Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.01.2014 20:10

jara napisał(a):
MRK napisał(a):Przed chwilą wróciłem z "Hobbita"... Jedynka ciut bardziej mi się podobała, ale np efekty lepsze w dwójce. Czekam na wersje reżyserską. Jestem ciekaw, co jeszcze zostało upchane. Jedynka 10/10, dwójka 8/10. Tak czy siak....pewno jeszcze obejrzę nie raz, nie dwa.

Byłem wczoraj. 2 drzemki zaliczyłem, ale ogólnie ok. :smo:

Profan!:)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.01.2014 20:13

MRK napisał(a):
jara napisał(a):
MRK napisał(a):Przed chwilą wróciłem z "Hobbita"... Jedynka ciut bardziej mi się podobała, ale np efekty lepsze w dwójce. Czekam na wersje reżyserską. Jestem ciekaw, co jeszcze zostało upchane. Jedynka 10/10, dwójka 8/10. Tak czy siak....pewno jeszcze obejrzę nie raz, nie dwa.

Byłem wczoraj. 2 drzemki zaliczyłem, ale ogólnie ok. :smo:

Profan!:)

:mrgreen:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 02.01.2014 09:20

MRK napisał(a):
alechandro napisał(a):Co do "Labiryntu", podobnie jest w moim przypadku tylko zakończenie jakieś takie niedorobione...
Z ciekawości...co jest niedorobione? Miałem wielką nadzieję, że film nie skończy się happy endem...i dostałem swego rodzaju kompromis. Niektóre filmy wiele tracą przez to właśnie, że jest happy end... Rozwiązanie tego problemu w "Labiryncie" bardzo mi się podobało:).

Obejrzałam - mi się podobał...
Rozwiązanie zagadki zaskakujące :)
Samo zakończenie? Po tym wszystkim ciut przewidywalne, ale tylko ciut ;)
Jake Gyllenhaal rewelacyjny - w którymś momencie zaczęłam się poważnie o los tych dzieci martwić skoro najbystrzejszy policjant w okolicy był takim tępakiem 8O :mrgreen:

A propo's hepi-endu i jego braku - widziałeś The Call z Halle Berry?

Co do Hobbita to chyba se odpuszczę - obejrzałam jakieś trailery i urywki pierwszej części i szczerze się przyznam - doopy mi nie urwał :/
W porównaniu do Władcy Pierścieni nakręconego ładnych parę lat wstecz - nie ma porównania...
Hobbit wydaje się sztuczny, przekombinowany, nakręcony głównie dla kasy - takie mam poczucie... Fuj! :evil:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.01.2014 12:51

Wczoraj obejrzałem "Bogowie ulicy"
Mocny, przygnębiający. Ciekawie pokazane relacje między samymi policjantami.
Polecam.

Obejrzeliśmy też "Kruk. Zagadka zbrodni".
Klimatem przypominał "Holmesa" z Robertem Downeyem, ale podobał się bardziej.

O północy zacząłem sobie oglądać na sen "Dwudziesta dziewiąta ulica"
Film z 1991 roku, pomyślałem, że szybko mnie znuży. Poszedłem wściekły spać o 1.30
W ostatniej scenie, gdy wszystko już miało się wyjaśnić film się wyłączył.
Nagrałem go z Polsatu, w ustawieniach mam ustawione 10 minut po planowym zakończeniu filmu, ale na Polsacie lubią puścić film z dwudziestominutowym opóźnieniem, bo zapomnieli, że sprzedali 8 mln reklam.

Film absolutnie rewelacyjny, klimatem przypominający stare gangsterskie filmy z Nowym Jorkiem w tle.
Prawdziwa historia pierwszego zwycięzcy wielkiej loterii. W 1976 roku 6,2 mln dolarów to dzisiaj pewnie kilkadziesiąt, albo lepiej.
W filmie brata głównego bohatera zagrał prawdziwy bohater tego filmu :mrgreen:

Lecę szukać, gdzie mogę go obejrzeć.
:hut:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.01.2014 13:19

A ja wczoraj obejrzałem Phantoma.
I okazało się, że nawet Ed Harris nie uratował tego filmu.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.01.2014 13:57

No i dokończyłem te brakujące 7 minut. Znalazłem na vod.pl "Dwudziesta dziewiąta ulica"
Naprawdę dobry film, jak będziecie mieć chwilę, to warto poświęcić te 90 minut.

Pierwsza scena filmu pokazuje kolesia, który dowiaduje się, że wygrał ponad 6 mln dolców a ten wybiega i rzuca w złości śnieżkami w kościół, łapią go policjanci a ten opowiada swoje życie.....

Ogląda się z wypiekami, bo nie wiemy co się stało a wszystko wydarzyło się naprawdę.

ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 02.01.2014 18:33

kaszubskiexpress napisał(a):Obejrzeliśmy też "Kruk. Zagadka zbrodni".

Też mnie się podobał...a z reszty, opisanych przez Ciebie zrezygnowałam :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.01.2014 09:32

Jeśli ktoś lubi epickie opowieści, osadzone w Średniowieczu i oglądał "Filary Ziemi",
to dziś może obejrzeć pierwszy odcinek serialu "Świat bez końca", w którym akcja toczy się dwa stulecia później.
(TVP1 godz. 20.20)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2014 11:55

Z zawodowego obowiązku sięgnęłam po "Wstyd" S. McQueen'a z odważną rolą Michaela Fassbendera. Ilość beznamiętnego seksu momentami przytłacza, ale w końcu takie było główne przesłanie filmu. Film niezły, ale chyba jednak nie odważyłabym się pokazać go młodzieży jako rozszerzenie na języku polskim.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.01.2014 12:23

Wczoraj zaliczyłem "Mój rower"

Chyba jest jeszcze jakaś nadzieja dla polskiego kina. :wink:

Nie cierpię Żmijewskiego, ale dało się go przetrawić.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 04.01.2014 12:54

Na wieczór miałem sobie odpocząć .a po takim ''''Filmie''
pomyślałem ze zgrozą
....jak ja bym był na jego miejscu [na stole operacyjnym] 8O
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.01.2014 14:49

mervik napisał(a):Na wieczór miałem sobie odpocząć .a po takim ''''Filmie''
pomyślałem ze zgrozą
....jak ja bym był na jego miejscu [na stole operacyjnym] 8O

Yyyyyy... :roll:

Tak mnie ta Twoja zgroza zachęciła, że...
... o zgrozo obejrzałam 8O

Dla mnie przekombinowane...
Historia mocno naciągana (on bogaty i dobry, ona biedna i zła do szpiku kości :lool:), dużo gadania, niewiele akcji, cycki Alby (które podobno gdzieś tam były) nie pomogły...
W trakcie filmu zdążyłam ugotować obiad, obrobić parę zdjęć, pogadać ze znajomymi...
Szału nie robi - a to wszystko oczywiście moim zdaniem :smo:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.01.2014 14:58

Anai napisał(a):W trakcie filmu zdążyłam ugotować obiad, obrobić parę zdjęć, pogadać ze znajomymi...

Może dlatego szału nie zrobił :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.01.2014 15:01

Dziś wieczorem w tv jest z czego wybierać....

Na TVN o 20:00 - Ciekawy przypadek Benjamina Buttona. Kto nie widział, polecam. Bardzo mi się podobała Cate Blanchett, Pitt też zagrał bardzo przyzwoicie. Historia niewiarygodna, ale (o dziwo!) opowiedziana całkiem przekonująco ;)

Na Polsacie o 20:10 - Jerry Maguire. Uwielbiam ten film. Co by nie mówić o Tomku Rejsie ;), tutaj zagrał wyjątkowo dobrze.
Renée Zellweger lepsza niż w Brigdet Jones i przyjemniejsza dla oka ;) Jej synek wymiata!

A dla miłośników thrillerów i Denzela Washingtona na TVP 2 o 22:10 - Deja vu. Nie widziałam i dzisiaj niestety też nie zobaczę, chyba, że sobie nagram.

Są jeszcze Ludzkie dzieci o 20:20 na Jedynce. Moim zdaniem film niespecjalny, absurdalny trochę ;) Ale jak ktoś nie widział, może zaryzykować.

Zawsze jak gdzieś wybywamy wieczorem, jest co oglądać :evil:

Miłego wieczoru, niekoniecznie filmowego ;) :mrgreen:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.01.2014 15:05

walp napisał(a):
Anai napisał(a):W trakcie filmu zdążyłam ugotować obiad, obrobić parę zdjęć, pogadać ze znajomymi...

Może dlatego szału nie zrobił :oczko_usmiech:

Powiedziałabym, że raczej na odwrót...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 139
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone