Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2013 22:39

ynka napisał(a):Tak, widziałam! Jest doskonały! Polecam!
Jak zwykle zakręcony, wielowątkowy :)

Skoro tak mówisz to z pewnością mnie odciągnie od cro.pl :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.06.2013 22:40

Czy doskonały....kurcze, nie wiem, bo mam may zgryz z tym filmem...ale ze "Skórą, w której żyję" już nie mam zgryzu. Genialny film!

A odnośnie Triera...Kenik możesz się cofnąć, bo już pisałem. Jestem fanem od momentu Epidemii i Europy, bo widziałem te filmy w podobnym czasie.

Idioci to majstersztyk. Stoi na półce i raz na jakiś czas włączam. Po wyjściu z kina, cieżko mi było dojść do siebie. Dreptałem ulicą i miałem totalną pustkę w głowie.

Przełamując fale...kolejny świetny film...ciężki, ale to przecież von Trier. Bardzo dobre kino. Też stoi na półce.

Antychryst...arcydzieło albo gniot...nie wiem...pisałem już o tym...nie mam pojęcia, co mam z tym filmem zrobić. Półka.

Dogville - miodzio

Szef wszystkich szefów - jakoś tak...no nie do końca. Półka.

Tańcząc w ciemnościach - znowu świetne kino. Genialna muzyka i rola Bjork.

Melancholia jeszcze czeka na seans:).

No i na koniec...Królestwo I i Królestwo II!!!!!! Płakałem przez większość seansu, a był on długi. Wszystko na raz w nocy w kinie.

Tak więc...ja jestem za!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2013 22:47

MRK ... wyszukiwarka nie wyrzuciła mi gdzie pisałeś. Ale miło czytać, że ktoś też go lubi.
A ja Królestwo ciągle mam przed sobą.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 19.06.2013 22:51

MRK napisał(a):

Czy doskonały....kurcze, nie wiem, bo mam may zgryz z tym filmem...ale ze "Skórą, w której żyję" już nie mam zgryzu. Genialny film!

Ja jeszcze nie widziałam Skóry... i Przelotnych... więc ciężko mi się wypowiedzieć :roll:
Przerwane objęcia - niby bardzo w stylu jego starych filmów, a jednak jest zupełnie inny...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.06.2013 23:43

Kenik napisał(a):MRK ... wyszukiwarka nie wyrzuciła mi gdzie pisałeś. Ale miło czytać, że ktoś też go lubi.
A ja Królestwo ciągle mam przed sobą.

Kenik... Jeżeli gdzieś znajdziesz Królestwo, obie części, to poproszę o namiary:-). Dobra zabawa murowana. Płakałam, ale ze śmiechu, żeby nie było. Film zwyczajnie jest niezwyczajnie zabawny, jak na filmy, gdzie von Trier maczal palce.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.06.2013 23:45

ynka napisał(a):
MRK napisał(a):

Ja jeszcze nie widziałam Skóry... i Przelotnych... więc ciężko mi się wypowiedzieć :roll:
Przerwane objęcia - niby bardzo w stylu jego starych filmów, a jednak jest zupełnie inny...

No to "Skórę..." musisz nadrobić, nie mówiąc o "Porozmawiaj z nia" i "Wszystko o mojej matce".
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.06.2013 05:50

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):Polska ? Raczej nie. Na to sobie trzeba zasłużyć.

To nie ten wątek, nie ten temat ;)

Problemem nie jest to, kto puścił, bo, prędzej czy później jakaś komercyjna stacja i tak by to zrobiła,
w dodatku nie poczuwając się do przeprowadzenia jakiejkolwiek dyskusji, tylko stawiając na oglądalność.

Wiem, że to nie ten wątek, dlatego nie drąże tematu. Ale, ten film to tylko wierzchołek góry lodowej.

Filmu komercyjne by nie wyświetliły. Niemiecki film o wojnie. Kogo to zainteresuje ? Gdzie tu wstawić rekklamy ?
A tak za nasze...

Mówisz, że gniot, dobrze więc, że nie oglądałem.

Zdjęcie wygląda znajomo, wieczorem się lepiej przyglądne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2013 07:28

MRK napisał(a): Płakałam, ale ze śmiechu, żeby nie było. Film zwyczajnie jest niezwyczajnie zabawny, jak na filmy, gdzie von Trier maczal palce.

Dokładnie to samo mi syn mówił.
Ale skoro jesteśmy przy śmiechu. "Jej wysokość Afrodyta" Woody Allena zapadła mi w pamięć i chyba muszę znów do niej wrócić. Kapitalna komedia w konwencji tragedii greckiej.

Ale, ale ... mam ściągniętą z chomika "Medeę" von Triera. Zaczęłam jakiś czas temu oglądać i nie zmogłam. Chyba muszę zrobić kolejne podejście.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 20.06.2013 08:36

MRK napisał(a):
ynka napisał(a):Ja jeszcze nie widziałam Skóry... i Przelotnych... więc ciężko mi się wypowiedzieć :roll:

No to "Skórę..." musisz nadrobić, nie mówiąc o "Porozmawiaj z nia" i "Wszystko o mojej matce".

"Porozmawiaj z nią" i "Wszystko o mojej matce" widziałam nie jeden raz, mam na półce :) "lektura obowiązkowa" jak to się mówi ;)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2013 09:42

Ja z innej beczki

W poniedziałek byłem w Warszawie na "After Earth"

Mimo, że kocham sf to mnie jakoś nie urzekło... poprawna realizacja, ale jak dla mnie ZA MOCNO naciągane ;)
(jeśli można tak w ogóle powiedzieć o sf i nie jest to komplementem) ;)

Raczej - nie polecam

:papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.06.2013 09:45

Kenik napisał(a):Ale, ale ... mam ściągniętą z chomika "Medeę" von Triera. Zaczęłam jakiś czas temu oglądać i nie zmogłam. Chyba muszę zrobić kolejne podejście.

No tak, jego starsze filmy, to ciężka przeprawa, szczególnie te spod znaku Dogmy 95 vide rozkmina nad tym, jak powstają kolorowe paski podczas wyciskania pasty do zębów...za CHRL nie pamiętam, w którym filmie von Triera była taka scena:/.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2013 10:12

tony montana napisał(a):Ja z innej beczki

Mimo, że kocham sf to mnie jakoś nie urzekło... poprawna realizacja, ale jak dla mnie ZA MOCNO naciągane ;)

Raczej - nie polecam

To moja ulubiona beczka :)
W wyborze filmów sugeruję się oceną IMDb ( jak do tej pory idealnie trafia w moją ocenę) a czasami opinią na Filmwebie.
After earth ma na IMDb 4.9/10, na Filmwebie- 5,8/10. Ja zaczynam coś oglądać od siódemki, więc na "After.." na pewno nie pójdę :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2013 11:20

kinga35 napisał(a):
tony montana napisał(a):Ja z innej beczki

Raczej - nie polecam

To moja ulubiona beczka :)
W wyborze filmów sugeruję się oceną IMDb ( jak do tej pory idealnie trafia w moją ocenę) a czasami opinią na Filmwebie.
After earth ma na IMDb 4.9/10, na Filmwebie- 5,8/10. Ja zaczynam coś oglądać od siódemki, więc na "After.." na pewno nie pójdę :)

I obiecuję, że EARTH się nie zawali ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2013 11:56

tony montana napisał(a):I obiecuję, że EARTH się nie zawali ;)

Gdy nie pójdę ? :)
Mam nadzieję :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2013 12:41

kinga35 napisał(a):
tony montana napisał(a):I obiecuję, że EARTH się nie zawali ;)

Gdy nie pójdę ? :)
Mam nadzieję :)

Jeśli nie pójdziesz :)

Czekam teraz na tego nowego Damona z Foster ale kiszka może tez z tego wyjść ...

:oczko_usmiech: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 117
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone