Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jazda przez Wiedeń

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 27.07.2007 19:53

meduza napisał(a):https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15495&highlight
a czy ten przejazd, ominięcie wiednia sie opłaca? Wybieram się do chorwacji pod koniec sierpnia i ciągle zastanawiam się nad najlepsza trasą i zcytam wasze uwagii..

Według mnie nie opłaca się, za dużo kręcenia, zdaje mi się że droga skomplikowana i parę możliwości zbłądzenia. Jak pojedziesz z Brna, bliżej będzie albo Mikulov albo Znojmo. Ja jechałem przez Znojmo - od razu wpadasz na autostradę i dalej prosta droga....
Przez Mikulov snujesz się po austriackich wioseczkach, potem jazda przez Wiedeń - droga niby prosta ale światła, tłok....
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 27.07.2007 20:00

Witam
Jazda przez Wiedeń to sama przyjemność, nie ma lepiej (chyba) oznakowanych dróg niż w Austrii.
Jedź śmiało a pilot(ka) niech pomaga patrzeć na zjazdy, ot cała filozofia.
pozdrav :hut: :papa:
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 28.07.2007 07:46

meduza napisał(a):https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15495&highlight
a czy ten przejazd, ominięcie wiednia sie opłaca? Wybieram się do chorwacji pod koniec sierpnia i ciągle zastanawiam się nad najlepsza trasą i zcytam wasze uwagii..

Jak jedziesz z Bratysławy to ominięcie Wiednia jest opcją domyślną, tyle ze zdjęcia i trasa w w/w linku są dodatkowo niepotrzebnie zakręcone bo ktos się uparł że chce jechać przez przejście graniczne Berg.

W Bratysławie strzałki na Wiedeń doprowadzą cię do przejścia Jarovce/Kitsee, stamtąd przez Gatendorf i Parndorf dojedziesz do autostrady Budapeszt - Wiedeń, dalej w Schwechat skręcasz na S1, w Vosendorfie na Graz.
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 28.07.2007 18:37

kafur napisał(a):
felder*eagles napisał(a):Zauważyłem, że wiele osób demonizuje, boi się przejazdu przez Wiedeń. Naprawdę niepotrzebnie. Jechałem w obie strony w dniu powszednim, raz około godziny 15, z powrotem też około 16. Owszem ruch jest duży, 4 -5 pasów w jedną stronę nie pustych, ale naprawdę jedzie się jak na autostradzie, płynnie i spokojnie. Na tablicy szukasz Graz albo A2, w drugą stronę np. Brno albo Praha. Jeśli tablica z Grazem wisi nad skrajnie lewym pasem autostrady, spokojnie jedź prosto. Gdy zacznie sie przemieszczać do środka to znaczy że w bliskiej perspektywie będzie zjazd. Jeśli drogowskaz z Grazem przeniesie się na prawy pas, to oznacza że na następnym ''skrzyżowaniu'' trzeba zjechać z aktualnej A- ileś na inną. Żadnej filozofii. Jedź spokojnie, nie przekraczaj 100 / h albo będziesz miał przygodę
Sopox tylko że w druga strone nie masz tabliczki na Brno a tylko i wyłącznie na Praha znam to z autopsji bo sam sie zamotałem wracajac w zeszłą sobote.Kieruj sie na Prage a póżniej będzie rozgałęzienie i na Prage i na Brno.Pozdrawiam

... w ubiegłym roku miałem to samo :( ...
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 28.07.2007 19:52

... no właśnie, mi też zdarzyło się w zeszłym roku pogubić w Wiedniu w drodze powrotnej - wszędzie kierunki na Pragę - brak na Brno. W tym roku byłem mądrzejszy o zeszłoroczne doświadczenia. W stronę Chorwacji należy kierować się na Graz - nie ma możliwości zgubienia, jeśli przypadkiem stracisz gdzieś kierunek albo będziesz miał wątpliwości - łap kierunek do granicy ze Słowenią (SLO). W drodze powrotnej - trzymać się kierunku do granicy (CZ), a w końcu pojawią się "blachy" na Brno. Później jak po sznureczku :)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone