Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria - wakacje na wysypisku śmieci

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojski38
Autostopowicz
Istria - wakacje na wysypisku śmieci

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojski38 » 08.07.2011 23:44

Aby uniknąć niemiłych rozczarowań warto zobaczyć kilka zdjęć w artykule Chorwacja, czyli wakacje na wysypisku śmieci. Osobiście byłem i potwierdzam! http://www.meskimbyc.pl/w-wolnej-chwili ... mieci.html
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 09.07.2011 01:09

Toś miał, chłopie, pecha...
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 09.07.2011 01:52

nie karm trolla
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.07.2011 05:48

Jestem ciekaw, kto śmieci na plażach :roll: :roll:

Po długem przemyśleniu doszedłem do wniosku, że śmieci pozostawiono przez tych, którzy używają tej plaży :? :?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 09.07.2011 06:51

mirko w takim razie musieli tam urzędować narkomani którzy przyjechali dorobić sobie zbiorem owoców. :D
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 09.07.2011 10:45

Gdzie takie indywiduum (jeśli tak można nazwać plażę) się znajduje 8O ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2011 15:42

mirko napisał(a):Jestem ciekaw, kto śmieci na plażach :roll: :roll:

Po długem przemyśleniu doszedłem do wniosku, że śmieci pozostawiono przez tych, którzy używają tej plaży :? :?

Z pełnym szacunkiem ale ktoś jest gospodarzem tego terenu i ktoś na turystyce zarabia. Liczysz na to że turyści posprzątają :?:

Kiedyś już o tym pisałem. Będzie Wam smutno jak zostaniecie z pustymi pięknymi willami czekającymi na turystów, tylko wtedy może być za późno. Pamiętajcie że ponad 60% Waszego PKB to usługi, jak sądzę w dużej mierze związane z obsługą ruchu turystycznego. Może warto to przemyśleć i wyciągnąć wnioski zamiast się napinać :?

Ps. Sprężyny z materaca też pewnie jakiś turysta wyszarpał i na plażę przyniósł. Kafelki i cegły na dnie Jadrana w Zivogosce Porat też pewnie ktoś z Polski albo Austrii przywiózł :roll:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.07.2011 18:15

wojski38
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojski38 » 09.07.2011 18:17

[quote="mirko"]Jestem ciekaw, kto śmieci na plażach :roll: :roll:

Po długem przemyśleniu doszedłem do wniosku, że śmieci pozostawiono przez tych, którzy używają tej plaży :? :?[/quote]

Drogi mirko, probelm dotyczy kilku kilometrów nabrzeża i nie zmienia się od 3 lat (od tylu tam bywam). Gdzie się znajduje? Nie podam dokładnego namiaru. Dlaczego? Jak rozmawiałem z miejscowymi ludźmi i chciałem wystąpić z pismem do miejscowych władz w sprawie usprzątnięcia terenu poinformowano mnie, że tylko problemów sobie narobię.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2011 19:31

mirko napisał(a):Kryterium czystości plaż

Ano, ano, Chorwacja daleko za bezpośrednimi konkurentami w branży czyli Turcją, Grecją , Italią i Hiszpanią. Oczywiście wiem. Polska pod względem statystycznym w przysłowiowej ciemnej dupie w rankingu, ale zauważ, że Vela plaza na Hvarze ciut się różni od tej w Ustroniu Morskim. Długością i szerokością tak na oko ... dziesiąt razy :wink:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 09.07.2011 19:42

O kant dupy potłuc taką administrację terenu,nie interesi mnie gdzie takowe dzieło miało miejsce,na pewno nigdy tam bym nie przyjechał.Miałem bliskie do czynienia z długim pobytem w szpitalu i widok strzykawek prowadzi mnie do dreszczu,dziś dogadałem się że za trzy miesiące Australia więc sądzę że tam aborygeni strzykawek nie wyżucają.
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 09.07.2011 21:26

Takie śmieci już były w listopadzie i widocznie do tej pory nie mogą sobie z nimi poradzić http://www.24sata.hr/nepogode/oprez-u-m ... nja-199336
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2011 21:31

Z Albanii na Istrię nie przypłynęły :wink:
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 09.07.2011 21:38

Smieci byly w listopadzie po powodzi w Albani, czy do tej pory ich nie usunieto? Niech wypowie sie ktos kto w tym roku odwiedzil poludniowy plejesac jak to wyglada.
Jesli wciaz tak jak na zdjeciach to trzeba zmienic plany urlopowe.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.07.2011 21:41

cchhee napisał(a):Smieci byly w listopadzie po powodzi w Albani, czy do tej pory ich nie usunieto? Niech wypowie sie ktos kto w tym roku odwiedzil poludniowy plejesac jak to wyglada.
Jesli wciaz tak jak na zdjeciach to trzeba zmienic plany urlopowe.

Dziś miałem info z Borka i nic nie mówiono o śmieciach tylko o 25cio kilowej grdobinie złapanej w sieć. Cały Borek się zleciał, widziałem zdjęcie, potwór :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne