Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 05.01.2014 23:56

Dzisiaj zobaczony Hobbit hmm? do dnia dzisiejszego w porównaniach nie przekonuje mnie ta cała otoczka (magia) Tolkiena. Tak samo patrząc na Harrego również nie jest czymś rewelacyjnym - brakuje mi tego czegoś w tych wszystkich filmach na podstawie książek etc.

Oczywiście przez weekend także zobaczyłem "Czas na miłość" i tutaj dla mnie film godny uwagi w szczególności na zachowaną wielowątkowość i sam scenariusz. Dawno nie oglądałem tak dobrego dramatu romantycznego.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.01.2014 00:00

Anai napisał(a):...
Przypomnij sobie Gimliego z LoTR - dla mnie to uosobienie krasnoluda,
natomiast te z Hobbita, to jakieś nienaturalne karykatury, a pojawiają się na samym wstępie :? .

Bo tak jest w książce szanowna pani...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.01.2014 00:02

Zbyszko666 napisał(a):Oczywiście przez weekend także zobaczyłem "Czas na miłość" i tutaj dla mnie film godny uwagi w szczególności na zachowaną wielowątkowość i sam scenariusz. Dawno nie oglądałem tak dobrego dramatu romantycznego.

Mnie też się podobał :)
Natomiast mój małżonek wyszedł z kina dosyć znudzony... Dla mnie to była bardziej komedia niż romans. Dobry angielski humor.

Dziś na Jedynce obejrzałam Wojnę domową. Bardzo dobre (znowu angielskie!) kino :) Nawet Jessica Biel dała radę ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.01.2014 00:04

maslinka napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):Oczywiście przez weekend także zobaczyłem "Czas na miłość" i tutaj dla mnie film godny uwagi w szczególności na zachowaną wielowątkowość i sam scenariusz. Dawno nie oglądałem tak dobrego dramatu romantycznego.

Mnie też się podobał :)
Natomiast mój małżonek wyszedł z kina dosyć znudzony... Dla mnie to była bardziej komedia niż romans. Dobry angielski humor.

Dziś na Jedynce obejrzałam Wojnę domową. Bardzo dobre (znowu angielskie!) kino :) Nawet Jessica Biel dała radę ;)

Najlepiej radę to dał Firth :)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 06.01.2014 00:08

A zapomniałem jeszcze dodać, kto nie wiedział filmu The Call - to jak najbardziej do polecenia trzymający do samego końca w napięciu Thriller z Halle Berry.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.01.2014 00:10

jara napisał(a):Najlepiej radę to dał Firth :)

On zwykle daje radę :mrgreen:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 06.01.2014 03:23

romuald22 napisał(a):Byłaś w kinie na ostatnim Hobbicie i wyszłaś??? 8O
Czy trailery spowodowały niechęć do filmu?
Echh... Czytaj ze zrozumieniem :evil:
Nie byłam na ostatnim :!:
Napisałam wręcz, że się na niego nie wybieram, bo przedostatni mnie nie urzekł...
Dlaczego mnie nie urzekł też napisałam :roll:

romuald22 napisał(a):
Przypomnij sobie Gimliego z LoTR - dla mnie to uosobienie krasnoluda,
natomiast te z Hobbita, to jakieś nienaturalne karykatury, a pojawiają się na samym wstępie :? .

Bo tak jest w książce szanowna pani...
A łyżka na to: niemożliwe 8O

Wiem co było w książce.
Nie przeszkadza mi scena z krasnoludami, a ich karykaturalny wygląd :/
Wzmianka o tym, że scena jest na wstępie miała zobrazować, że zraziłam się już na samym początku i jaki był tego powód...
Prościej nie umiem...
Coś jeszcze wytłumaczyć?

Jeźdźca znikąd se obejrzałam - zabawny nie powiem, choć zaczyna mnie już nieco drażnić ta taka nieco gejowska maniera u Dżonego...
Za pierwszym razem w Piratach było to nawet śmieszne, ale jeśli powtarza się w kolejnym filmie zaczyna ciut nudzić :roll:
Oglądanie natomiast wersji z dubbingiem to był błąd, duży błąd... :|
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.01.2014 11:29

Filmowy wieczór sobie wczoraj zrobiłem i postanowiłem wybrać coś z Waszych ostatnich propozycji.
Na pierwszym seansie było to:
MRK napisał(a):Dzisiaj obejrzałem to -------> LABIRYNT (Prisoners). Powiem szczerze, że już dawno nie było mi dane oglądać tak świetnego thrillera! Wszystko w tym filmie było świetne. Nie jestem fanem Hugh Jackmana, ale rola prima sort. Jake Gyllenhaal równie rewelacyjnie. Film trwa 2,5h, ale wciąga jak diabli i o upływającym czasie można zapomnieć. Polecam!

Nic dodać, nic ująć.

Później w programie był wspomniany przez Anai The Call
Także rewelacyjna sensacja. W obu filmach mamy motyw porwania. O ile w pierwszym, akcja rozwija się wolniej, w trochę mrocznym klimacie małego miasteczka, to fabuła "The Call" od początku jest na wysokich obrotach. Mamy tam 180 minut pod wysokim napięciem, z zakończeniem ... hmm.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.01.2014 12:52

Nie przeszkadza mi scena z krasnoludami, a ich karykaturalny wygląd :/

Nie wiem co jest karykaturalnego w wyglądzie krasnoludów z obydwu części Hobbita? 8O
I jak powinny wyglądać niekarykaturalnie?
Ale, że mogłaby to być dyskusja z cyklu: o wyższości świąt lub który obraz ładniejszy to jeśli
Anai napisał(a):Coś jeszcze wytłumaczyć?

Nie
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 06.01.2014 13:22

Echhh... :roll:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 08.01.2014 02:04

walp napisał(a):Później w programie był wspomniany przez Anai The Call
Także rewelacyjna sensacja. W obu filmach mamy motyw porwania. O ile w pierwszym, akcja rozwija się wolniej, w trochę mrocznym klimacie małego miasteczka, to fabuła "The Call" od początku jest na wysokich obrotach. Mamy tam 180 minut pod wysokim napięciem, z zakończeniem ... hmm.

Dzisiaj obejrzałem The Call. Przez 80% czasu, film zaliczyłbym do jak najbardziej udanych, przez kolejne 19% z udanego stacza się na nieudany...ostatnie 1% ratuje film, bo gdyby te 19% zamieniło się w 20%, to bym się wybitnie wkurzył, że ktoś tak idiotycznie położył tak fajny pomysł. Tyle napiszę, bo pewno jeszcze inni będą oglądać.

Po thrillerku włączyłem komedię... Z tymi ciężko, bo wielokrotnie jak w opisie jest komedia, to często jest to dramat...dla oglądającego:). Obejrzałem dzisiaj to ---------> MILLEROWIE....i tyle:). Obejrzeć można, pozycja byłaby może i mocna, ale niektóre sceny były trochę żenujące. Jak ktoś szuka lekkiego filmu - może być...a stwierdziłem, że włączę coś lekkiego, bo już pojutrze, w sumie jutro, będę się mierzył z tym:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2014 08:48

Wczorajszy wieczór przy "Imagine" Andrzeja Jakimowskiego. Jest to historia charyzmatycznego instruktora niewidomych, który przybywa do ośrodka w Lizbonie, by uczyć pacjentów orientacji w przestrzeni.
Kapitalny !
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.01.2014 10:14

Dzisiaj o 22.20 w TVP 1 "Papillon"

Ten film oglądałem w połowie lat 80-tych jako nastolatek i zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Pewnie dzisiaj trochę trąca myszką, ale obejrzę.

W TVN7 o 23.15 "Historia przemocy" z Viggo Mortensenem.

Mocne kino.

:hut:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 08.01.2014 11:03

walp napisał(a):Filmowy wieczór sobie wczoraj zrobiłem i postanowiłem wybrać coś z Waszych ostatnich propozycji.

jak lubisz takie filmy jak The Call czy LABIRYNT-Prisoners to śmiało mogę polecić (jeśli nie oglądałeś) Zodiak świetnie się ogląda choć dla mnie mógłby być te 30min krótszy, mimo kilku ciut trochę przydługich momentów to w sumie czas przy nim szybko leci :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.01.2014 16:01

barti75 napisał(a):jak lubisz takie filmy jak The Call czy LABIRYNT-Prisoners to śmiało mogę polecić (jeśli nie oglądałeś) Zodiak świetnie się ogląda choć dla mnie mógłby być te 30min krótszy, mimo kilku ciut trochę przydługich momentów to w sumie czas przy nim szybko leci :D

Zgadzam się, "Zodiak" bardzo dobry. W końcu to Fincher :D

Muszę zobaczyć "Labirynt", podejrzewam, że mi się spodoba :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 141
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone