem

). Jak najbardziej możemy się spotkać.
Jeśli chodzi o apartamenty, to nie pomogę, nie mam pojęcia, jakie moga być ceny. W samym Hvarze myślę, że 25 euro/2os. będzie mało (nie wiem, czy wogóle na całej wyspie to nie będzie za mało. Zależy jakie jest obłożenie w tym roku. Chyba od tego to zależy, jak nie ma ludzi to właściciele powinni zejść z cen, ale na Hvarze zawsze jest dużo turystów)
Wszystko zależy od lokalizacji. Ale jeśli jedziecie w ciemno, to warto pojechać i popytać.
Jeśli chodzi o ceny w sklepach, to w Konzumie czy w innym supermarkecie będzie chyba podobnie, czy to w Hvarze czy w Stari Gradzie. Ceny drinków wg mnie są podobne w Stari Gradzie i Hvarze (przynjmniej były 2 lata temu, napewno nie było różnicy w tej materii 30% Knajpki wszędzie są tanie i drogie).My jeździliśmy do Hvaru, ale niestety kierowca (nie ja

) pił soczki.
W Jelsie i Stari Gradzie też są konoby i knajpki - tylko, że mniej. Jeśli nie znajdziecie kwatery w Hvarze to może faktycznie Stari Grad, Jelsa (lub Vrboska - tam nie byłam, ale jest kilka relacji na forum z tej miejscowości i są podane ceny apartamentów - m.in. CinnamonGirl była w czerwcu.)
Pozdrawiam,
A.
PS.
Maslinko, zaśmiecam wątek prywatą, ale chyba możemy uznać, że na temat