Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak wygląda trasa do Rovinj przez Włochy?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzech
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzech » 09.07.2009 09:15

Witam wszystkich forumowiczów!!!

Wybieram się niebawem (18 lipca) do Rovinj, przeszukałem forum i niestety nie za bardzo mogłem znaleźć informacje na temat trasy przez Słowację-Austrię-Włochy(Udine)-nie wiem czy ona nie jest uczęszczana, czy jest jakiś feler z nią bo jest tylko 120km dalej niż przez Słowenię. Czy może ktoś jechał tą trasą? Jeśli tak to poproszę o informacje na temat opłat autostradowych jak one wyglądają na włoskim odcinku do Rovinj i ewentualne opłaty za tunele, mosty, jeśli oczywiście takie występują. Jak te opłaty mają się do winiety w Słowenii (35e).

Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszelkie informacje
Grzech
Pałasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pałasz » 09.07.2009 10:09

Cenę autostrady Włoskiej możesz sprawdzić na stronie http://www.autostrade.it/
wierucha
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierucha » 09.07.2009 11:54

Znajomy jechał tą trasą w zeszłym roku-sierpień dokładnie nie pamiętam jaki dzień i na granicy za Triestem stali w 3 godz. kolejce i w upał :!: Mówił że koszmar :!: Ale pociesze że reszta trasu była spokojna :D
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 09.07.2009 22:52

grzech napisał(a):Wybieram się niebawem (18 lipca) do Rovinj, przeszukałem forum i niestety nie za bardzo mogłem znaleźć informacje na temat trasy przez Słowację-Austrię-Włochy(Udine)-nie wiem czy ona nie jest uczęszczana, czy jest jakiś feler z nią bo jest tylko 120km dalej niż przez Słowenię. Czy może ktoś jechał tą trasą? Jeśli tak to poproszę o informacje na temat opłat autostradowych jak one wyglądają na włoskim odcinku do Rovinj i ewentualne opłaty za tunele, mosty, jeśli oczywiście takie występują. Jak te opłaty mają się do winiety w Słowenii (35e).

Włochy nie graniczą z Chorwacją, więc przez Słowenię też musisz jechać (jeśli bez winiety to omijając drogi szybkiego ruchu - patrz http://www.dars.si/Dokumenti/3_cestnins ... Koper2.jpg ).
Viamichelin podaje koszt włoskich autostrad na odcinku Tarvisio - Trieste równy 8,70EUR. W Chorwacji płatność za most Mirna (patrz http://www.bina-istra.com )
Pamiętaj że pchanie się na odcinek Udine - Triest - Buje grozi w weekend utknięciem w korku-gigancie (wielu Włochów Istrię wybiera na weekendowy wypoczynek).
grzech
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzech » 11.07.2009 22:19

Dziękuję, wszystkim za podane informacje, okazuje się, że jednak trasa przez Słowenię nie jest aż tak droga jak się podliczy koszty we Włoszech i więcej kilometrów. Jest jeszcze kwestia korków, ale tego się nie przewidzi.

Pozdrawiam
Grzech
grzech
Autostopowicz
Wróciłem z Rovinj - pytajcie!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzech » 06.08.2009 08:53

Witam wszystkich

Wróciłem w sobotę z Rovinj, jak macie pytania to walcie śmiało.

Pozdrawiam
grzech
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.08.2009 10:23

To walę śmiało - podobało się?
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 06.08.2009 10:52

Witam. Po ile piwo :D
PasyChrzanów
KONTO ZAWIESZONE

Nieprzeczytany postnapisał(a) PasyChrzanów » 06.08.2009 19:48

Nawijaj, nawijaj - ja tam jade w sobote ! Byłeś na Campie ? Dawaj jakiegoś News-a ;)
kerim9
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kerim9 » 14.08.2009 13:43

[Grzechu wybieram sie na chorwacje przez czechy austrie słowenie (ljubliana kozina koper) a potem do rovinj czy mozesz poweidziec cos o tej drodze i która pzniej droga jechac w chorwacji
pz
mirek
emi13214
Croentuzjasta
Trasa przez Udine

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 19.08.2009 09:31

Czy ktoś jechał w tym roku trasą przez Niemcy, Austrię,Włochy ( Udine, Triest). Jadę z Poznania do Rijeki. Czy warto pchać się taką trasą? Jest zapewne ciekawa, ale nie wiem czy nie czekają mnie tam jakieś niespodzianki. Płatny tunel jest chyba tylko jeden. Może ktos jechał podobną trasą?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone