Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.03.2019 08:46

Obejrzałem oskarowy dokument "Free Solo".
0 30 minut za długi, ostatnie 10 minut ok, ale widziałem w życiu wiele ciekawszych dokumentów.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 12.03.2019 17:39

Są filmy, które nigdy się nie starzeją.
Jednym z nich, do którego często wracam, jest
"Glengarry Glen Ross"
https://www.filmweb.pl/film/Glengarry+G ... -1992-1248

Film niskobudżetowy, w którym chcieli zagrać najwięksi kina.
Ci, którzy dostąpili tego zaszczytu, stworzyli niesamowite kreacje.
Ciężko się oderwać.
Polecam .
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.05.2019 11:18

Jakiś czas temu obejrzałem sobie na zyczenie wszystkie sezony "Gry o tron", bo czad, bo cudo itd.

Przemęczyłem się, niewiele mnie tam uwiodło, żona oglądała ze mną.
Skoro obejrzeliśmy 2 sezony, to obejrzyjmy kolejny itd.

Zaliczyliśmy wszystkie.

Przyszedł czas na finałowy sezon ( ciekawe ile ich jeszcze będzie ), ja się poddałem po 20 minutach pierwszego odcinka, żona odpuścila po 3 odcinku.

Pozdrawiam wytrwałych wielbicieli, najbardziej moim zdaniem przereklamowanej produkcji, jaka oglądałem.

:hut:
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 17.05.2019 19:07

Nie do końca jasne jest co oznacza "obejrzałem na życzenie". Odebrałem to jako oglądanie serialu na szybko, być może po dwa lub trzy odcinki na raz. Ale może się mylę.
Ja robiłem to systematycznie i na bieżąco. Rok po roku. Można powiedzieć delektowałem się.
Nie jestem fanem seriali, ale historie tam pokazane (i w jaki sposób!), intrygi, zwroty akcji - przejdą do historii kina telewizyjnego.
Inną sprawą jest, że dopóki trzymano się książek George R.R. Martina (do końca 6 sezonu), to było dobrze. Potem autorzy poszli swoją drogą ponoć konsultowaną z Martinem, ale nie jest to pewne.
Ostatni sezon mnie nieco rozczarowuje, ale został jeszcze jeden odcinek. Zobaczymy.

Nie będzie innych finałowych sezonów. Podobno pracują nad prequelami tej sagi.

Pozdrawiam wszystkich, którym ten serial nie przypadł do gustu.
Jeżeli chodzi o "przereklamowanie" to widziałem znacznie większe gnioty reklamowane w TV czy internecie.

PS: Ja mojej żony nie "dręczyłem" tym serialem. Ona ma swoje.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 17.05.2019 19:52

kaszubskiexpress napisał(a):Pozdrawiam wytrwałych wielbicieli, najbardziej moim zdaniem przereklamowanej produkcji, jaka oglądałem.

No trochę pojechałeś Leon. :lol:

Ja zaś uważam, że to jeden z lepszych seriali jakie widziałem.
Obok "Skazanego na śmierć", "Wikingów", "Narcosa", "Lacasa de papel", "Watahy" czy "Ślepnąc od świateł".
Nie da się tego porównać oczywiście, bo każdy z innej "dziedziny".

Niemniej jednak ósmym sezonem GoT jestem rozczarowany.
Nie wiem czy to rozczarowanie zrekompensuje ostatni odcinek.
Nie tego się spodziewałem.
Choć gdyby ktoś zapytał czego się spodziewałem, to chyba bym nie umiał powiedzieć. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.05.2019 21:59

romuald22 napisał(a):Nie do końca jasne jest co oznacza "obejrzałem na życzenie".

Obejrzalem wszystkie sezony na raz w HBO na życzenie, tzn zajęło nam to ok miesiąca.

anakin napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Pozdrawiam wytrwałych wielbicieli, najbardziej moim zdaniem przereklamowanej produkcji, jaka oglądałem.

Obok "Skazanego na śmierć", "Wikingów", "Narcosa", "Lacasa de papel", "Watahy" czy "Ślepnąc od świateł".
Nie da się tego porównać oczywiście, bo każdy z innej "dziedziny"

"Ślepnąc od świateł" to serial mistrza Frycza. Główny bohater sztywny jak nieboszczyk, kolesia nie było.

Grzegorzu jest wiele seriali, które zrobiły na mnie wrażenie takie jak, "Narcos" , "El Chapo", czy hit nad hity, czyli "Kompania braci", czy nawet "Ostry dyżur ", który uważam za jeden z najlepszych w historii.

GoT to historia, która może się podobać, ale zapamiętam tylko sceny z Trsteno, bo z Chorwacji.
Reszta to tylko zamulanie dysku po czaszką.

Seria Tolkiena zrobiła lepsza wrażenie, ale też raczej nie obejrzę drugi raz.

"Czterech pancernych i pies" to jest serial. :)
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 19.05.2019 22:40

kaszubskiexpress napisał(a):
romuald22 napisał(a):Nie do końca jasne jest co oznacza "obejrzałem na życzenie".

Obejrzalem wszystkie sezony na raz w HBO na życzenie, tzn zajęło nam to ok miesiąca.

Teraz chyba rozumiem.

kaszubskiexpress napisał(a):GoT to historia, która może się podobać, ale zapamiętam tylko sceny z Trsteno, bo z Chorwacji.
Reszta to tylko zamulanie dysku po czaszką.

Teraz też rozumiem.
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 20.05.2019 07:47

anakin napisał(a):

Nie da się tego porównać oczywiście, bo każdy z innej "dziedziny".

Siemka, bo dawno mię nie było ;)
Ja za najlepszy serial ever uważam Breaking Bad - jeśli ktoś nie oglądał, to bardzo polecam.
Drugi w moim prywatnym rankingu jest Westworld- choć raczej pierwszy niż drugi sezon :D

Polecić też mogę "Prawdziwą historię rodu Borgiów"
Grę o Tron natomiast zaczęłam oglądać całkiem niedawno z polecenia moich córek (BB i Westworld zresztą też) i aktualnie jestem po pierwszym sezonie
- dla mnie bardzo wciągająca historia, choć rozczarowało mnie nieco uśmiercenie dwóch moich ulubionych bohaterów już na samym początku serii.
No cóż, zobaczymy co będzie dalej...
Koenig
Cromaniak

Postnapisał(a) Koenig » 20.05.2019 10:56

Mam dokładnie odmienne odczucia co do Breaking Bad. Serial był mocno chwalony, do tego lubię Bryana Cranstona. A jednak coś nie zagrało... Męczyłem się do połowy drugiego sezonu i w końcu odpuściłem.
Co do Westworld - dla mnie rewelacja.
Oczywiście pierwsza seria.
O drugiej trzeba jak najszybciej zapomnieć.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 20.05.2019 15:23

kaszubskiexpress napisał(a):GoT to historia, która może się podobać, ale zapamiętam tylko sceny z Trsteno, bo z Chorwacji.

A Split, Dubrovnik?
Trochę tej Chorwacji tam było. :wink:
Anai napisał(a):Siemka, bo dawno mię nie było ;)
Drugi w moim prywatnym rankingu jest Westworld- choć raczej pierwszy niż drugi sezon :D

Cześć. :D
Nie przebrnąłem dalej niż do półtorej odcinka.
Może gdybym dotrwał np.do czwartego zmieniłbym zdanie.

Jakkolwiek by nie było żałuję, że to już koniec GoT.
Szósty odcinek trochę uratował ostatni sezon.
Aczkolwiek uważam, że .... na końcu został skrzywdzony.
Wymiata muzyka i klimat ostatniej części! :D
Zbyszko666
Cromaniak

Postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.05.2019 11:53

Wczoraj wieczorny seans z filmem "Alpha" https://www.filmweb.pl/film/Alfa-2018-759238
Trzeba przyznać, ze film pozytywnie się odbiera, i jest zapewne takim dobrym wyłącznikiem na niedzielę do obejrzenia w rodzinnym gronie. Oczywiście takie wątki już w różnych filmach były przerabiane i się pojawiały niejednokrotnie, dlatego niczym nowym Alpha nie zaskakuje.
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 02.06.2019 22:06

anakin napisał(a):Szósty odcinek trochę uratował ostatni sezon.

Skończyłam...
Przez siedem sezonów gotowa byłam zmienić swój no1 jeśli chodzi o fantasy, z LOTR na GoT mimo, tej drobnej różnicy, że pierwszy, to pełnometrażowy jednak film a drugi serial. Serio, podobało mi się bardzo...
A potem był ósmy sezon :(
... nic mnie tak nie rozczarowało jak Bitwa o Winterfell i nic tak nie wynudziło jak 5 odcinek :/
Szósty może i coś tam podratował ale generalnie spory zawód - mam nadzieję, że G.R.R. Martin w książce pokończy wątki w bardziej sensowny sposób...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.06.2019 10:59

Anai napisał(a):Ja za najlepszy serial ever uważam Breaking Bad - jeśli ktoś nie oglądał, to bardzo polecam.

Zacząłem to oglądać po Twojej sugestii.
Ledwo zdzierżyłem I sezon, zmusiłem się do oglądania drugiego a teraz już jestem w połowie trzeciego. :lol:
Nie powiedziałbym, że to najlepsze co widziałem, ale niezłe i wciąga (pod warunkiem, że nie wyjmie człowiek wtyczki na samym początku :mrgreen: )

Ostatnio się skusiłem na film "John Wick 3".
I jeżeli zamysłem reżysera było umieścić w filmie więcej "trupów" niż w "Commando" i "Rambo" razem wziętych to się mu to udało. :wink:
Absolutnym hitem tego filmu jest fakt zabicia przez tytułowego bohatera trzech zbójów...koniem ! :lool:
Nie polecam.
Strata czasu.
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 03.06.2019 11:24

anakin napisał(a):Zacząłem to oglądać po Twojej sugestii.
Ledwo zdzierżyłem I sezon...

Prawda to - pierwszy tyłu nie urywa, ale potem nie da się przestać ;)
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 03.06.2019 11:57

A ja polecam Czarnobyl :!: Serial należy do tych, od których trudno się oderwać po kolejnym odcinku. Pomijam kwestię przedstawionych konkretnych epizodów - w końcu to serial fabularny ale klimat, zdjęcia i scenografia wbijają w fotel i burzą spokój umysłu :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 239
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone