Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2014

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 17:52

Tomasz W napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
Tomasz W napisał(a):Cóż,
gdyby Babcia mieli wąsy to by byli dziadek.
Gdyby Cleo miała brodę to by wygrała konkurs Eurowizji.
Taki "konkurs". :wink:

Mnie najbardziej podobała się piosenka reprezentanta Szwajcarii

Chyba nie jestem zbyt oryginalny w swojej ocenie ale mniejsza o to. 8)

Może by wygrała, nawet bez brody, gdyby nie skrzeczała jak żaba :)
Poza tym wszystko ok, zwłaszcza ten układ muzykalno - cyckowy z ubijaniem masła w bardzo jednoznaczny sposób :)

E tam, czepiasz się tych cycków. To taki sam nachalny element wyrazu "artystycznego" jak ta broda. :wink:
Ciemny lud to łyka i tyle. A co do skrzeczenia Cleo, to cieszmy się, że nie wypuścili jako naszego reprezentanta Radka Liszewskiego. Przecież jest popularny :oczko_usmiech:

Ja się nie czepiam :) Poza tym albo cycki albo broda. Jedno i drugie to już bylby za duży lans :)
Zajrzałam kim jest ten Radek...
Łomajgod :) Dzięki za Cleo :)
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 11.05.2014 17:54

walp napisał(a):Ach, że też mnie taka odpustowa atmosfera ominęła wczoraj. :?
Generalnie człek ma krępację przyznać się, że na to zerkał, a tu proszę, mimo zalewu pejoratywnych określeń (bo oberwało się od wykonawców, przez organizatorów, na prowadzącym kończąc), odnoszę wrażenie, że jednak większość Polaków się tym ekscytuje.
Ale jak zapytać wprost, to najczęściej pada odpowiedź w stylu: nie, no co Ty takiego chłamu nie ogladam. :lol:

Ludzie oglądają różne przedstawienia z rozmaitych powodów. Najczęściej z ciekawości. To widowisko trudno do końca nazwać artystycznym. Na takiej imprezie nie wystarczy śpiewać. Trzeba się także przebić do świadomości szerokiego spektrum widza i bliżej nieokreślonego europejczyka. Dla tego dobrze prezentują się ludzie stylizowani na dziwaczne indywidua przyciągające uwagę.
Gdyby Polskę reprezentował np. Leszek Możdżer to z cała pewnością odpadł by w pierwszym etapie eliminacji. :oczko_usmiech:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 11.05.2014 17:57

Blaugrana napisał(a): Ja się nie czepiam :) Poza tym albo cycki albo broda. Jedno i drugie to już bylby za duży lans :)
Zajrzałam kim jest ten Radek...
Łomajgod :) Dzięki za Cleo :)

Łomajgod Dzięki za Cleo :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.05.2014 18:05

gusia-s napisał(a):Mi się podobali też Francuzi...

Hiszpanka była fajna...i buczenie podczas głosowania przez Rosję.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.05.2014 18:23

Lednice napisał(a):
Kiepura napisał(a):Europa, przynajmniej ta zachodnia, pokazała swoją prawdziwą twarz.
Twarz Conchity.

Tym, którzy lecą do niej niczym ćma do świecy może to da coś do myślenia.
Chociaż wątpię.

To już jest lekka histeria 8)

Kobiety z brodą były w cyrkach już w XIX wieku 8)
Conchita Wurst to produkt medialny, specjalnie stworzony show dla cyrku w XXI wieku,
głupi, ale lud lubi głupotę. 8)

Nie ma co do tego mieszać gender, zgniły Zachód, Hitlera, bo największy ubaw z takich porównań ma Conchita
i wymyśli jeszcze głupszą prowokację.
Ona prowokuje i ma z tego niezły ubaw :roll:

Pisałem, że wątpię. :D

Dla mnie najlepsza była Szwecja i Holandia.
A w ogóle to tylko Eurowizja. :roll: Cudów artystycznych się nie należy spodziewać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 18:25

Konczita Kiełbasa..... :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio edytowano 11.05.2014 21:24 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 11.05.2014 18:29

alias21 napisał(a):Konczita..... :mrgreen:

Obrazek

:wink: KońCzita?
Ludzie, to był konkurs piosenki!!!!!!!!!!! :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.05.2014 22:32

Tomasz W napisał(a):
walp napisał(a):Ach, że też mnie taka odpustowa atmosfera ominęła wczoraj. :?
Generalnie człek ma krępację przyznać się, że na to zerkał, a tu proszę, mimo zalewu pejoratywnych określeń (bo oberwało się od wykonawców, przez organizatorów, na prowadzącym kończąc), odnoszę wrażenie, że jednak większość Polaków się tym ekscytuje.
Ale jak zapytać wprost, to najczęściej pada odpowiedź w stylu: nie, no co Ty takiego chłamu nie ogladam. :lol:

Ludzie oglądają różne przedstawienia z rozmaitych powodów. Najczęściej z ciekawości. To widowisko trudno do końca nazwać artystycznym. Na takiej imprezie nie wystarczy śpiewać. Trzeba się także przebić do świadomości szerokiego spektrum widza i bliżej nieokreślonego europejczyka. Dla tego dobrze prezentują się ludzie stylizowani na dziwaczne indywidua przyciągające uwagę.
Gdyby Polskę reprezentował np. Leszek Możdżer to z cała pewnością odpadł by w pierwszym etapie eliminacji. :oczko_usmiech:

Oczywiście, że tak. :!:

Jeżeli chodzi o twórczość Możdżera, to kojarzę ją bardziej z Enter Music Festival, więc to nie ten obszar artystyczny.
A tak BTW, nie trzeba być dziwacznym indywiduum, aby odnieść sukces w tym juropejskim szoł - vide Domenico Modugno,
czy z nowożytnych Celine Dion.

Do zobaczenia w przszłorocznym jubileuszowym koncercie Eurowizji. :papa:
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 11.05.2014 22:52

Z dedykacją dla kiełbasy z Autsrii... :wink: https://www.youtube.com/watch?v=Ljb5lX2UBPE
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 12.05.2014 06:05

Eurowizja wypromowałą w swojej historii już niejeden międzynarodowy hit, jak choćby "Waterloo" czy "Insieme".

Kilka lat temu "Molitva" Mariji Šerifović była wielkim przebojem na Bałkanach, a 2 lata temu "Euforia" była hitem lata w całej Europie.

Od czasu do czasu wygrywa coś kontrowersyjnego, jak Lordi w 2006. Ale takiego cyrku jak w tym roku to jeszcze nie było.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.05.2014 07:47

Raul73 napisał(a):Eurowizja wypromowałą w swojej historii już niejeden międzynarodowy hit, jak choćby "Waterloo" czy "Insieme".

Kilka lat temu "Molitva" Mariji Šerifović była wielkim przebojem na Bałkanach, a 2 lata temu "Euforia" była hitem lata w całej Europie.

Od czasu do czasu wygrywa coś kontrowersyjnego, jak Lordi w 2006. Ale takiego cyrku jak w tym roku to jeszcze nie było.

Bo muzyka to w tym całym cyrku odgrywa coraz mniejszą rolę.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.05.2014 07:51

Generalnie Eurowizja była zwykle tandetą i tego od kilku lat nie oglądaliśmy.
W tym roku siedliśmy przez TV i obejrzeliśmy całą relację z ciekawości co się zmieniło no i jak wypadną oczywiście "nasi".
Sama organizacja na bardzo wysokim poziomie , konkurs całkiem całkiem (jak na festiwal pieśni europejskiej). Sama idea konkursu jest dla mnie również OK.

Natomiast kto to wygrał .... to już wiele napisano.....
Tylko co powiedzieć dziecku na pytanie: "Tato, dlaczego ta Pani ma brodę ? Przecież Panie nie mają brody" ....
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.05.2014 08:06

pawelli napisał(a):Tylko co powiedzieć dziecku na pytanie: "Tato, dlaczego ta Pani ma brodę ? Przecież Panie nie mają brody" ....

Wczoraj miałem na myśli by zadać to samo pytanie tylko w innej formie.
-Dziadku ...............?

Mam nadzieję że nigdy do tego nie dojdzie , bo sam bym zgłupiał.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.05.2014 08:17

Tak więc powiedzenie "Gdyby babcia miała wąsy..." traci swój sens, ewentualnie - "... wygrałaby Eurowizję".
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.05.2014 09:15

Plagiat.........

:mrgreen:
Ostatnio edytowano 12.05.2014 10:16 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.