Mam mały problem ze zlokalizowaniem zatoczki Rosohotnica. Znalazłam Basinę itd wiem oczywiście mniej więcej ale na żadnej mapie nie ma dokładnie zaznaczonej Rosohotnicy
Byłabym wdzięczna za jakąś mapę
.png)
.png)
.png)
.png)
heca7 napisał(a):O kurczeBo ja do Willi Rosa jadę w sierpniu. A na ich stronie jest info, że Rosohotnica jest pomiędzy Jelsą a Vroboską
![]()
Ze zdjęć , które dostałam od nieocenionego mkm wynika, że jest to rzeczywiście wąska i dłuuuga zatoczka.
A czy do Basiny dotrę jakąś większą drogą ze Stari Gradu?
.png)
heca7 napisał(a):Dzięki![]()
Rzeczywiście się pomyliłam. Chodziło o Stari Grad, czyli jeszcze większy rozrzut![]()
Teraz na pewno będzie nam łatwiej.
.png)
.png)
Dayana napisał(a):Na stronie http://www.maps.google.pl ładnie pokazuje tą miejscowość.
.png)
.png)
.png)
pasażer napisał(a):Rosohotnica strasznie zaniedbana. Zastałem małe wysypisko śmieci i zapach ryb. Chyba miejscowi tam skrobią ryby.
Do plażowania z małymi dziećmi się nie nadaje. Fragmenty kamyczka na brzegu to za mało. W wodzie duże kamienie obrośnięte glonami, że wchodząc nawet w butach można nogę skręcić. Zupełnie nie nadaje się do osób nie umiejących pływać. Woda lodowata. Doznałem takiej chyba tylko w Cetinie, więc długo w niej się nie posiedzi. Na foto śliczna, w realu rozczarowała mnie zupełnie.
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne