Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jazda przez Wiedeń

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mietek
Podróżnik
Jazda przez Wiedeń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek » 25.07.2007 20:14

Jadę w sierpniu do Zatoki Kwarner na Chorwację. Zamierzam jechać przez Wiedeń. Zarówno w internecie jak i na mapie trasa przez to miesto jest rochę mało czytelna. Proszę o poradę gdzie się kierować będąc już w Wiedniu, jaką trasą jechać, czy można ominąć miasto lub chociaż same centrum?. Próbowałem szukać w tematach lecz jest to trochę nieczytelne. Za wszelkie podpowiedzi DZIĘKUJĘ :roll:
Basman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basman » 25.07.2007 20:32

jaką trasą pojedziesz przez Wiedeń zależy od tego skąd będziesz jechał - ale zawsze będziesz się kierował na GRAZ i nie pojedziesz przez centrum.
np. jadąc od strony Czech wjeżdżając do Wiednia pojedziesz A23,A22,A2
Mietek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek » 25.07.2007 20:37

Dzięki. Będę jechał od strony Czech, Polską granicę będę przekraczał w M. Boboszów - jak jechać dalej do Wiednia?
mawar33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawar33 » 25.07.2007 20:43

Od Boboszowa wg znaków na Wiedeń a w samym mieście oznakowanie jest bardzo dobre troche uwagi i przejedziesz bez problemów cały czas kieruj sie na GRAZ
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 25.07.2007 21:25

Z Boboszowa kieruj się na Svitawy a stamtąd na Brno następnie na Wiedeń,pacz cały czas na nr drogi a dojedziesz do celu bez problemu. Pozdrawiam.
mawar33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawar33 » 26.07.2007 07:02

Według mnie i wielu forumowiczów lepszą trasą z Boboszowa do Wiednia jest przez Ołomuniec i Brno
Becelllll
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Becelllll » 26.07.2007 08:28

Jasne ze lepiej jechac przez Olomouc , jest 30 km. dalej ale zdecydowanie szybciej i bezpieczniej. Pozdrawiam
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 26.07.2007 13:56

Becelllll napisał(a):Jasne ze lepiej jechac przez Olomouc , jest 30 km. dalej ale zdecydowanie szybciej i bezpieczniej. Pozdrawiam

... zdecydowanie popieram ... szerokiej drogi
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 26.07.2007 21:31

Droga od Svitav do granicy (Nachod) to poprostu gehenna i najgorszy odcinek trasy jaki dzisiaj przebyłem ze Splitu do Wałbrzycha. Z tego co wiem odcinek do Boboszowa wygląda bardzo podobnie więc nie zastanawiaj się!
Szerokiej drogi i wspaniałych wakacji!
Pozdrawiam
Łukasz
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 27.07.2007 17:46

Zauważyłem, że wiele osób demonizuje, boi się przejazdu przez Wiedeń. Naprawdę niepotrzebnie. Jechałem w obie strony w dniu powszednim, raz około godziny 15, z powrotem też około 16. Owszem ruch jest duży, 4 -5 pasów w jedną stronę nie pustych, ale naprawdę jedzie się jak na autostradzie, płynnie i spokojnie. Na tablicy szukasz Graz albo A2, w drugą stronę np. Brno albo Praha. Jeśli tablica z Grazem wisi nad skrajnie lewym pasem autostrady, spokojnie jedź prosto. Gdy zacznie sie przemieszczać do środka to znaczy że w bliskiej perspektywie będzie zjazd. Jeśli drogowskaz z Grazem przeniesie się na prawy pas, to oznacza że na następnym ''skrzyżowaniu'' trzeba zjechać z aktualnej A- ileś na inną. Żadnej filozofii. Jedź spokojnie, nie przekraczaj 100 / h albo będziesz miał przygodę
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 27.07.2007 18:00

Na kierunku Mikulov-Graz przejazd przez Wiedeń trwa 20min. Od pierwszych świateł do Vosendorf-knoten (noc z piątku na sobotę)

W godzinach popołudniowych w sobotę 40min. Dłużej tylko ze względu na odcinek drogi nr7 z sygnalizacją świetlną.

Ogólnie przejazd przez Wiedeń to sama przyjemność.
:D :D :D
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 27.07.2007 18:02

felder*eagles napisał(a):Zauważyłem, że wiele osób demonizuje, boi się przejazdu przez Wiedeń. Naprawdę niepotrzebnie. Jechałem w obie strony w dniu powszednim, raz około godziny 15, z powrotem też około 16. Owszem ruch jest duży, 4 -5 pasów w jedną stronę nie pustych, ale naprawdę jedzie się jak na autostradzie, płynnie i spokojnie. Na tablicy szukasz Graz albo A2, w drugą stronę np. Brno albo Praha. Jeśli tablica z Grazem wisi nad skrajnie lewym pasem autostrady, spokojnie jedź prosto. Gdy zacznie sie przemieszczać do środka to znaczy że w bliskiej perspektywie będzie zjazd. Jeśli drogowskaz z Grazem przeniesie się na prawy pas, to oznacza że na następnym ''skrzyżowaniu'' trzeba zjechać z aktualnej A- ileś na inną. Żadnej filozofii. Jedź spokojnie, nie przekraczaj 100 / h albo będziesz miał przygodę
Sopox tylko że w druga strone nie masz tabliczki na Brno a tylko i wyłącznie na Praha znam to z autopsji bo sam sie zamotałem wracajac w zeszłą sobote.Kieruj sie na Prage a póżniej będzie rozgałęzienie i na Prage i na Brno.Pozdrawiam
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 27.07.2007 18:06

Hunter napisał(a):Na kierunku Mikulov-Graz przejazd przez Wiedeń trwa 20min. Od pierwszych świateł do Vosendorf-knoten (noc z piątku na sobotę)

W godzinach popołudniowych w sobotę 40min. Dłużej tylko ze względu na odcinek drogi nr7 z sygnalizacją świetlną.

Ogólnie przejazd przez Wiedeń to sama przyjemność.
:D :D :D
Ogólnie to przyjemność bo [url]Wiedeń (zwiedzałem) w nocy :D ile tam było ślicznych pan i takich (chętnych) :D :roll: :wink:[/url]
meduza
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) meduza » 27.07.2007 19:13

forum/viewtopic.php?t=15495&highlight
a czy ten przejazd, ominięcie wiednia sie opłaca? Wybieram się do chorwacji pod koniec sierpnia i ciągle zastanawiam się nad najlepsza trasą i zcytam wasze uwagii..
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 27.07.2007 19:41

kafur napisał(a):
felder*eagles napisał(a):Zauważyłem, że wiele osób demonizuje, boi się przejazdu przez Wiedeń. Naprawdę niepotrzebnie. Jechałem w obie strony w dniu powszednim, raz około godziny 15, z powrotem też około 16. Owszem ruch jest duży, 4 -5 pasów w jedną stronę nie pustych, ale naprawdę jedzie się jak na autostradzie, płynnie i spokojnie. Na tablicy szukasz Graz albo A2, w drugą stronę np. Brno albo Praha. Jeśli tablica z Grazem wisi nad skrajnie lewym pasem autostrady, spokojnie jedź prosto. Gdy zacznie sie przemieszczać do środka to znaczy że w bliskiej perspektywie będzie zjazd. Jeśli drogowskaz z Grazem przeniesie się na prawy pas, to oznacza że na następnym ''skrzyżowaniu'' trzeba zjechać z aktualnej A- ileś na inną. Żadnej filozofii. Jedź spokojnie, nie przekraczaj 100 / h albo będziesz miał przygodę
Sopox tylko że w druga strone nie masz tabliczki na Brno a tylko i wyłącznie na Praha znam to z autopsji bo sam sie zamotałem wracajac w zeszłą sobote.Kieruj sie na Prage a póżniej będzie rozgałęzienie i na Prage i na Brno.Pozdrawiam

Tabliczek na Brno w Wiedniu ci dostatek :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

itd : http://members.a1.net/wabweb/frames/abbilderf.htm
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone