Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.11.2013 13:01

Może ktoś powinien mu odebrać kupony rabatowe do Maca :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Choroba to, czy apetyt ?
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 19.11.2013 14:56

weldon napisał(a):W Canal Plus zapowiadają Obławę, Pokłosie ... Jeszcze nie zdążyłem ich obejrzeć, a tez mam nagrane :D

"Pokłosie" tak - ten film zrobił na mnie duże wrażenie, tak jak i "Róża",
"Obława" mniejsze, ale obejrzałam, bo lubię Dorocińskiego :mrgreen:
Osobiście (pewnie się tu i ówdzie narażę :lool:) mogę polecić jeszcze "Drogówkę" - jeśli ogląda się ten film ze świadomością, że to zwykły film akcji, to powinien się podobać - jeśli natomiast ktoś szuka w nim prawdy (jakakolwiek by ona nie była), to pewnie się zawiedzie...

Ja zawiodłam się na "Sępie" - Żebrowski boski, ale reszta masakra... Tania telenowela z elementami horroro/thrillero/kryminału przeniesiona w format filmowy :/
Duże rozczarowanie jak dla mnie...

A Lubaszenko podobno problemy hormonalne ma i stąd ta nadwaga, ale wiem to z tego samego (najpewniej) źródła skąd powyższe zdjęcia, głowy więc za to nie dam... :lool:
Ostatnio edytowano 19.11.2013 14:58 przez Anai, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.11.2013 14:58

Anai napisał(a):... Tania telenowela z elementami horroro/thrillero/kryminału przeniesiona w format filmowy :/
Duże rozczarowanie jak dla mnie...

Zapomniałaś o melodramacie (zakończenie). :oczko_usmiech:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 19.11.2013 15:04

anakin napisał(a):Zapomniałaś o melodramacie (zakończenie). :oczko_usmiech:

Anotak masz rację - wpisałam to w telenowelę :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.11.2013 15:13

Anai napisał(a):Anotak masz rację - wpisałam to w telenowelę :D

A to spoko. :wink:
Ja ostatnio oglądałem Pacific Rim.
I nie mam bladego pojęcia skąd to na Film-webie ma 6,7 ...:roll:
Ani to horror, ani s-f czy fantazy... :roll:
Totalna strata czasu.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 19.11.2013 15:38

W niedzielę byłam w kinie na dwóch filmach, więc podzielę się opinią, może ktoś skorzysta...
Pierwszy - Kapitan Philips: niestety, trochę się nudziłam... Tom Hanks świetny jak zawsze, ale fabuła jakoś niezbyt trzyma w napięciu, naprawdę w pewnej chwili chciało mi się spać..
Drugi - zaskoczenie pozytywne: Wyścig. Nie bardzo miałam ochotę na to iść, ale pierwszy film wybrałam ja, więc wybór drugiego zostawiłam swojej połówce ;) Nie lubię biografii, ale ten film typową biografią nie jest. Opowiada o rywalizacji pomiędzy Nikki Laudą a Jamesem Huntem. Całkiem fajnie się to oglądało.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 19.11.2013 15:42

Anai napisał(a):"Pokłosie" tak - ten film zrobił na mnie duże wrażenie, tak jak i "Róża",
"Obława" mniejsze, ale obejrzałam, bo lubię Dorocińskiego :mrgreen:
Osobiście (pewnie się tu i ówdzie narażę :lool:) mogę polecić jeszcze "Drogówkę" - jeśli ogląda się ten film ze świadomością, że to zwykły film akcji, to powinien się podobać - jeśli natomiast ktoś szuka w nim prawdy (jakakolwiek by ona nie była), to pewnie się zawiedzie...
Tak mi się jeszcze skojarzyło - do powyższego zestawu mogłabym dodać jeszcze oparty na faktach "Lincz"
i dla fanek Dorocińskiego "Kobieta, która pragnęła mężczyzny" - dla fanek, bo to bardziej babski film ;)

anakin napisał(a):Ja ostatnio oglądałem Pacific Rim.
I nie mam bladego pojęcia skąd to na Film-webie ma 6,7 ...:roll:
Ani to horror, ani s-f czy fantazy... :roll:
Totalna strata czasu.
Nie znam tego... w sumie może to i lepiej :D

Tak całkiem ostatnio, to paczałam na "Oblivion" z Cruise'm - doopy nie urywa, ale da się obejrzeć - taka bajka s-f.
Podobało mi się za to "Połączenie" z Halle Berry - głównie ze względu na nietypowe jak na hamerykański film zakończenie :lool:
Z kategorii filmy dziwne mogę polecić "Mr. Nobody" z 2009 z Jaredem Leto i jeszcze starszą "Krainę traw" - lubię Bridgesa i mała Jodelle Ferland rewelacyjna :)
Z kolei jakbym nie uwielbiała V. Diesla tak nie mogę zmęczyć "Riddicka" - trzy razy zaczynałam i nie mogę skończyć...
To samo mam ze Stathamem w "Kolibrze" znaczy obejrzałam do końca, ale jakoś mnie nie powalił...
"Sponsoring" z J. Binoche - jak dla mnie przereklamowany, nadmuchany i niezrozumiały - są znacznie lepsze filmy traktujące na te tematy chociażby polskie "Świnki"
I chyba gupia siakaś jestem bo nie mogę pojąć co ludzi zachwyca w "Atlasie chmur", że o "Życiu Pi" nie wspomnę :roll:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.11.2013 21:03

Jestem świeżo po obejrzeniu filmu "Powtórnie narodzony", który w piątek ma wejść do polskich kin:

Powtórnie narodzony

Polskie znaki w linku - nie wiem, czemu tego nie zauważyłem :oops: :oops: - dzięki, weldon

Kawał dobrego kina, świetne zwroty akcji, nawet Penelope zagrała super (chociaż normalnie jej nie trawię), a przede wszystkim piękne Sarajevo!

Zdecydowanie do obejrzenia!
Ostatnio edytowano 20.11.2013 21:31 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.11.2013 23:10

Wrocilem z "Kapitan Phillips". Niezly. Duzo krzyczA...
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 22.11.2013 20:56

Władca Pierścieni dziś o 22:10 na Tefałenie - co z tego, że go prawie na pamięć już znam :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.11.2013 23:04

5 dni wojny - w zależności, co kto lubi.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 23.11.2013 23:14

Zaliczone dzisiaj w kinie "Igrzyska śmierci 2: W pierścieniu ognia".

Tak jak można się było spodziewać: rewelacja!

Komu podobała się 1-sza część, drugą też nie będzie zawiedziony.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.11.2013 14:05

kaszubskiexpress napisał(a):Może ktoś powinien mu odebrać kupony rabatowe do Maca :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Choroba to, czy apetyt ?

Jak tłumaczy, nie wynika on z picia alkoholu czy obżarstwa, lecz "pewnych skomplikowanych zdrowotnych sytuacji". - Mam nadzieję, że uda mi się im zaradzić - dodaje. Mimo poważnej choroby Olaf Lubaszenko cały czas aktywnie pracuje, głównie jako reżyser teatralny.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 26.11.2013 14:33

Magda O. napisał(a):...Wyścig.
Całkiem fajnie się to oglądało.

mi też :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.11.2013 14:46

Anai napisał(a):"Obława" mniejsze, ale obejrzałam ...

Na Różę nie mogę jakoś trafić, a Obławę w końcu obejrzałem na raty (choć nie jestem pewien, czy pamiętam zakończenie, więc nie wykluczone, że zasnąłem :D).
Chyba obejrzę jeszcze raz, choć ...

Anai napisał(a): - jeśli ogląda się ten film ze świadomością, że to zwykły film akcji, to powinien się podobać - jeśli natomiast ktoś szuka w nim prawdy (jakakolwiek by ona nie była), to pewnie się zawiedzie...

No właśnie i pod jednym i pod drugim mógłbym to samo napisać dodając do tego jeszcze Czas Horroru.

Obawiam się, że najlepszym filmem akcji, wojennym, dramatem i dokumentem w jednym będzie jednak wyczekiwane Powstanie Warszawskie, bo nadal nie ma mz dobrych filmów pokazujących tamten czas :(

Sęp ... chyba też mnie znużył, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć o co tam chodziło, a dałbym sobie głowę uciąć, że go oglądałem :)

Acha, po latach trafiłem na Pierścionek z orłem w koronie ... polecam książkę ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone