Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak tam jest?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariuszek
Podróżnik
jak tam jest?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszek » 04.06.2007 00:57

czy warto jechac do Crikvenicy lub Dramalj(obok Crikvenicy).co sadzicie o tej okolicy?to bedzie moj pierwszy pobyt w Chorwacji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2007 06:19

mariuszek napisał(a):czy warto jechac do Crikvenicy lub Dramalj(obok Crikvenicy).co sadzicie o tej okolicy?to bedzie moj pierwszy pobyt w Chorwacji.

osobiście wolałbym sąsiedni Krk lub Rab (ale to kwestia gustu) :wink:
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 04.06.2007 06:56

Ja byłem w miasteczku Selce, przyjemne miasteczko polecam plażę przy autocampie jest na niej w miarę luźno , ta fotka obok to własnie w tym miejscu.
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 04.06.2007 06:57

Też polecam Selce, Dramalj nie jest ciekawie położony.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 04.06.2007 07:20

mariuszek napisał(a):czy warto jechac do Crikvenicy lub Dramalj(obok Crikvenicy).co sadzicie o tej okolicy?to bedzie moj pierwszy pobyt w Chorwacji.

Byłam w Dramalj w 2003 roku, we wrześniu. Bardzo mi się tam podobało.
Zalezy czego szukasz.
Dramajl to cicha miejscowość, życie rozrywkowo- towarzyskie kwitnie raczej w Crikvenicy.
Z Dramajl robiliśmy wypady do Słoweni jaskina Postojna, na Istrię - wycieczka objazdowa, na wyspę KRK i codziennie wieczorem spacer do Crikvenicy deptakiem wzdłuż morza.
Na plaży pod koniec naszego pobytu były 2 osoby tzn ja i mój mąż.
Cudowne miejsce na odpoczynek.
Dramajl położony jest na stoku wzniesienia, do części domów trzeba się wspinać.
Dla mnie miejscowość ok. :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.06.2007 10:47

bylam w novi vinodolski...zat.kvaner kolo Crikvenicy.
Dla mnie ladnie ale sa o wiele pieknijesze miejsca w cro..
na polnocy na pewno o wiele piekniejsza jest wyspa krk(jedna z moich ulubionych)
Jednak nic nie moze sie rownac poludniu cro riwiera makarska, wyspy i dalej do dubrovnika(zupelnie inny klimat)
Jesli planujesz jeszcze raz jechac do cro to mozesz najpierw zwiedzic polnoc.
co do cirkvienicy to jest to duze miasteczko - wybralabym na pewno cos mniejszego...albo bardziej urokliwego..
i zapewne byloby to na wyspie krk(szczegolnie miejscowosc baska)
jesli nie masz zamiaru jechac drugi raz albo 4godz jechania dluzej cie nie zniechceca to jedz dalej na poludnie na riwiere np do Tucepi!
cos wspanialego te gory laczace sie z morzem niezapomniany widok..;)
zdjecia z poludnia riwiera makarska
http://www.wakacje.ao.pl/

zdjecia z polnocy-zat.kvaner
http://agnieszka.ao.pl/
jelsi jeszcze raz wroce na polnoc to bedzie to na pewno wyspa krk i cres oraz nie dokonca zwiedzona istria..
Dla mnie poludnia nic nie przebije;)i znow jade tam w tym roku:)
pozdrawiam, jesli chcesz to pytaj!!!!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.06.2007 13:20

Koleżanko Ines, co proponujesz na Krk, bo mam zamiar tam jechać. Może coś powiesz o Cres.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.06.2007 16:37

Na krk bylam zauroczona baska bo podobnie jak na riwerze wysokie gory schodza w morze:)
uwazam ze to idealne miejsce do wypoczynku ale jednak poza sezonem czyli przelom czerwca i lipca oraz poczatek wrzesnia..w ciagu sezonu wyskie ceny i mnostwo ludzi..
glowne miasto krk jest bardzo ladne ale typowo do zwiedzania jak dla mnie,
ogolnie to nieduza wyspa i akurat na dzien objechania, zwiedzania moze 2dni:)
http://www.krk-croatia.com/eng/tur_sred.htm
tu masz zdjecia miasteczek i opisy;]
jednak dla mnie to najmilsze wspomnienia z polnocy wypad na wyspe krk:)
na cres niestety nie bylam ale ponoc jest bardzo ladna i jeszcze dzika;)))
ja zawsze jezdze na poczatku wrzesnia,ale od pobytu na riwerze makarskiej jestem zakochana w poludniu cro:)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.06.2007 21:14

W północnej części CRO najpiękniejsze są wyspy kvarnerskie ( Krk ,Rab ,Cres i Losinj ) :D
Na pierwszy raz polecam Ci jednak Rabac na wsch. wybrz. Istrii - nie będziesz się nudzil. http://www.photocroatia.com/thumball/rabac.php
Pozdrav. :D
mariuszek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszek » 04.06.2007 23:46

dzieki za kontakt.jesli chodzi o Rabac to mam pare pytan:
-jakie sa tam plaze?
-jaki poziom bazy gastronomicznej?
-czy sa knajpki gdzie wieczorem mozna mile spedzic czas przy piwku?
-sporty wodne ?
-czy miejscowosc ta zalicza sie do tanich czy drogich?

z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam
Mariusz
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 05.06.2007 01:00

oj Rabac:))
bylam tam po raz pierwszy w cro;)
no i nic poza siedzeniem na plazy i opalaniem sie;))
srednio ciekawe miasteczko, choc ladne...
niby istria ladna i fajnie ja zwiedzic, ale to typowy kurort gdzie sa wszedzie niemcy:)
No i na istrii ceny sa o wiele wyzsze niz w innych czesciach cro...
to miasteczko nie mialo w sobie chorwackiego klimatu-plaza, morze i hotele:)
wtedy jeszcze nie wiedzialam co oferuje poludniowa cro wiec bardzo mi sie tam podobalo, jednak po zobaczeniu dalszej czesci cro raczej bym tam nie wrocila..no chyba ze na pare dni zeby zwiedzic istrie;]
zdecydowanie polecam jesli juz na polnocy to wyspy krk ( tam baska),cres czy rab...oczywiscie upieram sie caly Czas przy riwierze makarskiej!;]
PIEKNIE, PIEKNIE,PIEKNIE;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 05.06.2007 21:41

Rabac z malej wioski rozwinąl się w tętniące życiem miasteczko turystyczne.
Pięknie położony :D , z fajnymi żwirkowymi plażami , dużo restauracji , sklepików , itp. W pobliżu piękny Labin - tam się można wyciszyć :D Poza tym dobry punkt do wypadu na Cres i Losinj. Niemcy nie sprawiają tam żadnego kłopotu - zawsze pełna kultura i odpowiedni poziom. :!:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone