Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką wyspę lub wyspy wybrać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 18.04.2011 20:17

po co ten sam" tekst" nic nie wnoszący w kilku tematach ,chyba dla .............
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.04.2011 21:21

radkoski napisał(a):Własnie myślę o lipcu, sierpniu i wrześniu...(raczej chciałbym być w dwóch miejscach albo w Chorwacji albo Chorwacja i Hiszpania)

A jak z pogodą we wrześniu?
Knajpki itp w większości pootwierane czy też częściowo zamkniete?
Pytam bo raczej nie mam ochoty na własną twórczość kuchenną :wink:

We wrześniu jest super :)
wszystko otwarte, tam przecież trwa sezon! ok. 30 st, zazwyczaj piękna pogoda, ale wiadomo jak to z pogodą, nawet w lipcu może być załamanie, ale nie trwa dłużej nic 2dni!
mniej ludzi, ceny o 50% niższe, ciepła woda, pyszne owoce, dla mnie to najmilszy czas w Cro :)
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 19.04.2011 19:08

Miłe zaskoczenie, myślałem że wcześniej większość się zamyka o tej porze...
Dopiero dziś sobie zdałem sprawę że w połowie sierpnia gdy byłem w HR to zmrok zapadał rzeczywiście dosyć szybko...i to chyba jedyny minus września :wink:
abra dab
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) abra dab » 05.05.2011 12:49

radkoski - możesz podać jakieś info o Twojej miejscówce w Malinskiej. Z innego wątku pamiętam, że wspominałeś dobrze. Podeprzesz namiarem? mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Jeśli mogę wrzucić tu trzy grosze to Pag był dla mnie lekkim rozczarowaniem - owszem fajnie zobaczyć gołą ziemię i specyficzny krajobraz. Ale zaraz potem wiać w bardziej przyjazne, zazielenione rejony. Oczywiście jestem nieobiektywny
:)

8 - 10 września w niektórych miasteczkach, np w Crikvenicy, rozpoczyna się wygaszanie sezonu. Zwijają liny wyznaczające kąpieliska. Ludzi ubywa z dnia na dzień ale wszystkie albo prawie wszystkie lokale działają do przynajmniej do drugiej połowy miesiąca. Pogoda, to loteria. Temp powietrza zwykle OK ale woda moze być zimna - nawet ok. 19 stopni w północnych rejonach.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.05.2011 22:08

ines napisał(a):We wrześniu jest super :)
wszystko otwarte, tam przecież trwa sezon!

Eee, Ty tak na serio? Pewnie, są miejsca, w których we wrześniu wszystko tętni zyciem, ale z mojego (mizernego, co prawda - przyznaję) doświadczenia wynika, że poza sezonem (ca. połowa czerwca - pierwszy weekend września) ruch ogranicza się znacznie. Kwater wolnych jest znacznie więcej niż zajętych, a znakomita knajpek jest zamkniętych na głucho lub dostępnych w ograniczonych porach.
piter198
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter198 » 09.05.2011 09:00

Ja byłem na KRK z dzieckiem 2L w njivice to na początku krk i polecam nie ma zgiełku ludzi w sam raz a i po wyspie można pojez dzic i pozwiedzac.proponuje KRK vrbnik BASKA i oczywiscie odbic troche w bok na plitvice
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 09.05.2011 21:24

Zgadzam się w 100% :wink:
Zbyszek_Nik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_Nik » 11.05.2011 10:56

Ja byłem 2 krotnie na Krk-u w Malińskiej widziałem że Ty też tam już byłeś. Co roku staraliśmy się pojechać w inne miejsce ale i w tym roku padła na Malińską. Bardzo na się tam podoba. Sam dostęp do morz w mieście może nie podala ale my podjeżdżamy troszkę za miasto w okolice Villi Rova i tam opalanko, kąpiel i wypoczynek :D
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 19.05.2011 21:19

Kurcze a mnie w tych okolicach nie było :wink:
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 19.05.2011 21:37

Polecam Brać, bardzo fajna miejscowość to Povlja. Gdybyś się nudził to możesz zerknąć do mojej relacji z 2009r
forum/viewtopic.php?t=27263&postdays=0&postorder=asc&start=0

Zastanawiam się czy Pucisca i Postira nie będą też grzechy warte :)
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 20.05.2011 06:18

Baska na KRKu idealna :P tam był mój pierwszy urlop w CRO,i najlepszy :P
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 18.06.2011 22:01

Proszę o radę :)
Wybieramy się do Chorwacji 24 VI (czyli tuż, tuż). Po przeczytaniu wieeelu relacji na forum byliśmy zdecydowani jechać w ciemno na Hvar (na około 2 tygodnie). Z ciekawości zaczęłam jednak analizować ceny na różnych stronach i zaczynam mieć wątpliwości czy uda nam się znaleźć apartament w sensownej cenie. Znaleźć pewno się uda, tylko chodzi o tę cenę. Nie chciałbym zapłacić więcej niż 45 euro, max 50 - za ap.2+2. (na stałym lądzie ;) płaciliśmy nawet mniej 2 lata temu)
A może zmienić cel wakacji?
Może np. Brać jest "tańsza"?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 19.06.2011 00:13

Nie byłem ale co ostatnio zobaczyłem i się oczytałem to cel kiedyś na wyspę mam nazywa się Bisevo koło Otok Vis ze słynną Błękitną Grotą dech zapiera. Takie klimaty chyba mkm lubi. Niestety o tej wielkiej cywilizacji można zapomnieć chyba, że wystarczą wypasione "wodne bryki " bogaczy którzy tam zaglądają.
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 19.06.2011 12:41

Goniaa napisał(a):Proszę o radę :)
Wybieramy się do Chorwacji 24 VI (czyli tuż, tuż). Po przeczytaniu wieeelu relacji na forum byliśmy zdecydowani jechać w ciemno na Hvar (na około 2 tygodnie). Z ciekawości zaczęłam jednak analizować ceny na różnych stronach i zaczynam mieć wątpliwości czy uda nam się znaleźć apartament w sensownej cenie. Znaleźć pewno się uda, tylko chodzi o tę cenę. Nie chciałbym zapłacić więcej niż 45 euro, max 50 - za ap.2+2. (na stałym lądzie ;) płaciliśmy nawet mniej 2 lata temu)
A może zmienić cel wakacji?
Może np. Brać jest "tańsza"?

:?: :?: :?:
Dayana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 19.06.2011 13:22

Bardzo znana jest wyspa Brać, Pag i Rab, więc myślę, że tam turystów nie brakuje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Jaką wyspę lub wyspy wybrać? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone