Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2014

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 15:47

Anai napisał(a):Propozycja... :)

Liczyłem na inną :smo:
Ta jest nie do przyjęcia. Zresztą wcześniej już pisałem i tylko o to mi chodzi. Mnie nie pasuje. Innym pasuje lub jest im obojętne. I jest ok. Nie tracą nic w moich oczach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 15:51

alias21 napisał(a):Czy aby na pewno to tylko sceniczny image i drag queen ?
A co na to wszystko jaśnie małżonek..??? :mrgreen:

Obrazek

To była wcześniejsza prowokacja artystyczna :!: :roll:

Wcześniejszy wygłup.

Heer Thomas stwierdził, że nie powie, kto jest jego miłością i że jak jest w Wiedniu na ulicy, to NIKT go nie rozpoznaje jako Conchity, bo wygląda zawsze jak każdy inny facet. Nigdy nie odróżnia się strojem.

Conchita od początku jest jego artystycznym image :mrgreen:

Moim zdaniem takie prowokowanie jest dość kretyńskie, ale to już wybór Thomasa :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.05.2014 16:05

Blaugrana napisał(a):Czego dowodzi to zdjęcie ? Że jako Konczita wystąpił nie tylko na Eurowizji ?

Też, ale chyba również, że z Panem Żakiem tworzą ein glückliches Brautpaar.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 13.05.2014 16:46

jara napisał(a):
Anai napisał(a):Propozycja... :)
Liczyłem na inną :smo:

Aż się boję zapytać jaką :oczko_usmiech:
jara napisał(a):Ta jest nie do przyjęcia.
Szkoda, bo nie proponowałam niczego zdrożnego :)
Swoją szosą, to ciekawe, że do całujących się pań nikt się nie odniósł - aż takie obrzydzenie wzbudziły?
Czy wręcz przeciwnie taki widok jest już O.K?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.05.2014 17:03

Anai napisał(a):ciekawe, że do całujących się pań nikt się nie odniósł

To z szacunku. Co innego jak facet robi z siebie pośmiewisko, a co innego kobitka.

Pokaż dwie, całujące się, kobiety z brodą, to będzie łatwiej, a tak to nawet całkiem sympatycznie wygląda ;)

Dla równowagi, nie powiesz, że ci się to podoba:
Obrazek 8)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 17:05

Anai napisał(a):Szkoda, bo nie proponowałam niczego zdrożnego :)

Dla Ciebie nie jest niczym zdrożnym, a mnie po prostu nie pasuje. I wszystko.

Anai napisał(a):Swoją szosą, to ciekawe, że do całujących się pań nikt się nie odniósł - aż takie obrzydzenie wzbudziły?
Czy wręcz przeciwnie taki widok jest już O.K?

Oj, był dym związany z publicznym całowaniem się pań. Zarówno tych pokazanych przez Ciebie, jak i ostatnio Madonny i Britney. Na tym Forum może o tym nie było. To też nie jest tak jak wg. mnie powinno być. Ale to ich sprawa. Powtarzam. Każdy może mieć własne zdanie na dany temat.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.05.2014 17:26

Ale to ich całowanie się pokazywali w jakimś popularnym programie telewizji publicznej?
Nie wiem, w Sopocie na przykład, albo choć w Kołobrzegu?

Czy trzeba było wejść na jakiegoś jamniczka albo inny śmietniczek?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 17:30

walp napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Czego dowodzi to zdjęcie ? Że jako Konczita wystąpił nie tylko na Eurowizji ?

Też, ale chyba również, że z Panem Żakiem tworzą ein glückliches Brautpaar.

Jesteś pewny ?
A moze tak jak pisze Lednice, to tylko pewna prowokacja artystyczna ?
A nawet gdyby to była para to co to ma wspólnego z jego występem w Kopenhadze ? Czego to dowodzi ?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 18:12

weldon napisał(a):Ale to ich całowanie się pokazywali w jakimś popularnym programie telewizji publicznej?
Nie wiem, w Sopocie na przykład, albo choć w Kołobrzegu?

Czy trzeba było wejść na jakiegoś jamniczka albo inny śmietniczek?

W clipie było, no i w tefałenie :D . Powiem szczerze, że widziałem raz. :oops:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 13.05.2014 18:28

weldon napisał(a):
Anai napisał(a):ciekawe, że do całujących się pań nikt się nie odniósł

To z szacunku. Co innego jak facet robi z siebie pośmiewisko, a co innego kobitka.
Taa jassne...

weldon napisał(a):Pokaż dwie, całujące się, kobiety z brodą, to będzie łatwiej, a tak to nawet całkiem sympatycznie wygląda ;)

Pokaż mi choć jedną kobietę z brodą na Eurowizji, a ja obiecuję poszukać 2 całujących się ;)

weldon napisał(a):Dla równowagi, nie powiesz, że ci się to podoba:

Nie powiem, ale nie budzi też mojej odrazy, odruchów wymiotnych itd. itp. choć to nie był znów najlepszy przykład :D

jara napisał(a):
Anai napisał(a):Szkoda, bo nie proponowałam niczego zdrożnego :)

Dla Ciebie nie jest niczym zdrożnym, a mnie po prostu nie pasuje. I wszystko.

Punkt widzenia zależy mocno od punktu siedzenia - ja nie chciałabym na ten przykład, żeby ktoś kiedyś otłukł mojemu dziecku gębę, bo se wymyślił, że: ... a ja to np. rudych nie lubię a tak się np. złoży że mi się dziecko na ognisty mahoń przemaluje.

Nie ocenia (nie powinno) się książki po okładce, człowieka po wyglądzie, a wizerunek sceniczny należałoby traktować jak wizerunek sceniczny.
Nie przeszkadzają mi trzymający się za ręce panowie, całujące się panie też nie, nie otrzącha mnie na myśl o tym co jedni i drudzy mogą wyprawiać w łóżku, bo...
To nie moja sprawa.
Nie traktuję wygranej Conchity Kiełbasy na niewiele znaczącym konkursie jako zwycięstwa obrzydliwego pedalstwa nad nami jedynymi normalnymi maczo-heretykami i jako zamachu na bezpieczeństwo mojego tyłka...
Nie chciałabym też, żeby ktokolwiek kiedykolwiek w imię swoich przekonań chciał i mógł mi narzucić co mogę a czego już nie powinnam (w granicach prawa rzecz jasna) robić we własnym otoczeniu, domu, łóżku.
Tyle...
jara napisał(a):Oj, był dym związany z publicznym całowaniem się pań.

Chyba jednak nie aż taki jak w tym przypadku a wydawać by się mogło, że zrobienie sobie makijażu w sytuacji gdy jest się facetem jest mimo wszystko mniejszej wagi "przewinieniem" niż namiętny, lesbijski, publiczny pocałunek niosący zresztą ze sobą dokładnie taki sam przekaz...

Jara nie zrozum mnie źle - ja nie namawiam Cię, żebyś nagle zaczął się z gejami na kawę umawiać...
Ja próbuję po prostu zrozumieć winę Konczity vel Tomasa, która doprowadziła do tak negatywnych reakcji i nie umiem, nie widzę jej...
Posiadanie brody nie jest dla mnie wystarczającym powodem... Sorry...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.05.2014 18:38

jara napisał(a):W clipie było, no i w tefałenie :D . Powiem szczerze, że widziałem raz. :oops:

To jak będzie w Sopocie, albo w San Remo, to pewnie się oburzę ;)

Tak samo, jakbym na Sonisphere zobaczył Hettfielda z Ulrichem dających sobie buziaczki, pewnie też bym miał obiekcje i to spore :D

Anai napisał(a):Punkt widzenia zależy mocno od punktu siedzenia

Coś w tym guście? :)
Obrazek

Anai napisał(a):a wizerunek sceniczny należałoby traktować jak wizerunek sceniczny.

Tak zgadza się, ale na robienie sobie publicity poprzez kontrowersyjny wygląd może sobie pozwolić ktoś, kto albo ma w doopie tych, którzy go oglądają i robi to bez względu na spektakl w którym bierze udział, albo ktoś, po kim się czegoś takiego spodziewa i się specjalnie idzie to zobaczyć.

W tym przypadku wystąpiła wyraźnie wersja pierwsza.

Jeśli Eurowizja jest konkursem, w którym takie coś jest normą, to po prostu nie będę tego oglądał i niech tam sobie latają wszelkiej maści kiełbasy ubrane w cokolwiek, nawet w mięso, ale biorąc pod uwagę zasięg i rozgłos tego festiwalu nie przyszło mi do głowy, że tam jest takie dno.

Pozostaje mieć nadzieję, ze to coś nie będzie, z jakichkolwiek względów, zapraszane na inne, publiczne, spektakle, bo pozostanie mi, jak Bocian mówi - fonia :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 18:51

Anai napisał(a):Nie chciałabym też, żeby ktokolwiek kiedykolwiek w imię swoich przekonań chciał i mógł mi narzucić co mogę a czego już nie powinnam (w granicach prawa rzecz jasna) robić we własnym otoczeniu, domu, łóżku.

Ja też nie. I nie usiłuję tego narzucać innym. Nawet nie proponuję.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 13.05.2014 18:55

jara napisał(a):Ja też nie. I nie usiłuję tego narzucać innym. Nawet nie proponuję.

Któż w takim razie próbuje Ci to narzucić, czy choćby proponuje? Konczita?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 13.05.2014 19:28

Anai napisał(a):
Nie ocenia (nie powinno) się (...), człowieka po wyglądzie

Bzdura.

To Twoja fotografia obok postów ? Świetnie wyglądasz.
To Twoja sentencja życiowa pod nią ? Nigdy się nie malujesz, nie dbasz o siebie, nie myjesz włosów, nie używasz drogich kosmetyków...
Zapewne tak.

To po co co to robisz, skoro ludzi nie powinno się oceniać po wyglądzie ? Także wyglądzie scenicznym.

Z resztą nawet nie wdaje się w dyskusje. Szkoda czasu.
Ostatnie zdanie mojego pierwszego postu w tym temacie wyjaśnia dlaczego.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 19:30

Anai napisał(a):
jara napisał(a):Ja też nie. I nie usiłuję tego narzucać innym. Nawet nie proponuję.

Któż w takim razie próbuje Ci to narzucić, czy choćby proponuje? Konczita?

Nie. Ty. U Ciebie Conchita wywołała inne wrażenia niż u mnie i ja to akceptuję, nie próbuję Cię przekonać do zmiany stanowiska. I Ty też mnie nie przekonuj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.