Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.04.2016 18:52

maslinka napisał(a):Wczoraj na Polsacie obejrzałam Loopera. Całkiem niezły film :)

Nie nudziłam się ani minuty i byłam ciekawa, co będzie dalej :D

Mały świetnie zagrał :mrgreen:

Bylem kiedyś w kinie, trzymał w napięciu do końca

A ja znowu oglądam LOST: Zagubieni :oops: :oops: :oops:

Jestem w drugiej połowie 4 sezonu

To jest (był) WIELKI SERIAL

Kto nie widział - ten gapa
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.04.2016 19:33

tony montana napisał(a):A ja znowu oglądam LOST: Zagubieni :oops: :oops: :oops:

Mówisz o tym, który w tv swego czasu leciał?
Jakoś mnie na kolana nie powalił......mało tego, w ogóle nie czekałem na więcej. :? :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.04.2016 19:38

Jestem w drugiej połowie 4 sezonu

Hehe, może też się ze niego znowu wezmę :D
Mega serial! Do trzeciego sezonu był genialny, czwarty i piąty, mz, słabsze. No i szósty... nie do końca mi się podobał...

Jak to zwykle bywa z serialami - najpierw wielkie wow, później równia pochyła. Ale dla mnie i tak niezapomniany :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.04.2016 19:39

anakin napisał(a):

Mówisz o tym, który w tv swego czasu leciał?
Jakoś mnie na kolana nie powalił......mało tego, w ogóle nie czekałem na więcej. :? :wink:

O tym samym. Wciągający na maxa, jeno trzeba było z uwagą oglądać

No tak, ale ja tam kocham też Stargate Atlantis
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.04.2016 19:47

No i dzięki Bogu mamy różne gusta... bo inaczej świat byłby nudny :D

Mnie akurat Lost się podobał i oglądałem chyba wszystkie odcinki.
tony w podobnym klimacie nakręcony jest Więzień labiryntu. Jeśli nie oglądałeś to polecam :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.04.2016 19:49

greenrs napisał(a):tony w podobnym klimacie nakręcony jest Więzień labiryntu. Jeśli nie oglądałeś to polecam :wink:

No to już wiem dlaczego LOST mi się nie podobał.... :oczko_usmiech:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.04.2016 20:07

greenrs napisał(a):No i dzięki Bogu mamy różne gusta... bo inaczej świat byłby nudny :D

tony w podobnym klimacie nakręcony jest Więzień labiryntu. Jeśli nie oglądałeś to polecam :wink:

Widziałem. Jak dla mnie średnie i nie jestem targetem już

W mojej opinii film mocno dla młodzieży.... którą ... nie jestem MOŻE GRZESIEK jest ;P :P
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.04.2016 21:00

tony montana napisał(a):
greenrs napisał(a):No i dzięki Bogu mamy różne gusta... bo inaczej świat byłby nudny :D

Widziałem. Jak dla mnie średnie i nie jestem targetem już

W mojej opinii film mocno dla młodzieży.... którą ... nie jestem MOŻE GRZESIEK jest ;P :P

Grzesiek jest młody :) ale film mu się nie podobał. Ja młody już nie jestem... ale cóż, taki mam gust.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.04.2016 23:22

maslinka napisał(a):
Jak to zwykle bywa z serialami - najpierw wielkie wow, później równia pochyła. Ale dla mnie i tak niezapomniany :D

Hola hola Gliwiczanko:).

Właśnie jestem po ostatnim sezonie House Of Cards i równi pochyłej nie widzę. Ba, wręcz przeciwnie. Uważam, że ten sezon był najlepszy zaraz po pierwszym.

Ogólnie bardzo długo wzbraniałem się, jeśli chodzi o seriale, bo czas itd. Teraz zdanie mam inne. Nagle stałem się fanem Gry o Tron (łyknąłem wszystko w kilka tygodni kilka miesięcy temy) i czekam na kolejny sezon. Obejrzałem pierwszy sezon True Detective i gdyby nie nędzna końcówka, to uznał ten serial za genialny, mimo iż za genialną uważam tolę M.Mc.
No i House Of Cards... raz, że Spacey to genialny aktor i zawsze za takiego Go uwazałem, a dwa... naprawdę świetny serial.

No! To sobie pogadałem. Zaraz wrzucę, co tam ostatnio widziałem, a kilka ciekawych się trafiło, więc polecę innym:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.04.2016 23:26

Jedynkę obejrzałem. Dupy nie urwała, ale trochę zaciekawiła. Takie 6/10. A dwójka... to już takie 4/10. Ciężko było:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.04.2016 23:54

Skoro rzadko wpadam, to taka zrzuta z dwóch miesięcy z filmami od 8/10 w górę.

Hot Fuzz - Ostre Psy
8/10. Francusko-brytyjski. Lubię kino europejskie, a to taka komedia kryminalna z czasem dość specyficznym humorem.

Żądza bankiera
8/10. Francuski... Jak ktoś lubi takie klimaty.

Pokój
9/10. Irlandia/Kanada i Oscar dla roli kobiecej. Kiedyś już pisałem o tym filmie. Świetny. A Oscar należy się łebkowi, który zagrał syna.

Spotlight
9/10. Wiadomo. Lubię przegadane filmy, więc podobać się musi.

Musimy porozmawiać o Kevinie
10/10/ Jedyna dycha. Jesli komuś umknął ten film przed laty, to musi nadrobić. Wstrząsnął mną. Bardzo dobre kino.

Na koniec.... ktoś u góry wspominał o Looperze. Mnie własnie wzięło na tę tematykę i trochę obejrzałem.

Piąty wymiar
8/10. Tłumaczenie tytułu straszne. Film ciekawy.

Coherence
8/10. Mimo, iż ósemka, to chyba film ciekawszy niż wcześniejszy. Bardzo dobry pomysł. Film niskobudżetowy, ale dobry.

No!:)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 21.04.2016 09:09

Lost... może i niezły ale mnie nie wciągnął. Po zakończeniu jego emisji w TV pojawił się wtedy Dolmens (Kamienie śmierci). Ten akurat mi się bardzo podobał :D
Generalnie seriali nie oglądam. Właściwie to nie oglądam w ogóle TV, czasem coś tam "pobrzęczy".
Do True detectiv przymierzam się jakiś czas, ale póki co jeszcze się nie zmobilizowałem. Skusiłem się za to na zachwalany Breaking Bad. Niestety, mimo tego że lubię Bryana Cranstona, dałem sobie spokój gdzieś w połowie drugiego sezonu. Stwierdziłem, że strasznie się męczę i zmuszam do oglądania tego serialu. Po prostu mnie nie chwyta.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.04.2016 10:04

Nigdy nie widziałem "Lostów", ani jednej sekundy :oops:

Nigdy nie widziałem "Bitwy o tron" i jeszcze kilku hitów.

:oops:

Generalnie z seriali to "Kompania braci", "Pacyfik", "True Detective", "Ostry dyżur", wierny od 1 do ostatniego odcinka. Dla mnie serial wszech czasów. Są też historyczne m.in takie jak "Columbo", "Ulice San Francisco", "Korzenie". No i oczywiście "Ptaki ciernistych....." i "Cioteczka Dżili" :mrgreen:

Z polskimi serialami jest lepiej, ale tymi sprzed lat.

:hut:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.04.2016 11:20

Najlepsze są Żywe trupy. Teraz dorobili 2. część 6. sezonu. Na jesień przygotowywana jest seria siódma.
Jak skończę, to zabiorę się za Wikingów :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.04.2016 12:56

Skoro tak się chwalimy swoimi ulubionymi serialami, to dla mnie jak dotąd numerem 1 pozostaje Fargo :!: Dwa pierwsze sezony 10/10.

No ale chyba kiedyś już tu o nim pisałem... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 216
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone