Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.04.2016 13:46

MRK napisał(a):
maslinka napisał(a):
Jak to zwykle bywa z serialami - najpierw wielkie wow, później równia pochyła. Ale dla mnie i tak niezapomniany :D

Hola hola Gliwiczanko:).

Właśnie jestem po ostatnim sezonie House Of Cards i równi pochyłej nie widzę. Ba, wręcz przeciwnie. Uważam, że ten sezon był najlepszy zaraz po pierwszym.

Hehe, widocznie ja oglądałam seriale, w których można było zauważyć taką prawidłowość - Lost, HIMYM=How I Met Your Mother (co oni zrobili w ostatnim odcinku? :evil:), Friends, House, The Mentalist...

Wyjątkiem był dla mnie Sherlock - od początku do końca genialny, ale to krótki serial, a każdy odcinek jest w zasadzie osobnym filmem (trwa 1,5 godziny).

True Detective jest na mojej liście. I nie widziałam jeszcze Gry o tron ani House of cards :oops:

Współczesne seriale są bardzo dobre, niektóre można nawet nazwać "ambitnymi" ;) Mają jednak poważną wadę - ich oglądanie zajmuje duuużo czasu ;) 8)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 24.04.2016 19:01

kaszubskiexpress napisał(a):Nigdy nie widziałem "Lostów", ani jednej sekundy :oops:

Nigdy nie widziałem "Bitwy o tron" i jeszcze kilku hitów.

:oops:

To Ty LEON młodości nie miałeś ;)
:smo:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 24.04.2016 20:48

MRK napisał(a):Musimy porozmawiać o Kevinie
10/10/ Jedyna dycha. Jesli komuś umknął ten film przed laty, to musi nadrobić. Wstrząsnął mną. Bardzo dobre kino.

Przepraszam, ale musiałem zareagować. Wiadomo, że na odbiór każdego filmu główny wpływ ma nasz gust. To 10/10 w tym przypadku szanuję, ale kompletnie nie rozumiem. Dla mnie totalna starta czasu i przestrzegam przed oglądaniem tego gniota. Teraz zabieram się za Spotlight. Też lubię przegadane filmy...
feniks7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) feniks7 » 24.04.2016 21:49

greenrs napisał(a):tony w podobnym klimacie nakręcony jest Więzień labiryntu. Jeśli nie oglądałeś to polecam :wink:

Zwiastun zachęcający (for me of course) :)

pzdr f
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 25.04.2016 00:07

rafalisko30 napisał(a):
10/10/ Jedyna dycha. Jesli komuś umknął ten film przed laty, to musi nadrobić. Wstrząsnął mną. Bardzo dobre kino.

Przepraszam, ale musiałem zareagować. Wiadomo, że na odbiór każdego filmu główny wpływ ma nasz gust. To 10/10 w tym przypadku szanuję, ale kompletnie nie rozumiem. Dla mnie totalna starta czasu i przestrzegam przed oglądaniem tego gniota. Teraz zabieram się za Spotlight. Też lubię przegadane filmy...

Luz... Ja tak miałem z uwielbianą Salą Samobójców. Na końcu, razem z żoną, wstaliśmy i klaskaliśmy. Powody dwa: w końcu chłopak przeszedł na drugą stronę, no i...nareszcie film się skończył:).

A tak z ciekawości? Skąd taka awersja do tego filmu?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.04.2016 07:30

tony montana napisał(a):To Ty LEON młodości nie miałeś ;)
:smo:

O czymś takim jak młodość czytałem, ale nie pamiętam :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.04.2016 13:45

Podobno powstanie trzeci sezon kultowego serialu Twin Peaks (czy jest ktoś, kto nie oglądał :?: ) :)

No a w obsadzie dość zaskakujące nazwiska:
Richard Chamberlain
Laura Dern
David Duchovny
Naomi Watts...

:)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 26.04.2016 17:19

MRK napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):

Luz... Ja tak miałem z uwielbianą Salą Samobójców. Na końcu, razem z żoną, wstaliśmy i klaskaliśmy. Powody dwa: w końcu chłopak przeszedł na drugą stronę, no i...nareszcie film się skończył:).

A tak z ciekawości? Skąd taka awersja do tego filmu?

To po prostu mdła, pseudo psychologiczna papka dla umierających starców, totalnie przewidywalna, skrojona na siłę, nie mająca w sobie oryginalności. Nudziarstwo z dłużyznami. Odtwórca tytułowej roli może i wypadł przekonująco, ale z tym łukiem to trochę wyszło kiczowato. Ale to pewnie ja się mylę, bo na filmłebie oceny niezrozumiale dla mnie wysokie :roll:
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 26.04.2016 18:38

greenrs napisał(a):Podobno powstanie trzeci sezon kultowego serialu Twin Peaks (czy jest ktoś, kto nie oglądał :?: ) :)

No a w obsadzie dość zaskakujące nazwiska:
Richard Chamberlain
Laura Dern
David Duchovny
Naomi Watts...

:)

Nie oglądałem :D
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 26.04.2016 18:39

O kto ogląda kolejny sezon Gry o tron?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2016 19:08

100 Years/100 Shots

Brakuje mi Foresta.....
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.04.2016 12:59

paw_el napisał(a):O kto ogląda kolejny sezon Gry o tron?

Chciałam czekać na książkę, ale chłop mój chce już oglądać... więc oglądamy :)
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 27.04.2016 15:10

Roxi napisał(a):
paw_el napisał(a):O kto ogląda kolejny sezon Gry o tron?

Chciałam czekać na książkę, ale chłop mój chce już oglądać... więc oglądamy :)

Książki szybko nie będzie
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 04.05.2016 18:17

Obejrzałam wreszcie, mz, dobry.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.05.2016 19:04

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 217
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone