Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) ogorek » 19.07.2017 18:35
boboo napisał(a):przepuściliśmy przez żołądki ~6.000 Kun we dwoje w 13 dni.
Ile kosztował beefsteak z truflami, ile "talerz morski", ile lody banana-split: nie pamiętam.
Co pamiętam, zawsze dawałem napiwek do "okrągłości sumy" na rachunku. Średnio wychodziło 10-15%.
Bez napiwków zlądowalibyśmy w pobliżu 5.000 Kun.
Dla mnie CRO to pływanie łódką po morzu i pyszne jedzenie w konobach (zwłaszcza na bezludnych wyspach dla wodniaków)
Pyszne ryby czy kalmary.
Ktoś inny koszty wyżywienia stara się zminimalzować - pizza, czy inne tańsze produkty.
Ja wolę kilka razy zjeść wspaniale pzyżądzone owoce morza / ryby a w pozostałe dni coś samemu ugotować (bo ciągle knajpy tez się nudzą). Więc moje koszty wyjazdu nie przydadzą się wogóle osobie która nie szuka kulinarnych doznań (a te w CRO bardzo doceniam).
Tak jak nikomu nie przyda się info, że wolę zapacić 5 EUR dziennie i wchodzić suchą nogą na łódkę z apartamentu.
Moim zdaniem wystarczy info, że żywność w sklepach będzie trochę droższa a ceny lokum są bardzo rozrzucone
Ja wynajmowałem w Tisno podwójny apartament (praktycznie dwa osobne - kazdy z łazienką) za 60 EUR a obiecane mam poza bookings 50 EUR. Tylko mnie nie interesuje dostęp piechota do plaży a tylko dostęp z apartamentu do łódki.
Jedni jadą aby całe dnie siedzieć na plaży, inn objazdowo, inni łódkowo, jedni chcą spróbowac dobrej/innej kuchni/ inni szukają najtańszego wyzywienia / jedni sami chcą gotować / inni wiozą coś z PL ...