Lidija Bacic Fan napisał(a):Jestem ciekawy Bocianie, co na Twoje porównanie powiedzieliby weterani polskich organizacji zbrojnych?
Ja też.
jan_s1 napisał(a):A o czym tu tyle pisać?
Jeśli legalne władze państwowe wydają i wykonują wyrok, to jaki to terroryzm?
Terroryzm jest wtedy, gdy strzela się i podkłada na oślep, w wyniku czego giną przypadkowi, niewinni ludzie.
I tyle.
.png)
Bocian napisał(a):I mowa tu jest o sposobie walki (czego chyba za wielu tu tego nie jarzy), o aktach terroru a nie o terroryzmie.
.png)
Bocian napisał(a):jan_s1 napisał(a):Jeśli legalne władze państwowe wydają i wykonują wyrok, to jaki to terroryzm?
A tak gwoli ścisłości, to kto wydawał te wyroki? Dokładnie.
jan_s1 napisał(a):Napisałem to, co napisałem nie po to, żeby toczyć długą dyskusję na dość oczywisty temat.Bocian napisał(a):I mowa tu jest o sposobie walki (czego chyba za wielu tu tego nie jarzy), o aktach terroru a nie o terroryzmie.
Akty terroru są dziełem terrorystów, a nie Marsjan, więc po co dzielić włos na czworo?
Mówisz, że nigdy nie giną przypadkowi ludzie, tylko ci, którzy mają zginąć. Z punktu widzenia terrorysty masz rację, ale czy to jest właściwy punkt widzenia?
Kto wydawał te wyroki? Polskie Państwo Podziemne. Czy to Ci nie wystarczy?
Jak słyszę określenie "zamach na Kutscherę", to mi się flaki przewracają.
Od żadnych tego typu organizacji nie jestem specjalistą
.png)
jan_s1 napisał(a):weldon napisał(a):Piłsudskiego tez nazwiesz terrorystą?
Pytanie co prawda nie do mnie, ale Piłsudski w początkowym okresie swojej działalności był terrorystą. Lewicowym terrorystą.
.png)
Bocian napisał(a):... dyskutujesz o terroryzmie ...
jan_s1 napisał(a):weldon napisał(a):Piłsudskiego tez nazwiesz terrorystą?
Pytanie co prawda nie do mnie, ale Piłsudski w początkowym okresie swojej działalności był terrorystą. Lewicowym terrorystą.
Lidija Bacic Fan napisał(a):Weldonie jesteś może historykiem?
.png)
.png)
Bocian napisał(a): Chcesz rozmawiać o zamachach terrorystycznych ...
Lidija Bacic Fan napisał(a):To przypuszczenie powstało na podstawie Twoich profesjonalnych wywodów i spostrzeżeń historycznych.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.