Myślałam o rejonie Makarskiej, tylko zastanawiam się nad miejscowością, czy wybrać Makarską, Podgorę, Brelę czy jeszcze coś innego.
Zależy nam przede wszystkim, żeby była dobra komunikacja autobusowa z atrakcyjnymi turystycznie miejscami
.png)
.png)
.png)
pawel1978 napisał(a):Witam p28piotr, jak mozesz podaj jakies namiary w Tucepi na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
z gory dzieki![]()
.png)
.png)
midian napisał(a):Zależy nam przede wszystkim, żeby była dobra komunikacja autobusowa z atrakcyjnymi turystycznie miejscamiBędę wdzięczna za wszelkie uwagi
.png)
.png)
.png)
birkin napisał(a):Odświeżę temat. W tym roku wybieram się pierwszy raz do Chorwacji i mój wybór padł raczej na Riwierę Makarską i tutaj nie wiem co dalej wybrać. Jedziemy na dwie rodziny, 4 dorosłych i 4 dzieci. Szukamy miejscowości, która spełni nasze kryteria:
- nie za tłoczno ale też żeby nie było to jakieś odludzie, najważniejsze aby na plaży nie było tłoczno tak, że trzeba zajmować miejsce z samego rana
- żeby było też co pozwiedzać a wieczorami gdzieś pospacerować po jakiejś ciekawej okolicy, promenadzie
- bez żadnych większych schodów przy dojściu (a raczej powrocie) do plaży
- plaża żwirowa bez dużych kamieni
- żeby ceny w restauracjach i sklepach nie były duże
Z tego co czytałem to w Omis jest troszkę zimniejsza i brudniejsza woda z uwagi na wpadającą do morza rzekę więc jesli to prawda to Omis raczej odpada. No i oczywiście Makarska również z uwagi na tłumy ludzi.
Tak więc proszę o poradę jaką miejscowość wybrać od Mimice po maksymalnie Tucepi. Chyba, że jest jakaś inna miejscowość godna polecenia, która spełnia powyższe warunki i może jest bliżej. Będę jechał spod Białegostoku więc odległość też ma dla mnie znaczenie.
.png)
karin74 napisał(a):W ubiegłym roku bylismy w Podgorze i
z tego co wiem kursowały tam autobusy. Ogolnie Podgora jest super, wogóle te rejony to rewelacja( aczkolwiek Makarska jezeli chodzi o mnie to odpada- ale to kwestia oczywiscie gustu) , tak te rejony nam sie spodobały ze jedziemy do sąsiedniego Tućepi
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne