Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2014

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 09:16

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Niby że jak się na brodę i sukienkę pozwoli teraz to za parę lat pozwoli się na zwyrodnienia.

A to nie wiesz, że każdy homoseksualista to pedofil? :) To tego typu myślenie...

Myślenie typu- teraz broda i sukienka to za parę lat w Europie dojdzie do legalizacji zoofilii, ekshibicjonizmu etc etc ( inne rzeczy już mi nie przejdą przez klawiaturę).
Niektorzy chcieliby zakazać homoseksualizmu.
To już w historii było ( w niektorych krajach wciąż jest).
I tak zwykły konkurs piosenki stał sie manifestacją tolerancji.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2014 09:18

walp napisał(a):Ale już mi wyjaśniono i wiem, że 99% tak naprawdę nie oglądało i nie ekscytowało się tym show, zaledwie "zerkali" z ciekawości. :oczko_usmiech:

Przełączając co chwila z Klanu :)
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 13.05.2014 09:52

Bocian napisał(a):
walp napisał(a):Ale już mi wyjaśniono i wiem, że 99% tak naprawdę nie oglądało i nie ekscytowało się tym show, zaledwie "zerkali" z ciekawości. :oczko_usmiech:

Przełączając co chwila z Klanu :)

To Klan też leci o tej porze, tyle odcinkuf mi umkło, bym nadrobiła :roll: :oczko_usmiech:
A tak wooogle, to znowu sprawdziła się zasada...nie ważne co mówią, byle tylko nazwiska nie przekręcali :wink:
Wurst w konkursie był do przełknięcia, slę teraz już mi się przejadł :?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 10:37

malina1959 napisał(a):Wurst w konkursie był do przełknięcia

Chyba po aviomarinie :smo:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.05.2014 10:57

Blaugrana napisał(a):Dlaczego cały czas wykonanie Wursta jest porównywane do czynów zabronionych.
Niby że jak się na brodę i sukienkę pozwoli teraz to za parę lat pozwoli się na zwyrodnienia.

Nie, dlatego, że wśród tych wszystkich piosenek, które, nieprzymuszony, ale całkowicie z własnej woli obejrzałem, na czoło wysunęły się w zasadzie dwie.

Okazuje się, że na festiwalu piosenki najważniejszą rzeczą jest ... zszokowanie.
Nie ważne czym.
Jedni pokażą kobietę masturbującą drążek do ubijania masła inni pokażą transwestytę prosto z knajpy dla transwestytów ...
Oczywiście to wszystko w otoczce tolerancji i równouprawnienia.

A gdzie prosta idea samego festiwalu? Gdzie piosenka?
Czy dziś byśmy rozmawiali o tych melodiach w ogóle, gdyby nie otoczka jaka tam się pojawiła wokół tych postaci?
Naprawdę uważacie, że ten facet był na tyle dobry, żeby wygrać ten konkurs? To jak tak, to po co ta przebieranka?

Gdzieś są granice absurdu i prostactwa i te granice zostały tym razem przekroczone, ponieważ zarówno inni wykonawcy jak i publiczność zostali postawieni w przykrej dla siebie sytuacji, gdy musieli się określić, zająć jakieś stanowisko na temat kompletnie nie związany z festiwalem.

Dla mnie to było jak agitacja polityczna w kościele.
Niesmaczne.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 13.05.2014 11:07

weldon napisał(a):Okazuje się, że na festiwalu piosenki najważniejszą rzeczą jest ... zszokowanie.
Nie ważne czym.
Niestety , ale taka jest prawda że coraz więcej pseudoartystów by zaistnieć w mediach musi zrobić z siebie kretyna.
weldon napisał(a):Gdzieś są granice absurdu i prostactwa i te granice zostały tym razem przekroczone, ponieważ zarówno inni wykonawcy jak i publiczność zostali postawieni w przykrej dla siebie sytuacji, gdy musieli się określić, zająć jakieś stanowisko na temat kompletnie nie związany z festiwalem.

Dokładnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 11:18

weldon napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Dlaczego cały czas wykonanie Wursta jest porównywane do czynów zabronionych.
Niby że jak się na brodę i sukienkę pozwoli teraz to za parę lat pozwoli się na zwyrodnienia.

Nie, dlatego, że wśród tych wszystkich piosenek, które, nieprzymuszony, ale całkowicie z własnej woli obejrzałem, na czoło wysunęły się w zasadzie dwie.

Okazuje się, że na festiwalu piosenki najważniejszą rzeczą jest ... zszokowanie.
Nie ważne czym.
Jedni pokażą kobietę masturbującą drążek do ubijania masła inni pokażą transwestytę prosto z knajpy dla transwestytów ...
Oczywiście to wszystko w otoczce tolerancji i równouprawnienia.

A gdzie prosta idea samego festiwalu? Gdzie piosenka?
Czy dziś byśmy rozmawiali o tych melodiach w ogóle, gdyby nie otoczka jaka tam się pojawiła wokół tych postaci?
Naprawdę uważacie, że ten facet był na tyle dobry, żeby wygrać ten konkurs? To jak tak, to po co ta przebieranka?

Gdzieś są granice absurdu i prostactwa i te granice zostały tym razem przekroczone, ponieważ zarówno inni wykonawcy jak i publiczność zostali postawieni w przykrej dla siebie sytuacji, gdy musieli się określić, zająć jakieś stanowisko na temat kompletnie nie związany z festiwalem.

Dla mnie to było jak agitacja polityczna w kościele.
Niesmaczne.

Ale po co robić z tego taką wielką spraaawę ?
Wystąpił jako drag queen. Nie wymyślił tego wizerunku ani pseudonimu na potrzeby konkursu. Tak występuje od PARU LAT. Do pierdla nikt go za to nie wsadził, nie robi nic nielegalnego. Wszyscy o tym wiedzieli kim jest ( no może nie wszyscy i dalej nie wiedzą). Rosja chciała mu zabronić występu. Austria wysłała go jako swego reprezentanta. Każdy ( no umówmy się- prawie) wiedział jak wygląda na scenie.
I co takiego się stało ? Zaśpiewał dobrze ( o ile to jest konkurs piosenki).
To w Polsce zaczęło się wielkie ultrazadęcie ( nawet politycy zwłaszcza prawicowi to komentują) a nawet teorie spiskowe.
Gdyby nie to wszystko ja na przyklad nie wiedziałabym że ktos taki istnieje. A wiem z powodu tej całej otoczki jaka wokół niego się narobiła.
Mnie nie przeszkadza. Nie zakłóca mi tożsamości ani seksualnej, ani narodowej. Nie kupię jego płyty ( ani żadnego innego wykonawcy tejże Eurowizji).
Przeszkadzają mi inni faceci w sukienkach, ale to nie w temacie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2014 11:32

weldon napisał(a):Okazuje się, że na festiwalu piosenki najważniejszą rzeczą jest ... zszokowanie.

Czasy Ireny Santor stojącej bez ruchu przy mikrofonie w prostej sukience minęły. Jakieś 20 lat temu. Niektórzy chyba tego nie zauważyli :) Żyjemy aktualnie w dobie muzycznych teledysków czyli oglądania muzyki a nie tylko jej słuchania. Czy Thriller Jacksona byłby takim hitem bez teledysku? Moim zdaniem nie. Kto nie lubi oglądać festiwali muzyki niech wyłączy wizję :) I zgadzam się w pełni z tym co napisała Blaugrana.
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 13.05.2014 11:34

jara napisał(a):
malina1959 napisał(a):Wurst w konkursie był do przełknięcia

Chyba po aviomarinie :smo:

Ty Jara miałeś gorzej, bo Ty tylko colę.... :smo: :mrgreen:
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 13.05.2014 11:35

Bocian napisał(a):. . Kto nie lubi oglądać festiwali muzyki niech wyłączy wizję :)

I to jest złota myśl tego wątku.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.05.2014 11:41

Bocian napisał(a):Czasy Ireny Santor stojącej bez ruchu przy mikrofonie w prostej sukience minęły.

No nie tak do końca. Adele też nie gania po scenie.

Bocian napisał(a): Kto nie lubi oglądać festiwali muzyki niech wyłączy wizję :)

Ale tu nie chodzi o wyłączenie wizji. Wręcz przeciwnie. Trzeba zobaczyć, aby móc zająć stanowisko, stwierdzić czy mi to pasuje czy nie. Pasuje - wnikam dalej, nie pasuje - odpuszczam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 11:44

Bocian napisał(a):

Czasy Ireny Santor stojącej bez ruchu przy mikrofonie w prostej sukience minęły. Jakieś 20 lat temu. Niektórzy chyba tego nie zauważyli :) Żyjemy aktualnie w dobie muzycznych teledysków czyli oglądania muzyki a nie tylko jej słuchania. Czy Thriller Jacksona byłby takim hitem bez teledysku? Moim zdaniem nie. Kto nie lubi oglądać festiwali muzyki niech wyłączy wizję :) I zgadzam się w pełni z tym co napisała Blaugrana.

Każdy artysta robi teraz show na scenie w czasie koncertu, począwszy od Madonny, poprzez U2, skonczywszy na Metallice. Tony sprzętu, światła, lasery, scenografia, etc...
Eurowizja zawsze była komercyjnym festiwalem, mało ambitnym. Nigdy nie aspirowała do Sztuki ( przez duże S).
Czasy The doors którzy wyszli ( jak stali), zaśpiewali przy jednej żarówce i wyszli się skończyły :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2014 11:52

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Czasy Ireny Santor stojącej bez ruchu przy mikrofonie w prostej sukience minęły.

No nie tak do końca. Adele też nie gania po scenie.

Bocian napisał(a): Kto nie lubi oglądać festiwali muzyki niech wyłączy wizję :)

Ale tu nie chodzi o wyłączenie wizji. Wręcz przeciwnie. Trzeba zobaczyć, aby móc zająć stanowisko, stwierdzić czy mi to pasuje czy nie. Pasuje - wnikam dalej, nie pasuje - odpuszczam.

Ale przecież słychać tu głosy, że chodzi o muzykę, piosenkę? To po co Ci jara wizja? :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.05.2014 11:54

Bocian napisał(a):Kto nie lubi oglądać festiwali muzyki niech wyłączy wizję :)

Nie łapię.
Chętnie oglądałbym festiwale piosenki, a niekoniecznie festiwale transwestytów.
Zmuszanie kogoś do akceptowania takich mało naturalnych zachowań jest dokładnie takim samym stopniem nietolerancji, jak brak akceptacji do nienaturalnych zachowań w ogóle,

To, że słowo "kurwa" stało się w dzisiejszych czasach zwykłym przerywnikiem, nie oznacza, że nie powinienem wychodzić z domu, ponieważ usłyszeć je można od szkoły podstawowej po niemal każdy zakątek Polski i tak samo nie oznacza, że powinienem taki sposób wyrażania się zaakceptować, czy wręcz zacząć uważać go za normalny.

Tobie nie przeszkadza, jak w rozmowie ktoś ot, tak sobie, rzuca, "kurwa to, kurwo tamto"? Albo jak słyszymy to w piosence, w radio, w telewizji?
Albo nie miałbyś nic przeciwko temu, jakby tak ubrany jak ten drag coś tam przyszedł do pracy twój szef?
Są jakieś granice kiczu, czy też dla każdego zachowania będziemy znajdywali usprawiedliwienie pod postacią tolerancji i przyzwyczajenia?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2014 11:57

Blaugrana napisał(a):Czasy The doors którzy wyszli ( jak stali), zaśpiewali przy jednej żarówce i wyszli się skończyły :)

I dzięki Bogu bo jęczące Drzwi były nie do zniesienia :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.