Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2014

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.05.2014 19:42

Blaugrana napisał(a):
walp napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Czego dowodzi to zdjęcie ? Że jako Konczita wystąpił nie tylko na Eurowizji ?

Też, ale chyba również, że z Panem Żakiem tworzą ein glückliches Brautpaar.

Jesteś pewny ?
A moze tak jak pisze Lednice, to tylko pewna prowokacja artystyczna ?
A nawet gdyby to była para to co to ma wspólnego z jego występem w Kopenhadze ? Czego to dowodzi ?

Napisali, to przyjąłem tę prawdę :oczko_usmiech:, a że to tabloid, to pewien nie jestem :?
Pytasz, co to ma wspólnego z kopenhaskim szoł? Nic i czego dowodzi. Ja też niczego nie zamierzam dowodzić,
ale jeśli tworzą ten Brautpaar, to normalności w związku im życzę. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 20:08

A moim zdaniem on jest taki gej jak Chińczyk :roll:

Tu jest artykuł o tym, że ten "ślub" był tylko maskaradą i że Thomas nikomu nie zdradził, z kim jest związany.
I że nie łazi po mieście w damskich ciuchach.
To jest tylko image
http://www.oe24.at/kultur/song-contest/ ... /142983919

Chłopak jest bardzo sprytny i wie, że z takim image jest super medialny, trzepie kasę,
ma poparcie gejów, a krytycy wyjdą w mediach na homofobów.
Gra swoją rolę, wymyślił drugi "życiorys".
Wie, że prowokuje i sprawia mu to ubaw.
Podejrzewam, że show business szybko się nim znudzi.
Chyba, że politycy będą go podtrzymywać przy życiu, ci z lewej robiąc z niego sztandar gejów, ci z prawej robiąc z niego wroga numer 1.
A on się śmieje w domu po kryjomu ze wszystkich :roll:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 13.05.2014 20:25

jara napisał(a):Nie. Ty. U Ciebie Conchita wywołała inne wrażenia niż u mnie i ja to akceptuję, nie próbuję Cię przekonać do zmiany stanowiska. I Ty też mnie nie przekonuj.

Zupełnie na odwrót. U mnie nie wywołała żadnych wrażeń, również negatywnych.
Nie próbuję Cię przekonywać, żebyś zmienił o niej zdanie, próbuję zrozumieć dlaczego masz jakie masz...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 20:28

Anai napisał(a):
jara napisał(a):Nie. Ty. U Ciebie Conchita wywołała inne wrażenia niż u mnie i ja to akceptuję, nie próbuję Cię przekonać do zmiany stanowiska. I Ty też mnie nie przekonuj.

Zupełnie na odwrót. U mnie nie wywołała żadnych wrażeń, również negatywnych.
Nie próbuję Cię przekonywać, żebyś zmienił o niej zdanie, próbuję zrozumieć dlaczego masz jakie masz...

Po prostu mi się nie podobało. Może, że tak grzecznie spytam? :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 21:22

jara napisał(a):A już powoli zapominałem :mrgreen:

To żebyś całkiem nie zapomniał... :mrgreen:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2014 09:34

70 lat za Europą...
Może pora się obudzić ?
http://www.tokfm.pl/blogi/liberte/2014/ ... ropa/1#Cuk
"...Dlaczego Austriak budzi takie emocje? Ponieważ wszystko miesza się nam ze wszystkim. Transwestytyzm z transseksualizmem, transseksualizm z homoseksualizmem, homoseksualizm z dewiacją, dewiacja z chorobą.....
Drag queens – czyli mężczyźni upodobnieni do kobiet – pojawili się w popkulturze po II wojnie światowej, mniej więcej wtedy, kiedy wynaleziono kolorową telewizję. Od tego czasu występowali w tysiącach filmów, przedstawień oraz performance'ów. Czas płynie szybko, jednak prawie siedemdziesiąt lat to bardzo długo. Do telefonów komórkowych i komputerów przyzwyczailiśmy się znacznie szybciej..."
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2014 10:09

Blaugrana napisał(a):...Dlaczego Austriak budzi takie emocje?

Bo za tym Austriakiem pójdą inni i będziesz oglądać na okrągło, a to transwestytów, a to gejów i lesbijki, a to mohery i obrońców krzyża, nienarodzone dzieci, ekologów, komunistów, narodowców, satanistów i całą masę innych popaprańców, którzy będą chcieli zawładnąć dla siebie przestrzenią publiczną, bo "skoro inni mogą, to czemu nie ja"?

Ja to mam na co dzień na ulicach Warszawy, gdzie łazi kto chce, gdzie chce i robi co chce, bo takie jest prawo "tolerancji".

Tylko dlaczego nikt nie toleruje tego, że są ludzie, którzy to mają w głębokim poważaniu i nie chcą oglądać dwugłowych cielaków, nienarodzonych płodów, kobiet z brodą czy facetów w sukienkach albo palących się opon czy innych precjozów w najbardziej uczęszczanych miejscach?

Na wszystko jest miejsce i czas: na palmy, na krzyże, na tęcze, na drag queen i na mohery i reklamy i manifestacje i pastafarian tylko niech to będzie miejsce takie, gdzie każdy, kto to będzie chciał zobaczyć niech sobie tam pójdzie i zobaczy, a nie równie nachalne jak akwizytorzy telefoniczni.

Pytałem - czy bylibyście tak samo wyrozumiali dla kogoś, kto preferuje ekologiczne, europejskie, sposoby leczenia i zajeżdżałby czosnkiem w autobusie?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 10:13

weldon napisał(a):

[color=#800000]Bo za tym Austriakiem pójdą inni i będziesz oglądać na okrągło, a to transwestytów, a to gejów i lesbijki, a to mohery i obrońców krzyża, nienarodzone dzieci, ekologów, komunistów, narodowców, satanistów i całą masę innych popaprańców, którzy będą chcieli zawładnąć dla siebie przestrzenią publiczną, bo "skoro inni mogą, to czemu nie ja"?

I ty swoją osobą chciałbyś określać co jest normalne?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 10:14

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 10:15

weldon napisał(a):Pytałem - czy bylibyście tak samo wyrozumiali dla kogoś, kto preferuje ekologiczne, europejskie, sposoby leczenia i zajeżdżałby czosnkiem w autobusie? [/color]

Brodaty gość w sukience nie śmierdzi i nie ma bezpośredniego wpływu na mnie. Bezdomny czy objedzony czosnkiem już jednak inaczej. Nie widzisz różnicy?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 10:22

Bocian napisał(a):I ty swoją osobą chciałbyś określać co jest normalne?

Wetnę się. Chciałbym określić, co jest normalne dla mnie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.05.2014 10:29

W tym nowoczesnym świecie, są tacy, którzy bawią się w arbitrów. I strach pomyśleć, że właściwie wszystko może być kwestią umowy.

Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne stwierdziło, że homoseksualizm nie jest dewiacją psychiczną
w roku 1973. Natomiast Światowa Organizacja Zdrowia potwierdziła ten fakt dopiero w roku 1990.

Czy to znaczy, że do 1973 r. był dewiacją, a potem przestał nią być? A w latach 1973-1990 homoseksualiści w Stanach nie byli już dewiantami, ale po opuszczeniu ich granic znowu się nimi stawali?

A co będzie jeśli na kolejnym zjeździe "nowocześni" amerykańscy psychiatrzy zagłosują inaczej? W 1973 r. stosunek ich głosów był 60 do 40% :?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 10:39

jara napisał(a):

Wetnę się. Chciałbym określić, co jest normalne dla mnie.

ok. I to oznacza, ze wszyscy mają być jak Ty? Nie. A do tego chyba chciałby doprowadzić weldon :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.05.2014 10:44

weldon napisał(a):

Bo za tym Austriakiem pójdą inni i będziesz oglądać na okrągło, a to transwestytów, a to gejów i lesbijki, a to mohery i obrońców krzyża, nienarodzone dzieci, ekologów, komunistów, narodowców, satanistów i całą masę innych popaprańców, którzy będą chcieli zawładnąć dla siebie przestrzenią publiczną, bo "skoro inni mogą, to czemu nie ja"?

Ja to mam na co dzień na ulicach Warszawy, gdzie łazi kto chce, gdzie chce i robi co chce, bo takie jest prawo "tolerancji".

Tylko dlaczego nikt nie toleruje tego, że są ludzie, którzy to mają w głębokim poważaniu i nie chcą oglądać dwugłowych cielaków, nienarodzonych płodów, kobiet z brodą czy facetów w sukienkach albo palących się opon czy innych precjozów w najbardziej uczęszczanych miejscach?

Na wszystko jest miejsce i czas: na palmy, na krzyże, na tęcze, na drag queen i na mohery i reklamy i manifestacje i pastafarian tylko niech to będzie miejsce takie, gdzie każdy, kto to będzie chciał zobaczyć niech sobie tam pójdzie i zobaczy, a nie równie nachalne jak akwizytorzy telefoniczni.

Pytałem - czy bylibyście tak samo wyrozumiali dla kogoś, kto preferuje ekologiczne, europejskie, sposoby leczenia i zajeżdżałby czosnkiem w autobusie?

Zgadzam się z Tobą.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2014 10:46

Bocian napisał(a):Brodaty gość w sukience nie śmierdzi i nie ma bezpośredniego wpływu na mnie. Bezdomny czy objedzony czosnkiem już jednak inaczej. Nie widzisz różnicy?

Przeszkadza ci objedzony czosnkiem jadący własnym samochodem? Jaki wpływ ma na ciebie? Po prostu albo z nim wsiadasz do samochodu, albo nie. Idziesz do niego do domu, albo nie. Zmienia się to wtedy, gdy on wychodzi ze swojej enklawy.
Natomiast w komunikacji miejskiej, tak samo, jak w twojej firmie czy w publicznych środkach przekazu działają pewne, pisane czy nie, prawa, nakazujące poszanowanie dla wszystkich. To, że w metrze i autobusach ludzie jedzą, grają na telefonach, jedzą, obcinają paznokcie i chrapią to jest właśnie wynik tej mylnie pojętej tolerancji, ponieważ wynosimy na widok ogółu to, co jest dobrze przyjmowane w mniejszych, zamkniętych środowiskach.
Scena nie jest wytłumaczeniem dla pewnych zachowań, jeśli to jest scena publiczna, znajdująca się w przestrzeni ogółu.

Wolałbym żeby ludzie starali się raczej stonować swoje wystąpienia niż robić to manifestacyjnie, ponieważ to jest ślepa droga, zmierzająca do kompletnej anarchii i prowadzi tylko do intensyfikowania kolejnych manifestacji.

Zamiast zmierzać do konfrontacji kto jest bardziej tolerancyjny, na przykład krzyż czy drag queen, niech każdy pozostanie w środowisku, które go akceptuje i nie stara się na siłę pokazać innym. A już najmniej tym, dla których każdy przejaw wpadania w skrajność jest nie do przyjęcia.
Nie mam zamiaru narzucać komuś co mu się podoba, ale też wolałbym, żeby w tej wspólnej, publicznej przestrzeni nie zmuszano mnie do wykazywania się jakimkolwiek stopniem tolerancyjności w stosunku do kogokolwiek.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.