Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2014

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2014 13:11

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
jara napisał(a):
anakin napisał(a):A ja jestem ciekaw reakcji tych wszystkich tolerancyjnych i pełnych zrozumienia osób w momencie kiedy syn przyprowadzi do domu taką "konczitę" oświadczając, że to miłośc jego życia i jutro śmigają do Malmoe stanąć na ślubnym kobiercu.

Co prawda problem z wnukami odpada :smo: , ale zupełnie inaczej będzie w dziobkach, kiedy dotknie to kogoś osobiście.

I nie przekonują mnie twierdzenia typu "to jego wybór, jego życie, nic mi do tego......", żeby była jasność.

Tu wchodzi w grę wychowanie i środowisko. No, ale jeżeli tak się stanie, to co zrobisz? Zabijesz? Trudne sytuacje. Oby mi się nie przytrafiły.

Wychowanie i środowisko ? Uważasz że od tego się bierze orientacja seksualna ? :)
Nie :)
Mało, tego to nawet nie jest dziedziczne.
Orientacja rodzica nie ma wpływu na orientację jego dziecka.
A ja bym powiedziała- jedźcie do Amsterdamu ( Brukseli, Madrytu, Oslo, Paryża, Londynu etc) stanąć na ślubnym kobiercu :)

Jara pisał, że chodziło o ekstrawagancje typu przebieranki...

Ślubny kobierzec syna z "konczitą" ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2014 13:13

Blaugrana napisał(a): co zrobisz jak syn przyprowadzi Konczitę- czyli chłopaka i zechce stanąć z nim na ślubnym kobiercu ?

Za późno. Konczita ma męża. I to od kilku lat.

Pozapraszam, oczywiście miałem na myśli to, że "ten sceniczny imidż i żart austriackiego piosenkarza" ma męża.
Ostatnio edytowano 14.05.2014 13:15 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.05.2014 13:14

Anai napisał(a):Tak mi się skojarzyło - na studiach mieliśmy wykłady z przedmiotu "dzieje myśli chrześcijańskiej"
z takim zabawnym księdzem - dziaduniem.
I on, ten ksiądz miał w zwyczaju mawiać, że podczas II wojny światowej kto miał zginąć to zginął, a pozostałych objęła TOLERANCJA :lool:

Dobre... :lol:

Anai napisał(a):
anakin napisał(a):Ale generalnie to powiem Ci, że Twoja (ewentualna :wink: ) sytuacja, ze względu na posiadany gatunek :wink: nie będzie taka zła. :oczko_usmiech:
No chyba że zaczną brody zapuszczać :D

No to będziesz miała przejeb...... :lool:
Ale chociaż zadbaj, żeby się kiełbasa nie nazywała. :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 13:14

Bocian napisał(a):Jara pisał, że chodziło o ekstrawagancje typu przebieranki...

Tak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2014 13:15

weldon napisał(a):
Blaugrana napisał(a): co zrobisz jak syn przyprowadzi Konczitę- czyli chłopaka i zechce stanąć z nim na ślubnym kobiercu ?

Za późno. Konczita ma męża. I to od kilku lat.

O tym już było.
Konczita stała sie tutaj symbolem geja. Czyli co zrobić jak syn okaże się gejem i zechce poślubić miłość swego życia- chłopaka ?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 13:16

Blaugrana napisał(a):Ślubny kobierzec syna z "konczitą" ?

Za dużo sobie pozwalasz. Ja się Ciebie nie czepiam ani Twojej rodziny, więc wypad.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2014 13:17

Blaugrana napisał(a):Czyli co zrobić jak syn okaże się gejem i zechce poślubić miłość swego życia- chłopaka ?

Niech se monetą rzucą, który będzie golił nogi, a który brodę.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.05.2014 13:18

Bocian napisał(a):
greenrs napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Pojedź do Nowego Jorku. Tam nic nikogo nie szokuje, nie rujnuje osobowości, nie zabiera powietrza. Każdy ma prawo do życia, chodzenia po ulicach. Na tym polega demokracja.

Czy chodzenie nago po ulicy też jest dozwolone? Skoro jest demokracja to dlaczego nie? Kto powiedział, że chodzenie nago jest be a baba z brodą jest cacy? Mnie osobiście nagi człowiek nie przeszkadza a baba z brodą powoduje odruch wymiotny. Dlaczego nikt nie szanuje moich uczuć?

Nie jest dozwolone i ten przykład jest chybiony.

Obawiam się, że nie zrozumiałeś... :(

Właśnie dlaczego nie jest?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2014 13:19

weldon napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Czyli co zrobić jak syn okaże się gejem i zechce poślubić miłość swego życia- chłopaka ?

Niech se monetą rzucą, który będzie golił nogi, a który brodę.

Dobry pomysł :)
Mam syna. W razie czego podpowiem mu :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 13:20

jara napisał(a):

Za dużo sobie pozwalasz. Ja się Ciebie nie czepiam ani Twojej rodziny, więc wypad.

Jarek, przecież to anakin zaczął pisać a nie Blaugrana. Od tego zaczęła się ta dyskusja w tym temacie, nieprawdaż?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 13:22

greenrs napisał(a):
Bocian napisał(a):
greenrs napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Pojedź do Nowego Jorku. Tam nic nikogo nie szokuje, nie rujnuje osobowości, nie zabiera powietrza. Każdy ma prawo do życia, chodzenia po ulicach. Na tym polega demokracja.

Czy chodzenie nago po ulicy też jest dozwolone? Skoro jest demokracja to dlaczego nie? Kto powiedział, że chodzenie nago jest be a baba z brodą jest cacy? Mnie osobiście nagi człowiek nie przeszkadza a baba z brodą powoduje odruch wymiotny. Dlaczego nikt nie szanuje moich uczuć?

Nie jest dozwolone i ten przykład jest chybiony.

Obawiam się, że nie zrozumiałeś... :(

Właśnie dlaczego nie jest?

Z uwagi na to, że można takie zachowanie podciągnąć pod paragraf. Chodzenie faceta w sukience, nie można.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 13:23

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Jarek, przecież to anakin zaczął pisać a nie Blaugrana. Od tego zaczęła się ta dyskusja w tym temacie, nieprawdaż?

Ja wiem kto zaczął i wiem kto ją skończył. I jak
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2014 13:25

Blaugrana napisał(a):Mam syna. W razie czego podpowiem mu :)

Jeśli to nie będzie publiczne golenie, to mi to lotto.

No chyba, że golenie przez depilację, na przykład woskiem - to może bym się skusił i popatrzył, ale tylko na tę cześć z brodą ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 13:26

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Ja wiem kto zaczął i wiem kto ją skończył. I jak

Jarek, dyskusja zaczęła się od stwierdzenia, że jakieś czyjeś dziecko przyprowadzi do domu osobę pokroju Wursta. Ty odniosłeś się do tematu że to wychowanie i środowisko ale mając na myśli przebieranki, czyli trochę nie w temacie, nieprawdaż? :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.05.2014 13:27

Bocian napisał(a):Z uwagi na to, że można takie zachowanie podciągnąć pod paragraf. Chodzenie faceta w sukience, nie można.

Ale czy ten paragraf nie wynika z jakichś uprzedzeń kulturowych? W niektórych krajach takie osoby jak konczita też podpadają pod paragraf. Dlaczego uważasz, że u nas jest ok. a oni nie mają racji? Mnie naga osoba nie razi, więc czuję się dyskryminowany. Baba z brodą mnie razi więc czuję się podwójnie dyskryminowany bo pokazują mi ją w telewizji i nie mogę w spokoju zjeść kolacji.
Ostatnio edytowano 14.05.2014 13:28 przez greenrs, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone