Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.12.2013 09:04

Wczoraj obejrzałem "Lockout"

Całkiem dobry.

Jutro w Canal + Film o 20.30 "Dyktator"
Średnio za nim przepadam, ale przy tym filmie się uśmiałem. Ciekawe czy świat islamski wydał na niego wyrok :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 21.12.2013 10:42

kaszubskiexpress napisał(a):
Jutro w Canal + Film o 20.30 "Dyktator"
Średnio za nim przepadam, ale przy tym filmie się uśmiałem.

Scena w helikopterze prima sort:-).

Szkoda, że Saszka odrzucił rolę w filmie o Mercurym... Zobaczylbym Go w jakiejś powazniejszej, dłuższej niż u Scorsese (Hugo i jego wynalazek) , roli.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 21.12.2013 15:03

To jest Dyktator.

Tego nowego nie trawię pod żadną postacią :)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 22.12.2013 22:44

Wczoraj obejrzałem to ---------> DISCONNECT.

Jeżeli komuś podobała się polska szmira o tytule "Sala samobójców", to powinien obejrzeć powyższy film i zobaczyć, jak można o pewnych tematach opowiedzieć. Nie jest to do końca ten sam temat, ale można podciągnąć. "Disconnect" wgniata "Salę samobójców" w ziemie i dobija szpadlem.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2013 09:39

A czy ktoś z Was już widział Hobbitę 2 część ?
Ja wybieram się dzisiaj do kina i mam nadzieję, że to nie będzie czas stracony ale jak się zacznie to i trzeba dokończyć... :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 27.12.2013 09:54

alechandro napisał(a):A czy ktoś z Was już widział Hobbitę 2 część ?

Mam mieszane uczucia.
Z jednej strony mniej takich fajerwerków i efektów specjalnych, z drugiej to, co pokazali, było mz fajniejsze niż w pierwszej cześć.
Trochę niespójne, jakby autorom brakowało czasami pomysłu na wypełnienie czasu, ale mimo to ogląda się z przyjemnością.
Zaskakujące zakończenie.

Ogólnie chyba jednak pierwsza część bardziej zapadła mi w pamięć, ale to chyba dlatego, że w drugiej większość bohaterów już znałem, a jednocześnie druga jest bardziej wesoła, sporo w niej dowcipów sytuacyjnych i żartów.

Z pewnością czas nie należy do straconych, aczkolwiek, jak czytałem w pewnym komentarzu: "dobrze, że Jackson jako pierwszego nie nakręcił 3-cześciowego Hobbita, bo Władca Pierścieni miałby tych części ... dziewięć" :D

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2013 10:23

No właśnie...już rok temu zdziwiło mnie, że film składa się z 3 części ale wiadomo, że chodzi o kasę...książka nie jest na tyle obszerna aby zrobić z niej 9 godzin filmu... :wink:
Dzięki za odpowiedź...mimo wszystko z chęcią pójdę dziś do kina... :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 27.12.2013 11:14

A idziesz 3D?
Pierwszą tak obejrzałem, w dodatku w multipleksie i jednak zrezygnowałem na rzecz "normalnego" kina.

Hobbit jest po części z Silmarillionem połączony, bo inaczej nie starczyło by materiału na trzy części.
W drugiej podobało mi się żartobliwe podejście do tematu, zakończenie ... No właśnie, zobaczymy co powiesz na zakończenie :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2013 11:31

Jasne...3D i obowiązkowo napisy bo dubbingu nie trawię...takie filmy najlepiej jednak w 3D oglądać... :)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 27.12.2013 12:26

Z pewnych względów, musiałem zrezygnować z seansu 25/12 i idę dopiero 01/01. Nie piszcie za dużo o filmie:). Idę do Imaxa. Chyba najlepsza możliwa opcja w przypadku takiego filmu:).
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 27.12.2013 13:24

weldon napisał(a):A idziesz 3D?
Pierwszą tak obejrzałem, w dodatku w multipleksie i jednak zrezygnowałem na rzecz "normalnego" kina.

Mam tak samo. Języczkiem u wagi zniechęcającym mnie do tej technologi była "Bitwa Warszawska".
Jutro specjalnie do Bielska-B. jadę na 2D, bo u mnie na wsi tylko 3D, a taka wersja dopiero za tydzień :D .
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2013 14:44

MRK napisał(a):Nie piszcie za dużo o filmie:)

:mrgreen: ...będę musiał się powstrzymywać co by z przekory czegoś nie nabazgrać... :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 27.12.2013 19:58

alechandro napisał(a):
MRK napisał(a):Nie piszcie za dużo o filmie:)

:mrgreen: ...będę musiał się powstrzymywać co by z przekory czegoś nie nabazgrać... :oczko_usmiech:

Spoko, spoko...zakładam, że treść znam... w końcu książkę czytałem nie raz, nie dwa...tyle, że...jak się ma ta mała książeczka do kilku godzin filmu:)...ale nawaliłem wielokropków...:).
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 27.12.2013 20:10

MRK napisał(a):jak się ma ta mała książeczka do kilku godzin filmu:)

Nijak :D

Dorzuć jeszcze Silmarillion i dobrze potrząśnij ;)

romuald22 napisał(a): Języczkiem u wagi zniechęcającym mnie do tej technologi była "Bitwa Warszawska".

To żaden argument. Tego nie dało się strawić ani 2D, ani 3D ani na fotelu ani na kanapie kinowej ani nawet stojąc na głowie :D

Do mnie bardziej przemawia nie to, czy film jest 2D czy 3D, tylko ... jakość siedzisk kinowych, w których trzeba spędzić około 3 godzin :D
W zeszłym roku siedziałem z podkulonymi nogami, z pudełkiem popcornu opartym o głowę, bo człowiek w rzędzie za mną nijak inaczej nie mógł go trzymać :D

Wisła. Wisła to jest kino bajka. Nie dość, że są szerokie przejścia między rzędami, to dodatkowo można sobie wykupić miejsca nie tylko przy szerokich alejkach, oddzielających poszczególne sektory, dzięki czemu mogę spokojnie wyciągnąć nogi, ale jeszcze jest to jedyne kino jakie znam, gdzie można sobie wykupić miejsce na dwuosobowej kanapie, co podnosi walory każdego filmu :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2013 21:43

Mnie się film bardzo podobał...przynajmniej na pewno nie nudziłem się... :wink:
Film gorąco poleca, oczywiście w 3D...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 137
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone