Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.01.2014 15:07

maslinka napisał(a):Deja vu. Nie widziałam i dzisiaj niestety też nie zobaczę, chyba, że sobie nagram.

Muszę przyznać, że z tych dwóch Deja vu, to ten ze Stuhrem, z upływem czasu, oglądam coraz chętniej, a ten z Denzelem już za drugim razem zaczął mnie nużyć :)

Ale raz warto obejrzeć.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 04.01.2014 16:58

Anai napisał(a):W trakcie filmu zdążyłam ugotować obiad, obrobić parę zdjęć, pogadać ze znajomymi...
Szału nie robi - a to wszystko oczywiście moim zdaniem :smo:

Tak to jest ,jak w czasie filmu obiadki i pogaduszki się robi . :roll:
..jak bym chciał na cycuszki popatrzeć , to bym inny film oglądał :lol:
Mnie chodziło o to [czytaj ze zrozumieniem to co było napisane w nawiasie ] :wink:
..jak w rzeczywistości jesteś na stole operacyjnym i jesteś świadomy że cię otworzyli 8O
Przypadkowo oglądnąłem ten ''''Film''
,typowo baski i teraz się nie dziwię jak nieraz ładna kobitka ma niezbyt przystojnego faceta :wink: :lol:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.01.2014 18:13

Hobbit - Pustkowie Smauga

Chciałbym jeszcze polecić tym co nie widzieli - nie wychodzenie z kina w trakcie końcowych napisów.
Mnie - starego rockowca - ten motyw urzekł.
I See Fire
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.01.2014 18:53

romuald22 napisał(a):

Chciałbym jeszcze polecić tym co nie widzieli - nie wychodzenie z kina w trakcie końcowych napisów.
I See Fire

To fakt.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.01.2014 21:10

mervik napisał(a):
Anai napisał(a):W trakcie filmu zdążyłam ugotować obiad, obrobić parę zdjęć, pogadać ze znajomymi...
Szału nie robi - a to wszystko oczywiście moim zdaniem :smo:
Tak to jest ,jak w czasie filmu obiadki i pogaduszki się robi . :roll:

Uwierz - jak film jest ciekawy, to żadna siła mnie do kuchni nie zaciągnie :lool:

Rozumiem o co Ci chodziło - być może gdyby "autor" skupił się na problemie anestezjologicznym i stworzył coś na zasadzie paradokumentu, to dałoby się to jakoś strawić, ale ta próba stworzenia thrillera na siłę...
No mnie nie przekonuje.. Ot i wsio :)
... a o biuście Dżesiki na filmłebie wyczytałam, bo osobiście nie wypatrzyłam :lool:
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 04.01.2014 22:57

Dzisiaj obejrzałem Metro i jakoś nie porwał mnie ten film.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2014 23:54

Właśnie skończyłam "Miłość" Michaela Haneke.
"Tym razem Mistrz (akurat jego trudno nazywać inaczej) opowiada o prawdziwym, całkowitym oddaniu drugiej osobie. O długim życiu pełnym zrozumienia, czułości i wspólnego pokonywania problemów. I przede wszystkim o tym, jak takie życie się kończy. A kończy się jak każde inne – cierpieniem i śmiercią."

Bardzo dobry, jestem pod wrażeniem.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 05.01.2014 01:59

Anai napisał(a):
A propo's hepi-endu i jego braku - widziałeś The Call z Halle Berry?

Co do Hobbita to chyba se odpuszczę - obejrzałam jakieś trailery i urywki pierwszej części i szczerze się przyznam - doopy mi nie urwał :/
W porównaniu do Władcy Pierścieni nakręconego ładnych parę lat wstecz - nie ma porównania...
Hobbit wydaje się sztuczny, przekombinowany, nakręcony głównie dla kasy - takie mam poczucie... Fuj! :evil:

The Call nie widziałem. Nadrobię na dniach:).

Co do Hobbita...Ocenianie filmu po trailerze jest jak....tu wstaw jakieś znane powiedzonko:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 05.01.2014 02:20

romuald22 napisał(a):

I See Fire

:mrgreen: No weź.... :D .... chłopak pisze kawałki dla One Direction :lol: ...ale przyznaję, też zwróciłem na niego uwagę. Razem z żoną stwierdziliśmy "pierwsza część Hobbita była lepsza...i ten kawałek z dupy na koniec" :D .

:wink:

To jest hobbitowski HIT :twisted:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 08:25

MRK napisał(a):
romuald22 napisał(a):

I See Fire

MRK napisał(a)::mrgreen: No weź.... :D .... chłopak pisze kawałki dla One Direction :lol: ...ale przyznaję, też zwróciłem na niego uwagę. Razem z żoną stwierdziliśmy "pierwsza część Hobbita była lepsza...i ten kawałek z dupy na koniec" :D .

Dla mnie to może pisać dla Weekendu, numer na koniec "Pustkowia..." podchodzi
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 05.01.2014 11:24

jara napisał(a):
MRK napisał(a):
romuald22 napisał(a):

I See Fire

MRK napisał(a)::mrgreen: No weź.... :D .... chłopak pisze kawałki dla One Direction :lol: ...ale przyznaję, też zwróciłem na niego uwagę. Razem z żoną stwierdziliśmy "pierwsza część Hobbita była lepsza...i ten kawałek z dupy na koniec" :D .

Dla mnie to może pisać dla Weekendu, numer na koniec "Pustkowia..." podchodzi

Jara, nie bez przyczyny mój post był naładowany emotami :-)...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 11:49

MRK napisał(a):Jara, nie bez przyczyny mój post był naładowany emotami :-)...

Przeca wiem :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.01.2014 13:57

Anai napisał(a):... a o biuście Dżesiki na filmłebie wyczytałam, bo osobiście nie wypatrzyłam :lool:

Niestety, Jessica nigdy w życiu nie pokazała biustu, ani w "Przebudzeniu", ani w żadnym innym filmie.

Nawet w "Słowniku snów" miała dublerkę, a w "Maczecie" wymazali jej komputerowo bieliznę.. :cry: :cry:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 05.01.2014 18:25

MRK napisał(a):Co do Hobbita...Ocenianie filmu po trailerze jest jak....tu wstaw jakieś znane powiedzonko:).
Masz rację, choć nie do końca :oczko_usmiech:
W sęsie masz rację, że ocenianie książki po okładce jest nie bałdzo...

Kocham Władcę Pierścieni - i książkę, i film, Hobbit (książka) też mi się podobała, ale film...
Uwierz, ja naprawdę zaczęłam to oglądać (stąd mój wpis o urywkach) ale nie zdzierżyłam...
- dziecko (16 l :mrgreen: )dooglądało do końca - też bez urwania tyłu...
Być może po LoTR miałam po prostu zbyt wielkie oczekiwania, no nie wiem :roll:

Brakuje mi w nim takiego jakiegoś klimatu, który we Władcy Pierścieni był naturalny...

Przypomnij sobie Gimliego z LoTR - dla mnie to uosobienie krasnoluda,
natomiast te z Hobbita, to jakieś nienaturalne karykatury, a pojawiają się na samym wstępie :?
Król Goblinów, Gandalf... - generalnie wszystkie postaci, jakieś takie - no nie takie :D
Nie sądzę by w drugiej części były lepsze.
Fakt rozciągnięcia jednej książki na 3 filmy też mnie nieco zraził...
Stąd takie a nie inne moje wnioski i opinie.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.01.2014 23:48

Anai napisał(a):
MRK napisał(a):Co do Hobbita...Ocenianie filmu po trailerze jest jak....tu wstaw jakieś znane powiedzonko:).
Masz rację, choć nie do końca :oczko_usmiech:
W sęsie masz rację, że ocenianie książki po okładce jest nie bałdzo...

Kocham Władcę Pierścieni - i książkę, i film, Hobbit (książka) też mi się podobała, ale film...
Uwierz, ja naprawdę zaczęłam to oglądać (stąd mój wpis o urywkach) ale nie zdzierżyłam... .

Tzn. co ?
Byłaś w kinie na ostatnim Hobbicie i wyszłaś??? 8O
Czy trailery spowodowały niechęć do filmu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 140
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone