Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 26.11.2013 14:58

A ja trafiłam na Różę.....obejrzałam....i tyle w tym temacie.

Obławę mam nagraną, ale nie wiem czy oglądać :roll:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.11.2013 13:19

Wczoraj do poduszki obejrzeliśmy Elizjum.
Pomysł nawet fajny, obsada super... sam film jakoś tak nie bardzo. Nie żeby mi się całkowicie nie podobał, ale niektóre sceny walk zrobione ala robocop :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2013 19:31

Nowy Stalingrad w reżyserii Fiodora Bondarczuka

Grupa kilkunastu sowieckich żołnierzy, po przeprawie przez rzekę (Niemcy oczywiście jako idioci brzegu zajętej Wołgi nie bronią) i ataku żywych pochodni na umocnienia zlokalizowane w głębi, gdyż Niemcy wysadzają swoje składy paliwa (dla całej armii, sic!) zlokalizowane na... samiusieńkim brzegu Wołgi (sic! od strony sowieckiej, widoczne dla sowietów jak na dłoni) zajmuje dom stojący na wschodniej ścianie Palcu Dworcowego i napotyka w nim kobietę. Następnie Niemcy na ziemi niczyjej, w odległości strzału urządzają zgromadzenie mające na celu starogermańskie ofiarowanie dwóch Żydówek, poprzez spalenie ich żywcem (nie żartuję, to jest w filmie). Sowieci atakują zgromadzonych Niemców, ci wybiegają z wielu domów na placu i rozpoczyna się walka wręcz na otwartym terenie... Zakończona niemieckim ostrzałem moździerzowym. W efekcie sowietów zostaje bodajże 6 plus kobieta. Siedzą, gadają, Niemcy raz zaatakują, zostaną "po indiańsku odparci"... I sowieci siedzą, śpią, gadają, palą ogień, świece, bez żadnych czujek, wart, straży, sami w 6 na placu otoczeni przez kilkudziesięciu, a może i więcej Niemców.... Pewnej nocy urządzają nawet party urodzinowe dla niewiasty przy świecach, bez czujek, grają na pianinie i śpiewają. Na koniec siedzą wszyscy na schodach, dopijają flaszkę, bez czujek, a dowódca mówi, "No, teraz bojcy spać". A Niemcy siedzą i nic nie robią.... Wątku siłowego romansu niemiecko-rosyjskiego nawet opisywał nie będę. Finalny atak Niemców przez Plac Dworcowy na dom to już sama esencja głupoty - scenarzysta puścił do ataku na dom tyle Pzkpfw IV, że te ledwo, błotnik w błotnik, mieściły się na placu... Wielu idiotycznych i nierealistycznych wątków pobocznych nawet nie mam ochoty opisywać. Ziemia niczyja była miejscem spacerów....

Nie ma to jak zachęcić do oglądania odpowiednią recenzją :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.12.2013 16:30

W weekend obejrzałem między innymi "Atlas chmur".

Absolutnie genialna końcówka, tzn napisy końcowe. Przyniosły wyczekiwaną ulgę.

Już dawno żaden film mnie tak nie znużył.

Jeśli kiedyś będę miał do wyboru ten film a na innym kanale coś w rodzaju "Radzimy rolnikom", to biorę w ciemno to drugie.

Kolejnym filmem był "Savages"
Oliver Stone trzyma poziom.
Podobał się.

:hut:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.12.2013 16:36

kaszubskiexpress napisał(a):W weekend obejrzałem między innymi "Atlas chmur".

Jak dla mnie przerost formy nad treścią. Być może twórcy chcieli stworzyć coś bardzo "głębokiego", wyszło nie wiadomo co.

Pamiętam, że podczas seansu zajmowałam się głównie odszyfrowywaniem, który aktor wciela się w daną postać (nie zawsze było to łatwe, dzięki charakteryzacji), po to, żeby nie zasnąć :roll: Ciesz się, że nie straciłeś kasy na bilet (tak jak ja :evil:).
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.12.2013 16:55

maslinka napisał(a):Ciesz się, że nie straciłeś kasy na bilet (tak jak ja :evil:).

Oj, cieszę się. Wolałbym je zgubić :wink:

Wachowscy musieli mieć dobrego dilera podczas kręcenia filmu, przekombinowali. :oczko_usmiech:
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 02.12.2013 17:05

A ja cieszę się że czytałem swego czasu książkę a później byłem w kinie na tym filmie. Jak dla mnie jeden z lepszych filmów ostatnio widzianych. Może dlatego że lubię SF
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2013 17:26

Mnie ten Atlas chmur znużył gdzieś na początku, natomiast małżonka dotarła do końca.
Nie wiem, czy jej się podobał, bo jak pytam, to we mnie kapciami rzuca 8)

Silent Hill sobie dziś odświeżyłem, bo druga część czeka.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 02.12.2013 19:03

kaszubskiexpress napisał(a):

:hut:

:lol: :lol: :lol:
a mnie się podobały "przebieranki" głównych bohaterów i zgadywanie, kto się kryje pod charakteryzacją. Hugh Grant - super, ani razu nie był ufryzowanym Angolem, Halle Berry jako Żydówka - upiorna, Jim Sturgess jako Azjata - koszmarny, Hugo Weaving jako pielęgniarka - genialny! :)
A zakończenie filmu nasunęło pytanie, na które wciąż nie mam odpowiedzi: ale o co chodzi????
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 02.12.2013 19:09

A my za momencik zaczynamy seans.
Puszczamy V jak Vendetta.
Ambitne kino to to na pewno nie jest, ale co tam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2013 19:20

Ostatnio trafiłem przypadkiem na ten film http://zalukaj.tv/zalukaj-film/17900/mu ... 2013_.html dobry indyjski thiller 8)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.12.2013 19:35

Trochę czasu temu cała rodzina mi przy tym usnęła. Ja dotrwałem do końca ale tyłek miałem odgnieciony :lol: .
Jeszcze jakby mi ktoś wyjaśnił co autor w tym filmie miał na myśli...?
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 02.12.2013 20:56

Roxi napisał(a):Ambitne kino to to na pewno nie jest, ale co tam :)

Cofam to...
Wciąż pod wrażeniem.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.12.2013 22:17

Jeśli kiedyś będę miał do wyboru ten film a na innym kanale coś w rodzaju "Radzimy rolnikom", to biorę w ciemno to drugie.

Dzięki za ostrzeżenie :!: Właśnie skasowałem w swoim dekoderze. W końcu czas cenniejszy niż złoto :wink:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 02.12.2013 22:18

greenrs napisał(a):Dzięki za ostrzeżenie :!: Właśnie skasowałem w swoim dekoderze. W końcu czas cenniejszy niż złoto :wink:

Moim zdaniem ciekawy film...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 134
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone