Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na Istrię?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krism84
Podróżnik
Gdzie na Istrię?

Nieprzeczytany postnapisał(a) krism84 » 11.08.2011 17:22

Witam!

W tym roku planujemy z żoną wyjazd na Chorwację będzie to nasza pierwsza wizyta w tym kraju.

Z racji odległości i trasy którą będziemy jechać (z Krakowa przeczy Czechy , Austrię i Słowenię) wybór padł na Istrię jednak nie wiemy w jakim mieście najlepiej się zatrzymać?

Które z miast tam znajdujących się uważacie za najpiękniejsze i warte uwagi?

Ja wybrałem Rovinj - czy słusznie?

p.s. jakie ceny noclegów są w tym regionie? lepiej rezerwować miejsce z polski czy jechać w ciemno i wynająć u jakiegoś tubylca ;)
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 11.08.2011 20:26

Brawo :!: :papa:
Bardzo dobrze wybrałeś.
Jeśli chodzi o ceny to chyba ciut drożej niż reszta Chorwacji, ale wszystko zależy od lokalizacji.
Ja bym najpierw szukał kwatery jeszcze w Polsce, bo Rovinj nie jest aż taki duży.
Może ktoś poda linka do apartmanów albo poszukaj na forum.
Ps: jeśli byście się jednak wybrali do Rovinja to polecam niezbyt zaludnioną plażę na wyspie Crveny Otok wysypaną białymi kamieniam (po wysiadce ze statku nabrzeżem cały czas w lewo) 8)
peterson04
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peterson04 » 11.08.2011 23:39

Rovinj to chyba najładniejsze miasto na Istrii, ale mając do dyspozycji samochód to każdego dnia można plażować w innym miejscu - np. Poreć, Vrsar, okolice Puli, wszystko zależy tylko od chęci :) Jeśli chodzi o romantyczny wieczór - miejsce genialne, jak przyjdzie ochota na balety - też można coś dla siebie znaleźć - Chorwacja to naprawdę fajna kraina :)
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 12.08.2011 01:13

Dla mnie Rovinj to najładniejsze miasto na Istrii, Bardzo urokliwa starówka, oraz dobre miejsce na wypady do innych miejscowości. Jeżeli chodzi o kwatery to niestety nie pomogę, no chyba, że zdecydujecie się na kemping - w tym wypadku służę pomocą.
pozdrav :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.08.2011 06:42

krism84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krism84 » 12.08.2011 07:34

Ok dziękuję w każdym razie rozumiem że Istria to dobry wybór a znając życie będziemy dwa dni tu dwa tu itd

A co do miejsca noclegu to gdzie najlepiej szukać będąc jeszcze w Polsce?

Czy jadąc w ciemno nie ma szans nic znaleźć?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.08.2011 07:45

krism84 napisał(a):A co do miejsca noclegu to gdzie najlepiej szukać będąc jeszcze w Polsce?

Między Krakowem a granicą?

:wink:
(nie mogłem się powstrzymać)

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17807
Pzdr
krism84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krism84 » 12.08.2011 10:11

chodziło mi o to czy są jakieś sprawdzone portale oferujące noclegi - to raz
a dwa czy mimo wszystko nie znajdę taniej będąc już na miejscu w Chorwacji (bo słyszałem że"co drugi" dom to noclegi) znając życie wszystkie noclegi oferowane na polskich portalach są załatwiane przez pośredników a to oznacza wyższą cenę
ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 16.08.2011 13:55

Potwierdzam, b.dobry wybór. Szukając kwatery kieruj się do południowej części miasta - osiedle domów, w każdym apartamenty. Odległość do morza 250 do 500 metrów. W ciemno spokojnie coś znajdziesz lub napisz tam:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Darko mówi też po polsku, będzie ok.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone