.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Sopox tylko że w druga strone nie masz tabliczki na Brno a tylko i wyłącznie na Praha znam to z autopsji bo sam sie zamotałem wracajac w zeszłą sobote.Kieruj sie na Prage a póżniej będzie rozgałęzienie i na Prage i na Brno.Pozdrawiamfelder*eagles napisał(a):Zauważyłem, że wiele osób demonizuje, boi się przejazdu przez Wiedeń. Naprawdę niepotrzebnie. Jechałem w obie strony w dniu powszednim, raz około godziny 15, z powrotem też około 16. Owszem ruch jest duży, 4 -5 pasów w jedną stronę nie pustych, ale naprawdę jedzie się jak na autostradzie, płynnie i spokojnie. Na tablicy szukasz Graz albo A2, w drugą stronę np. Brno albo Praha. Jeśli tablica z Grazem wisi nad skrajnie lewym pasem autostrady, spokojnie jedź prosto. Gdy zacznie sie przemieszczać do środka to znaczy że w bliskiej perspektywie będzie zjazd. Jeśli drogowskaz z Grazem przeniesie się na prawy pas, to oznacza że na następnym ''skrzyżowaniu'' trzeba zjechać z aktualnej A- ileś na inną. Żadnej filozofii. Jedź spokojnie, nie przekraczaj 100 / h albo będziesz miał przygodę
.png)
Ogólnie to przyjemność bo [url]Wiedeń (zwiedzałem) w nocyHunter napisał(a):Na kierunku Mikulov-Graz przejazd przez Wiedeń trwa 20min. Od pierwszych świateł do Vosendorf-knoten (noc z piątku na sobotę)
W godzinach popołudniowych w sobotę 40min. Dłużej tylko ze względu na odcinek drogi nr7 z sygnalizacją świetlną.
Ogólnie przejazd przez Wiedeń to sama przyjemność.
![]()
![]()
.png)
.png)
kafur napisał(a):Sopox tylko że w druga strone nie masz tabliczki na Brno a tylko i wyłącznie na Praha znam to z autopsji bo sam sie zamotałem wracajac w zeszłą sobote.Kieruj sie na Prage a póżniej będzie rozgałęzienie i na Prage i na Brno.Pozdrawiamfelder*eagles napisał(a):Zauważyłem, że wiele osób demonizuje, boi się przejazdu przez Wiedeń. Naprawdę niepotrzebnie. Jechałem w obie strony w dniu powszednim, raz około godziny 15, z powrotem też około 16. Owszem ruch jest duży, 4 -5 pasów w jedną stronę nie pustych, ale naprawdę jedzie się jak na autostradzie, płynnie i spokojnie. Na tablicy szukasz Graz albo A2, w drugą stronę np. Brno albo Praha. Jeśli tablica z Grazem wisi nad skrajnie lewym pasem autostrady, spokojnie jedź prosto. Gdy zacznie sie przemieszczać do środka to znaczy że w bliskiej perspektywie będzie zjazd. Jeśli drogowskaz z Grazem przeniesie się na prawy pas, to oznacza że na następnym ''skrzyżowaniu'' trzeba zjechać z aktualnej A- ileś na inną. Żadnej filozofii. Jedź spokojnie, nie przekraczaj 100 / h albo będziesz miał przygodę
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi