napisał(a) nemesis » 18.08.2012 00:00
anakin napisał(a):nemesis napisał(a):Kurcze ale przecież Zrce jest po drugiej stronie zatoki. Aż tak słychać hałas?
A jeśli chodzi o Metajne, to czy są tam fajne plaże dla dzieciaków? Na zdjęciach google niewiele widać.
Zaprawdę powiadam Ci,że słychać.
Do Metajny (w prostej linii będzie jakieś 8 km) słychać,więc tym bardziej bliżej Zrce.
Plaże?
Jeśli Ci się chce czytać.... 
Jakoś przebrnąłem

. Fajny styl pisania. Odniosłem też wrażenie, że wszyscy tu się znacie. To miłe.
Po przeczytaniu Waszej i kilku innych relacji z wyspy Pag jestem jednak skłonny wrócić do Starej Novalji. Tam się zakwaterować a na plaże wybrać się do Metajny. Mam tylko nadzieję, że trafię na tą gdzie tak daleko szliscie.
Tony Montana napisał, że w Starej Novalji nic się nie dzieje. Miał rację. Stara Novaljia staje się niesamowita gdy przebijesz się z drogi poprzez apartamenty nad wodę. Apartamenty są z ogrodami i betonowymi pomostami. Pomiędzy tymi pomostami są małe plaże ( max 10m długości, czasem metr ) z wysyłanych piaskiem. Dostępne jest to dla wszystkich ale raczej korzystają mieszkańcy tych apartamentów.
Jak dobrze trafisz, to masz taras w odległości metr od wody. Przyjemnie w takim miejscu jeść śniadanie.
Przeraziła mnie natomiast opinia o Zrce. Byłem tam dwa razy w 2009 roku na calodziennym plazowaniu i nie było tak tłoczno i głośno jak opisujecie.
Tak czy inaczej gratuluję relacji i pozdrawiam.