qra69 napisał(a):Dokładnie, wymieniać trzeba i tyle. Producent auta nie zaleca, ale już skrzyni takja wymieniałem statycznie, weszło jakieś 3,5L.
Z tego, co czytałem, w e-CVT jeśli się wymienia, to tylko statycznie
.png)
qra69 napisał(a):Dokładnie, wymieniać trzeba i tyle. Producent auta nie zaleca, ale już skrzyni takja wymieniałem statycznie, weszło jakieś 3,5L.
.png)
marekkowalak napisał(a):qra69 napisał(a):Dokładnie, wymieniać trzeba i tyle. Producent auta nie zaleca, ale już skrzyni takja wymieniałem statycznie, weszło jakieś 3,5L.
Z tego, co czytałem, w e-CVT jeśli się wymienia, to tylko statycznie
.png)
.png)
anthony1981 napisał(a):Dziwne, że jakikolwiek praktyk nie zaleca wymiany oleju w asb.
.png)
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Przejechałem już swoim samochodem 350.000 km bez wymiany oleju - mówi Henk de Groot - oszczędziłem na tym swój portfel i środowisko naturalne. Moja żona jeździ samochodem bez wymiany oleju już 20 lat.
.png)
yarko2000 napisał(a):Co do automatu, to producenci aut nigdy nie zalecają wymiany oleju w skrzyni.
Ale warto dowiedzieć się jakiego producenta jest skrzynia i wejść na ich stronę.
Tam okaże się że olej należy wymieniać
Nie wiem jak jest w japończykach - jeszcze nie miałem (poza yariską)
.png)
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Wydaje mi sie , że 60 tys jest dla skrzyń DQ400 a inne 120tys. Ale nie rozkminiałem tego na maxa.
.png)
BartNS napisał(a):
Inną sprawą to absurdy producent przewiduje rozrzad 200k.
,,,,,,
.png)
Marlowe1994 napisał(a):marcel232 napisał(a):W temacie:
Pennzoil 0W40, wymieniam co 5tyś km czyli jakoś 2 razy w roku.
Silnik 6,4 HEMI
A jakie są oficjalne zalecenia co do interwału?
I z ciekawości, ile litrów oleju wchodzi?