ynka napisał(a):Tak, widziałam! Jest doskonały! Polecam!
Jak zwykle zakręcony, wielowątkowy
Skoro tak mówisz to z pewnością mnie odciągnie od cro.pl
.png)
.png)
MRK napisał(a):ynka napisał(a):Tak, widziałam! Jest doskonały! Polecam!
Czy doskonały....kurcze, nie wiem, bo mam may zgryz z tym filmem...ale ze "Skórą, w której żyję" już nie mam zgryzu. Genialny film!
.png)
Kenik napisał(a):MRK ... wyszukiwarka nie wyrzuciła mi gdzie pisałeś. Ale miło czytać, że ktoś też go lubi.
A ja Królestwo ciągle mam przed sobą.
.png)
ynka napisał(a):MRK napisał(a):ynka napisał(a):Tak, widziałam! Jest doskonały! Polecam!
Czy doskonały....kurcze, nie wiem, bo mam may zgryz z tym filmem...ale ze "Skórą, w której żyję" już nie mam zgryzu. Genialny film!
Ja jeszcze nie widziałam Skóry... i Przelotnych... więc ciężko mi się wypowiedzieć![]()
Przerwane objęcia - niby bardzo w stylu jego starych filmów, a jednak jest zupełnie inny...
.png)
weldon napisał(a):Kiepura napisał(a):Polska ? Raczej nie. Na to sobie trzeba zasłużyć.
To nie ten wątek, nie ten temat
Problemem nie jest to, kto puścił, bo, prędzej czy później jakaś komercyjna stacja i tak by to zrobiła,
w dodatku nie poczuwając się do przeprowadzenia jakiejkolwiek dyskusji, tylko stawiając na oglądalność.
MRK napisał(a): Płakałam, ale ze śmiechu, żeby nie było. Film zwyczajnie jest niezwyczajnie zabawny, jak na filmy, gdzie von Trier maczal palce.
.png)
MRK napisał(a):ynka napisał(a):Ja jeszcze nie widziałam Skóry... i Przelotnych... więc ciężko mi się wypowiedzieć![]()
Przerwane objęcia - niby bardzo w stylu jego starych filmów, a jednak jest zupełnie inny...
No to "Skórę..." musisz nadrobić, nie mówiąc o "Porozmawiaj z nia" i "Wszystko o mojej matce".
.png)

.png)
Kenik napisał(a):Ale, ale ... mam ściągniętą z chomika "Medeę" von Triera. Zaczęłam jakiś czas temu oglądać i nie zmogłam. Chyba muszę zrobić kolejne podejście.
tony montana napisał(a):Ja z innej beczki
W poniedziałek byłem w Warszawie na "After Earth"
Mimo, że kocham sf to mnie jakoś nie urzekło... poprawna realizacja, ale jak dla mnie ZA MOCNO naciągane
(jeśli można tak w ogóle powiedzieć o sf i nie jest to komplementem)
Raczej - nie polecam
.png)
kinga35 napisał(a):tony montana napisał(a):Ja z innej beczki
W poniedziałek byłem w Warszawie na "After Earth"
Mimo, że kocham sf to mnie jakoś nie urzekło... poprawna realizacja, ale jak dla mnie ZA MOCNO naciągane
(jeśli można tak w ogóle powiedzieć o sf i nie jest to komplementem)
Raczej - nie polecam
To moja ulubiona beczka
W wyborze filmów sugeruję się oceną IMDb ( jak do tej pory idealnie trafia w moją ocenę) a czasami opinią na Filmwebie.
After earth ma na IMDb 4.9/10, na Filmwebie- 5,8/10. Ja zaczynam coś oglądać od siódemki, więc na "After.." na pewno nie pójdę
tony montana napisał(a):I obiecuję, że EARTH się nie zawali
.png)
kinga35 napisał(a):tony montana napisał(a):I obiecuję, że EARTH się nie zawali
Gdy nie pójdę ?
Mam nadzieję

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.