Czy tylko ja widziałem Nimfomanke? Jakieś opinie? Ktoś był?... Bom ciekaw
.png)
MRK napisał(a):
Czy tylko ja widziałem Nimfomanke? Jakieś opinie? Ktoś był?... Bom ciekaw
.png)
kaszubskiexpress napisał(a): idę na "Wilka" do kina, coś później napiszę.

.png)
Złośliwiec...romuald22 napisał(a):Anai napisał(a): Ja Incepcję raz oglądałam ale jakoś tak nieuważnie, i trochę mi żal - muszę powtórzyć...
Przy tym filmie trzeba być wyjątkowo czujnym...
MRK napisał(a):Wczoraj obejrzałem to ---------> DISCONNECT.
Jeżeli komuś podobała się polska szmira o tytule "Sala samobójców", to powinien obejrzeć powyższy film i zobaczyć, jak można o pewnych tematach opowiedzieć. Nie jest to do końca ten sam temat, ale można podciągnąć. "Disconnect" wgniata "Salę samobójców" w ziemie i dobija szpadlem.
.png)
romuald22 napisał(a):maslinka napisał(a):...
Przymierzam się też do innego filmu z Leosiem na "in"- do Incepcji. Coś czuję, że warto
Warto Aga, warto...
Oglądniesz raz i drugi raz znów będziesz chciała.
Tak dla pewności
.png)
Anai napisał(a):Złośliwiec...romuald22 napisał(a):Anai napisał(a): Ja Incepcję raz oglądałam ale jakoś tak nieuważnie, i trochę mi żal - muszę powtórzyć...
Przy tym filmie trzeba być wyjątkowo czujnym......
.png)
Krzychooo napisał(a):Obejrzałem ostatnio film"Obława" (reż. Marcin Krzyształowicz).
Hmm, niełatwe kino. Kto szuka rozrywki, powinien wybrać inny film. To bardzo dosłowny, wręcz naturalistyczny obraz życia w partyzantce. Żadnych chłopców malowanych, żadnego śpiewania "Wojenko, wojenko" i romantycznego "janosikowania". Właśnie nuda, samotność, brak kobiet, głód, rutyna, ból, okrucieństwo. Tuż po seansie pomyślałem, że film taki sobie, że faktycznie reżyser przeholował, powtarzając niektóre sekwencje, stosując długie ujęcia, natrętnie posługując się retrospekcją. Tyle że obraz ma jakąś ukrytą moc, jest bardzo sugestywny, naprawdę nie pozostawia obojętnym. Kilka obrazów wbija się w pamięć tak, że trudno o nich zapomnieć. Kiedy nazajutrz wybrałem się do Lasu Wolskiego na kopiec Piłsudskiego (wiadomo, 11 listopada), rozglądałem się, szukając partyzanckich szałasów.
Przesłanie filmu jest niełatwe jak historia II wojny światowej. Nie ma tu oczywistości, o wiele decyzji bohaterów można by się pokłócić. Zdrada, którą trochę rozumiemy. Heroizm, który czasem trudno zrozumieć. Dylematy moralne, wybór między rodziną a sprawą. W sumie dobry film.
kaszubskiexpress napisał(a):
Epizodyczna rola tego gościa.....
.png)
romuald22 napisał(a):"Incepcja" to ciekawy ale i trudny film. Bo trzeba być czujnym czy to pierwszy sen, drugi, czy może drugi sen ale w tym pierwszym śnie.

.png)
.png)

.png)
rodaivuk napisał(a):Wczoraj wpadł mi w oko przypadkiem film "Tragedia na przełęczy Diatłowa". Na Canal plus. Film taki na raz ale można popatrzeć. Końcówka trochę przekombinowana ale może byćFilm oparty na kanwie prawdziwych, bardzo ciekawych i nierozwiązanych do dziś tajemniczych wydarzeń na Uralu.
jacekcic napisał(a):rodaivuk napisał(a):Wczoraj wpadł mi w oko przypadkiem film "Tragedia na przełęczy Diatłowa". Na Canal plus. Film taki na raz ale można popatrzeć. Końcówka trochę przekombinowana ale może byćFilm oparty na kanwie prawdziwych, bardzo ciekawych i nierozwiązanych do dziś tajemniczych wydarzeń na Uralu.
Rzeczywiście film do pewnego momentu oglądało się całkiem fajnie i przyjemnie. Natomiast od momentu wejścia do bunkra film stracił dla mnie cały swój klimat. O ile tunel czasoprzestrzenny mogłem jeszcze strawić, ale te latające stwory bardziej mnie śmieszyły niż przerażały. Oczekiwałem czegoś więcej. Dla mnie w skali 1- 5 film na 3+.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.