Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.12.2018 22:31

tony montana napisał(a):Wczoraj byliśmy na Narodziny Gwiazdych

No film ok, muzyka tez ale nie zroZumialem głównego problemu Bradleya. Pil. Dużo pil. No ale Co?

Bradley (w filmie Jackson Maine) jest gwiazdą, a zarazem wrakiem człowieka uzależnionego od alkoholu, narkotyków i leków. W dodatku traci słuch. Trafia na Ally i pomaga jej wyjść z cienia. Pod wpływem menedżera, Ally zmienia wizerunek sceniczny i ostatecznie "uczeń przerasta mistrza", przynajmniej jeśli chodzi o sukces w biznesie. Choroba Jack'a odciska coraz mocniej swoje piętno i ostatecznie dochodzi do załamania i tragedii.

Bradley Cooper nie miał ostatnio dobrej passy w Holywood, a podjął się wykonania osobiście wszystkich partii wokalnych swojego bohatera - brawo. Lady Gaga kojarzyła mi się dotychczas z kontrowersyjnymi występami. Nie moja bajka, ale zagrała świetnie.

Film ogląda się przyjemnie zarówno jeśli chodzi o grę aktorską głównych bohaterów, jak i ze względu na udźwiękowienie - uczta dla ucha. :wink:

Wczoraj po zakupach było trochę czasu i weszliśmy do kina. Nie żałujemy. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.12.2018 12:26

Ostatnio obejrzeliśmy "Azyl"
Historia mażeństwa Żabińskich, którzy prowadzili warszawskie zoo i w czasie okupacji uratowali ok 300 Żydów.

Film smutny, jak każdy o takiej tematyce, ale to co mnie najbardziej smuci, to to, że mamy historię, którą mogliśmy się "pochwalić" przed światem a zrobili to inni. Na liście aktorów zero Polaków, ale byli np Czesi.

Z drugiej strony oglądanie Karolaka czy innego wyrwanego na chwilę z planu "Na dobre i na złe" aktora mogłoby ośmieszyć historię.

Polecam.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 29.12.2018 13:06

alechandro napisał(a):Z tym przeklinaniem przesada choć scena przy basenie rozłożyła mnie na łopatki :D
Ale temat, klimat i gra aktorska na wysokim poziomie a szczególnie Więckiewicz i Frycz. Takich polskich seriali więcej proszę bo jednak Polacy potrafią. Oby tylko Pisiory nie udupiły drugiego sezonu jak to z Gliną zrobili.

Obejrzałem serial w ciągu 3 dni i powiem, że gdyby nie duet Więckiewicz, Frycz , filmu bym nie strawił.
Sceny bez nich były nudne,aktorstwo mierne, a cały scenariusz mało interesujący.
To co zrobił Frycz to dla mnie mistrzostwo świata.
Cały serial oglądałem z wyczekiwaniem jak kania dżdżu scen z wyżej wymienionymi.
W moich oczach stara gwardia uratowała serial, a sceny z ich udziałem i kreacje przez nich stworzone przejdą do historii.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 29.12.2018 13:58

Jutro o 18-tej na HBO thriller pt. Księgowy.
Ciekawe spektrum autyzmu i do tego wciągająca akcja.
Polecam.
https://www.filmweb.pl/film/Ksi%C4%99gowy-2016-728399
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.12.2018 14:05

I nawet da się strawić głównego bohatera :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.01.2019 13:58

Wczoraj widziałem :
https://www.filmweb.pl/film/Pitbull.+Os ... 018-795063
i polecam, świetna robota. Dostępny w tej chwili na nc+ go jako opcja na życzenie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.01.2019 23:34

Ostatnio oglądałem (grałem w ?) "Czarne Lustro: Bandersnatch".
https://natemat.pl/259049,interaktywny- ... -to-odjazd
Powiem tak - wciąga i nieźle miesza pod kopułą.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.01.2019 23:49

anakin napisał(a):Ostatnio oglądałem (grałem w ?) "Czarne Lustro: Bandersnatch".
https://natemat.pl/259049,interaktywny- ... -to-odjazd
Powiem tak - wciąga i nieźle miesza pod kopułą.

Właśnie wczoraj syn mi polecał. Trochę jestem sceptyczny wobec takich pomysłów ale chyba spróbuję (obejrzę) 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2019 00:07

greenrs napisał(a):Właśnie wczoraj syn mi polecał. Trochę jestem sceptyczny wobec takich pomysłów ale chyba spróbuję (obejrzę) 8)

Też dzieci mi temat "sprzedały". :wink:
Potraktowałem to jako ciekawostkę, bo z normalnym filmem ma to niewiele wspólnego.
Fabuła szczerze powiedziawszy taka sobie, natomiast wciąga "sterowanie" głównym bohaterem.
Więcej powiedzieć nie mogę, żeby nie psuć zabawy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.01.2019 20:42

"Underdog"

Zupełnie niezły film, Lubos robi robotę.
Zakończenie jednak wg mnie zupełnie bez sensu i zepsuło ogólne (dobre) wrażenie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.01.2019 19:14

Wczoraj wybraliśmy się na film "Aquaman". Takie familijne science-fiction z ekologicznym przesłaniem. :)

Oglądało się to całkiem przyjemnie, tym bardziej, że po raz pierwszy, obejrzeliśmy film w technologii 4DX.

Ruchome fotele, idealnie współgrające z toczącą się na ekranie akcją, efekty świetlne niczym błyski piorunów i eksplozji, system nawiewu imitujący wiatr, czy dysze wodne spryskujące twarze widzów, sprawiały, że można było poczuć się w środku akcji.

Niestety, "Aquaman" Oscara za efekty nie dostanie, co reżyser James Wan skwitował krótkim: fu*** disgrace. :oczko_usmiech: Cóż nie wszystkim musi się podobać.

Nie wiem jaki film będę chciał zobaczyć w technologii 4DX z tegorocznych premier, ale na pewno obejrzę na ruchomym fotelu "Avatar 2".
Na to jednak, trzeba będzie trochę poczekać. :wink:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 16.02.2019 21:37

"Cudowny chłopak"
Polecam dzieciom i dorosłym.
Jedno z przesłań filmu:
"Bądź dobry, bo każdy boryka się z losem"

https://www.filmweb.pl/film/Cudowny+ch% ... 017-776387

p.s.
Uwaga :idea:
Nie zapomnieć o chusteczkach, bo oczy mocno się pocą :oops: :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 26.02.2019 11:33

Habanero napisał(a):"Cudowny chłopak"

Absolutnie polecam.
W sumie oglądałem w ciągu tygodnia 2 razy, drugi raz z konieczności, żona musiała sobie zrobic powtórkę :|

W okresie Oskarów lubię sobie pooglądać nagrodzone filmy.
W tym roku trafiło na "Czwarta Władza", "Slamdog......" i "Uwierz w ducha"

2 pierwsze pozycje bez kontrowersji, natomiast co sprawiło, że Whoopi Goldberg dostała statuetkę nie wiem.
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 26.02.2019 12:18

"Green Book" - pomimo pewnej naiwności ( i lekko przerysowanej poprawności politycznej) film znakomity, świetnie się ogląda, znakomita i zaskakująca rola Viggo Mortensena. Based on true story. :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.02.2019 00:18

Hercklekot napisał(a):"Green Book" - pomimo pewnej naiwności ( i lekko przerysowanej poprawności politycznej) film znakomity, świetnie się ogląda, znakomita i zaskakująca rola Viggo Mortensena. Based on true story. :D

Jeżeli zmieniłbym ze "znakomity" na "niezły" to z mojej strony wszystko się zgadza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 238
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone