Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) MRK » 27.12.2013 23:09

weldon napisał(a):
MRK napisał(a):jak się ma ta mała książeczka do kilku godzin filmu:)

Nijak :D

Dorzuć jeszcze Silmarillion i dobrze potrząśnij ;)

Wiem, wiem...:)

weldon napisał(a):Do mnie bardziej przemawia nie to, czy film jest 2D czy 3D, tylko ... jakość siedzisk kinowych, w których trzeba spędzić około 3 godzin :D
W zeszłym roku siedziałem z podkulonymi nogami, z pudełkiem popcornu opartym o głowę, bo człowiek w rzędzie za mną nijak inaczej nie mógł go trzymać :D

Dlatego, jak już wybieram 3D, to zawsze Imax. Dźwięk, obraz i wygoda na bardzo dobrym poziomie:).
rodaivuk

Postnapisał(a) rodaivuk » 28.12.2013 12:24

alechandro napisał(a):Mnie się film bardzo podobał...przynajmniej na pewno nie nudziłem się... :wink:
Film gorąco poleca, oczywiście w 3D...

W dużej sali z dużym ekranem...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2013 17:15

rodaivuk napisał(a):W dużej sali z dużym ekranem...

Tak jak mówisz...tak było... :)
rodaivuk

Postnapisał(a) rodaivuk » 28.12.2013 19:04

alechandro napisał(a):
rodaivuk napisał(a):W dużej sali z dużym ekranem...

Tak jak mówisz...tak było... :)

Ja byłem w jednej z mniejszych sal i to nie było ok. Jak już 3D to musi być ful max :)
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 29.12.2013 15:02

Hobbit - Pustkowie Smauga.

Zbyt duży już jestem aby wierzyć recenzjom ale zbyt mały aby ich przed filmem nie przeczytać.
Najlepiej nic nie czytać przed projekcją. Dlatego zrobię małą przerwę dla tych którzy nie widzieli i niech nie czytają ale nawet jakby kogoś skusiło nie napiszę spojlera.

O nieścisłościach z wersją książkową trudno by pisać bo jest ich więcej niż ścisłości.Jak dla mnie niektóre wątki potraktowane po "macoszemu". Np. Beorna który jak Tom Bombadil (kompletnie pominięty w ekranizacji W.P) był przecież ważną (choć terytorialnie małą) postacią tej bajki. O Beornie mam nadzieję jeszcze usłyszymy w trzeciej części z okazji Bitwy 5 Armii. Spotkanie Bilba i krasnoludów ze Smaugiem rozciągnięty do granic możliwości.
Ogląda się to dobrze. Jak pojawi się DVD - to na półce miejsce mam i się tam znajdzie. Ale malutki niedosyt gdzieś drzemie. Gdyby ktoś zadał mi pytanie czy ta część lepsza od pierwszej..? Hmm...
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 29.12.2013 18:02

alechandro napisał(a):A czy ktoś z Was już widział Hobbitę 2 część ?

Kilka dni temu byliśmy w kinie. Wersja oczywiście 3D i nie zawiodłam się. Zresztą... to moje ulubione filmowe klimaty, więc wiedziałam, że Hobbit będzie mi się podobał ;)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 31.12.2013 02:04

Dzisiaj obejrzałem to -------> LABIRYNT (Prisoners). Powiem szczerze, że już dawno nie było mi dane oglądać tak świetnego thrillera! Wszystko w tym filmie było świetne. Nie jestem fanem Hugh Jackmana, ale rola prima sort. Jake Gyllenhaal równie rewelacyjnie. Film trwa 2,5h, ale wciąga jak diabli i o upływającym czasie można zapomnieć. Polecam!
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 31.12.2013 09:59

MRK napisał(a):Dzisiaj obejrzałem to -------> LABIRYNT (Prisoners). Polecam!

Podpisuję się pod tym :!:
Świetny. :hut:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 31.12.2013 10:15

Reklama przed Hobbitem bardzo zachęciła do obejrzenia, ale ten artykuł spowodował, że chyba sobie odpuszczę Wilka z WS.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.01.2014 15:43

Co do "Labiryntu", podobnie jest w moim przypadku tylko zakończenie jakieś takie niedorobione...
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 01.01.2014 16:16

Ciekawy film leciał o Chorwacji na regionalnym :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 01.01.2014 16:24

mervik napisał(a):Ciekawy film leciał o Chorwacji na regionalnym :wink:

chodzi Ci o Dziką Chorwację :?: ciekawe i takie inne w większości od tego co przychodzi nam oglądać...
nic tylko wkurzają człowieka :evil: gdzie tam do lata...
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 01.01.2014 16:26

te kiero napisał(a):
mervik napisał(a):Ciekawy film leciał o Chorwacji na regionalnym :wink:

chodzi Ci o Dziką Chorwację :?: ciekawe i takie inne w większości od tego co przychodzi nam oglądać...
nic tylko wkurzają człowieka :evil: gdzie tam do lata...

...no tak .ale pokazali trochę jesieni i zimy :wink:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 01.01.2014 19:58

alechandro napisał(a):Co do "Labiryntu", podobnie jest w moim przypadku tylko zakończenie jakieś takie niedorobione...

Z ciekawości...co jest niedorobione? Miałem wielką nadzieję, że film nie skończy się happy endem...i dostałem swego rodzaju kompromis. Niektóre filmy wiele tracą przez to właśnie, że jest happy end... Rozwiązanie tego problemu w "Labiryncie" bardzo mi się podobało:).

Przed chwilą wróciłem z "Hobbita"... Jedynka ciut bardziej mi się podobała, ale np efekty lepsze w dwójce. Czekam na wersje reżyserską. Jestem ciekaw, co jeszcze zostało upchane. Jedynka 10/10, dwójka 8/10. Tak czy siak....pewno jeszcze obejrzę nie raz, nie dwa.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 01.01.2014 20:08

MRK napisał(a):Przed chwilą wróciłem z "Hobbita"... Jedynka ciut bardziej mi się podobała, ale np efekty lepsze w dwójce. Czekam na wersje reżyserską. Jestem ciekaw, co jeszcze zostało upchane. Jedynka 10/10, dwójka 8/10. Tak czy siak....pewno jeszcze obejrzę nie raz, nie dwa.

Byłem wczoraj. 2 drzemki zaliczyłem, ale ogólnie ok. :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 138
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone