Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 22.02.2018 20:44

anakin napisał(a):
amatus1 napisał(a):Anakin czekajmy jeszcze jak autostradę podniosą o 100%:(albo klimatyczne do 10 euro za dobę

Autostradą nie musimy, więc.....
Ale tendencja jest taka, że za chwilę na drogi lokalne wprowadzą winiety*, a wtedy to się już wk...... :evil:

*durny, pomysł, ale gdyby w 2009 ktoś mi powiedział, że wstęp na JP podrożeje ponad 100% też bym się pukał w czoło.

Swojaki omijają jak tylko mogą...
zabekrafal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabekrafal » 22.02.2018 21:06

amatus1 napisał(a):
zabekrafal napisał(a):
amatus1 napisał(a):
boboo napisał(a):Nie, nie z 2015.
Aktualny cennik na 2018 bezpośrednio ze strony Parku.
https://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan- ... rice-list/

Są to ceny z zeszłego sezonu i 150 kun kosztuje wejście a nie 50! Teraz będzie kosztować 250 czyli 100 kun więcej w stosunku do ostatniej ceny...
Lachoo te jesteśmy w tym samym czasie...będe Cie obserwował z "lądu", na Brac mamy zamiar wybrać się na objazdówkę na początku lipca ale jak będzie to zobaczymy...:)

Jak sobie policzyłem to dla mojej rodzinki 2+2 (13,9) koszt około 430 zł (720kn). Ale jak porównam z ceną kolejki na Kasprowy ( 256zł), to chyba nie jest to tak dużo. Na Kasprowy jedzie się 20 min (Przy zakupie biletu góra-dół czas pobytu na Kasprowym Wierchu wynosi 1 godzinę 40 minut), a na Plitvickich jest się cały dzień.

Na Kasprowy możesz wejść z buta:) i kosztować będzie to Cie kilkanaście złotych:), chodź jak się nie chce ruszyć...można podjechać wygodnie gondolą:)

Chodziło mi tylko o zobrazowanie jeśli chodzi o poziom cen i co za nie dostaniemy. Akurat po górach dużo chodzę, wiec nie musisz mnie przekonywać ;) Już nie mogę się doczekać wycieczki na Sveti Ilija na Półwyspie Peljesac, która mam już wpisaną na sierpień tego roku :hut:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 22.02.2018 21:19

zabekrafal napisał(a):Jak sobie policzyłem to dla mojej rodzinki 2+2 (13,9) koszt około 430 zł (720kn). Ale jak porównam z ceną kolejki na Kasprowy ( 256zł), to chyba nie jest to tak dużo. Na Kasprowy jedzie się 20 min (Przy zakupie biletu góra-dół czas pobytu na Kasprowym Wierchu wynosi 1 godzinę 40 minut), a na Plitvickich jest się cały dzień.

U mnie wyglądało by to w czerwcu kiedy jedziemy ok. 225 zł za naszą rodzinę ( znośnie ) i w pełnym sezonie 360 zł :x
Ale jak na razie mimo, że nie byłam, to w planach nie mam... Jeśli kiedyś uda się na jakąś majówkę czy w zimie do Cro to tylko wtedy jeziora.
Przerażają mnie tłumy w sezonie i nie zamierzam się tam narazie wybierać.

Ale jadę niedługo na parę dni do Zakopca a raczej Kościeliska...i przypomniałam sobie lodowy zamek i labirynt, który widzieliśmy 2 lata temu jak budowali i pomyślałam, że dzieciaki mieli by frajdę.
Jak sprawdziłam cenę to mnie osłabiło :mrgreen: 95 zł za rodzinę 2+2 za zamek i labirynt albo 118 dodatkowo a jakieś mini zoo 8O Jakieś pewnie 15-20 minut "atrakcji"...
A podejrzewam, że i tak znajduje się tysiące chętnych...

Może Chorwatom przewraca się w dupach i zawyżają ceny, ale czy u nas nie jest tak samo ?
Na szczęście każdy może wybrać co mu odpowiada i zwiedzać miejsca, które będzie uznawał za warte swojej ceny :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.02.2018 21:23

anakin napisał(a):
Lechoo napisał(a):Bo to jest w stylu "Podnieśmy cenę, ludzie i tak przyjadą"

Ciekaw jestem czy słyszeli o dzbanie, który wodę nosi do.....czasu.

Ja płaciłem 110 HRK i mimo, że chętnie bym JP zobaczył jeszcze raz, za taką kasę nie zamierzam.

Byłem 3 razy. Ile płaciłem nie pamiętam. Pamiętam natomiast że ostatni raz, który prawdopodobnie był najdroższy stałem najdłużej do kasy. Solidne uszy te dzbany mają :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2018 21:26

Rysio napisał(a):Solidne uszy te dzbany mają :wink:

Pażywjom-uwidim, jak mawiają pszyjaciele zza Buga. :mrgreen:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 22.02.2018 21:33

wiolek_lp napisał(a):
zabekrafal napisał(a):Jak sobie policzyłem to dla mojej rodzinki 2+2 (13,9) koszt około 430 zł (720kn). Ale jak porównam z ceną kolejki na Kasprowy ( 256zł), to chyba nie jest to tak dużo. Na Kasprowy jedzie się 20 min (Przy zakupie biletu góra-dół czas pobytu na Kasprowym Wierchu wynosi 1 godzinę 40 minut), a na Plitvickich jest się cały dzień.

U mnie wyglądało by to w czerwcu kiedy jedziemy ok. 225 zł za naszą rodzinę ( znośnie ) i w pełnym sezonie 360 zł :x
Ale jak na razie mimo, że nie byłam, to w planach nie mam... Jeśli kiedyś uda się na jakąś majówkę czy w zimie do Cro to tylko wtedy jeziora.
Przerażają mnie tłumy w sezonie i nie zamierzam się tam narazie wybierać.

Ale jadę niedługo na parę dni do Zakopca a raczej Kościeliska...i przypomniałam sobie lodowy zamek i labirynt, który widzieliśmy 2 lata temu jak budowali i pomyślałam, że dzieciaki mieli by frajdę.
Jak sprawdziłam cenę to mnie osłabiło :mrgreen: 95 zł za rodzinę 2+2 za zamek i labirynt albo 118 dodatkowo a jakieś mini zoo 8O Jakieś pewnie 15-20 minut "atrakcji"...
A podejrzewam, że i tak znajduje się tysiące chętnych...

Może Chorwatom przewraca się w dupach i zawyżają ceny, ale czy u nas nie jest tak samo ?
Na szczęście każdy może wybrać co mu odpowiada i zwiedzać miejsca, które będzie uznawał za warte swojej ceny :)

Ja troszkę uważam inaczej, park krajobrazowy, morze, jeziora to są dobra wspólne i zdzieranie z ludzi czy robienie z tego maszynki do robienia kasy to nie wypada...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.02.2018 21:35

Poniwiec narty. 4h = 60 zł. od osoby. Stok i warunki bardzo takiesobie. Jedyny plus że za 50 min. jestem na miejscu. :D
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 22.02.2018 21:39

amatus1 napisał(a):Ja troszkę uważam inaczej, park krajobrazowy, morze, jeziora to są dobra wspólne i zdzieranie z ludzi czy robienie z tego maszynki do robienia kasy to nie wypada...

Patrząc w takich kategoriach to racja, bo utrzymanie takich miejsc nie przekłada się na ceny wejściówek, ale ja patrząc na cenę biorę pod uwagę wrażenia jakie otrzymam w danym miejscu ;)
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 22.02.2018 21:44

Nie zapominajcie ze tam sie na JP plynie sie tez stakiem i wraca kolejka w cenie biletu .Wiolek jedziesz w czerwcu to przed sezonem bliety duzo tansze kwatery w okolicy tez warto pomyslec.Ludzi tez nie za wiele bylem 3 lata temu 30 czerwca bylem sam przy kasie .
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2018 21:47

nenek napisał(a):Nie zapominajcie ze tam sie na JP plynie sie tez stakiem i wraca kolejka w cenie biletu .

A co się zmieniło w tej kwestii od 2009 co by uzasadniało taką podwyżkę?
Prąd zdrożał?
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 22.02.2018 21:50

Anakin to 9 lat Chorwaci tez coraz wiecej zarabiaja maja tez fuul turystow przykro mi moze czas na Afryke
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2018 21:52

nenek napisał(a): przykro mi moze czas na Afryke

Nie po to zlazłem z drzewa całkiem nie tak dawno, żeby tam wracać ( i jeszcze za to płacić). :oczko_usmiech:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.02.2018 21:53

Utrzymanie, remonty, konserwacja tych wszystkich pomostów i kładek też pewnie trochę kosztuje. :)

Ani, zmieniły się relacje popyt -podaż i koszty obsługi. Ludzie którzy to obsługują też chcą zarabiać. Może więcej niż my i w tym problem, ale w tym temacie to do przełożonych musimy wnioskować :lol:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 22.02.2018 21:53

Ale jak to jest ze aż taka różnica z roku na rok albo sezon wysoki-niski 250 kun do 55 kun!!!Więcej podlewają czy co w sezonie?Prawie 5 razy drożej!Rozumiem 25% no dobra 50% ale nie cholerka 55 kun w marcu a w lipcu 250!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.02.2018 21:56

Jedź w marcu :D :wink: Popyt - podaż :!: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 487
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone