W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Baśka Voda droższa ??? to mit......... no chyba ,że w szczycie sezonu. Od pierwszego września w zeszłym roku miałem świetny apartament 2+1 za naprawdę niewielkie pieniądze( 22 euro /doba) ( wyjazd w ciemno). Wybaczcie ,nie podam nazwy , bo chcę żeby i w tym roku był wolny-)
Idziol napisał(a):W której części Makarskiej najlepiej spędzać czas nad wodą biorąc pod uwagę, że lubimy skały, skałki, skoki do wody?
Jedynym miejscem w Makarskiej w którym widziałem ludzi skaczących ze skałek to okolice pomnika Sv. Petara na półwyspie (koło zamkniętej w tamtym roku dyskoteki i boiska(basenu??:)) do piłki wodnej). Miejsce według mnie średnio atrakcyjne ze względu na położenie u ujścia z portu..
W stronę Baski Vody jest płaska plaża - może w druga stronę bardziej w kierunku Tucepi? - tam jest urwisty brzeg ale dziki i trudno dostępny..
Jest tam niewielka zatoczka z plażą "Nugal Beach" otoczoną skałkami podobno FKK ale zdażają się też tekstylni czego byliśmy przykładem:)
Pozdrawiam.