Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2014

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.05.2014 08:46

Ja myślę, że tak jak napisał Lednice - Unia mogła celowo ustawić wynki w tym roku. Miał to być zapewne plebiscyt popularności dla gender.

No to w takim razie może i dobrze, że to wygrało. Jak sobie unijni parlamentarzyści poczytają internetowe komentarze w całej Europie, to im się tego gender na długo odechce!

A tak na marginesie, realista2 - skąd te informacje o rozkładzie głosów? Jakieś źródło?
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.05.2014 08:56

Raul73 napisał(a):Ja myślę, że tak jak napisał Lednice - Unia mogła celowo ustawić wynki w tym roku. Miał to być zapewne plebiscyt popularności dla gender.

Znowu muszę Cię zmartwić. W głosowaniu telewidzów dziwadło zdobyło jeszce wiecej punktów.
Wynki są na oficjalnej stronie Eurowizji, a tu masz już przetwożone :
http://afterparty.pl/newsy_artykul,17087.html

PS. dziwadło było oblesne, ale to, że dajesz się nabijać cwaniakom w butelkę z naklejką Gender to nie jest powód do dumy.
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 11.05.2014 08:57

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 09:01

Smsy z Anglii, Irlandii, Norwegii i Ukrainy dawały naszym I miejsce, jurorzy z tych państw dali nam albo ostatnie albo 8 ( Ukraina) 19 ( Norwegia ). Na wysokim miejscu Polskę chcieli również widzowie z Islandii, Holandii, Austrii, Francji, Włoch ( 2 i 3). Zawsze Eurowizja charakteryzowała się poprawnością polityczną , a poza tym głosowanie według klucza geograficznego, np logiczne było że Białoruś da Rosji 12 punktow i vice wersa ( a to buczenie sali przy Rosji- czysta polityka).
Jak widać cromaniacy na Conchitę nie oddaliby zbyt wiele głosów :) Mnie kompozycja się podobała- pod względem wokalnym wymiotła wszystkich. A ta broda i sukienka- to był celowy manifest broniący czyjąś odmienność, a że jurorzy popisali się swoją tolerancją ? Uważam że nic strasznego sie nie stało. A może po prostu liczył się dla nich głos nie wygląd, jak niektorzy sugerują :)
P.S. Pojawił sie znowu ten straszny, upiorny gender :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 09:06

realista2 napisał(a):
Raul73 napisał(a):Ja myślę, że tak jak napisał Lednice - Unia mogła celowo ustawić wynki w tym roku. Miał to być zapewne plebiscyt popularności dla gender.

Znowu muszę Cię zmartwić. W głosowaniu telewidzów dziwadło zdobyło jeszce wiecej punktów.
Wynki są na oficjalnej stronie Eurowizji, a tu masz już przetwożone :

PS. dziwadło było oblesne, ale to, że dajesz się nabijać cwaniakom w butelkę z naklejką Gender to nie jest powód do dumy.

Herr Thomas zorientował się, że baby z brodą jeszcze nie było, śpiewać nieźle umie, głupota sprzedaje się świetnie, a krytykom zamknie usta hasłami o tolerancji, jury będzie mu dawać punkty z automatu :roll: .
I mu się udało. Ale w sumie to była ZABAWA muzyczna, nie wojna :!: :roll:
I nie róbmy już z tego histerii, bo przejmowanie się wygłupem Thomasa to przesada
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 09:07

To głosowanie smsowe widzów to jedna wielka ściema :mrgreen:

http://www.tvp.info/15154397/eurowizja- ... ie-jurorzy

A fuj z obleśną kiełbasą :mrgreen:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.05.2014 09:16

realista2 napisał(a):Wynki są na oficjalnej stronie Eurowizji, a tu masz już przetwożone :

To, co jest podane na oficjalnej stronie - to jedno.

Jak było naprawdę - wiedzą tylko ci, którzy to publikowali.

Ja z reguły do wszelkich głosowań za pmocą SMS-ów podchodzę z wielką rezerwą. Rozmaite reality show i tym podobne badziewia też oficjalnie są ustawiane według głosów telewidzów... :wink: :wink:

O ile w wysokie miejsca naszej piosenki w iinncyh krajach moge jeszcze uwierzyć, to 4 miejsce kiełbasy w Polsce jest raczej mało prawdopodobne. Wystarczy poczytac komentarze - gdziekolwiek! :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 10:25

Europa zawsze czuła jakąś dziwną sympatię do Austrii...jako takiej...która raczyła tą Europę osobnikami o dziwnym zaroście...Jak nie wąsik to broda...A później płacz.... 8O
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.05.2014 10:40

Raul73 napisał(a):O ile w wysokie miejsca naszej piosenki w iinncyh krajach moge jeszcze uwierzyć, to 4 miejsce kiełbasy w Polsce jest raczej mało prawdopodobne. Wystarczy poczytac komentarze - gdziekolwiek! :D

Nie możesz uwierzyć bo jesteś wyznawcą spiskowej teorii dziejów, a co gorsza do wszystkiego przykładasz miarkę ideologiczną. Nie lubię ostentacji, taniej senscji i nachalności okraszonej sosem złego gustu dlatego występ pani/pana Wursta nie podobał mi się, ale skoro inni nie widzieli w ty nic złego, a wokalnie było OK to nie pozostaje nic innego niż się z tym pogodzić i przestać narzucać ludziom jedynie słuszny punkt widzenia.

PS. przez długie lata pieprzona komuna narzucała mi taki jedynie słuszny punkt widzenia i teraz nie mam zamiaru oglądać powtórki z rozrywki.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 11.05.2014 10:53

A kto wysyła sms-y na tego typu plebiscyt i jeszcze za to płaci ? Trzeba być nieźle zdesperowanym.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 11.05.2014 11:01

Ależ się wszyscy ekscytujecie jakby faktycznie było czym i ten festiwal miał jakiekolwiek znaczenie :roll:
W dodatku sami jesteście sobie winni, bo pisząc:

anakin napisał(a):I dlatego wygra ta.........anomalia z Austrii. :mrgreen:
Raul73 napisał(a): że to coś z brodą nie dostało z Polski nawet jednego malutkiego punkciku
Od jurorów, od jurorów na których tak narzekacie, bo w głosowaniu sms zdaje się dostało ich sporo :lool:
realista2 napisał(a):Tak czy inaczej dziwadło górą.
maniust napisał(a):Jestem tolerancyjny , ale dopóki telewizja promuje przyglupów to się zastanawiam nad tym.

... sami doprowadziliście do tego, że ten swoisty manifest doszedł do skutku i na dodatek wygrał. :mrgreen:
Gdyby nie było ludzi z taką agresją i nienawiścią podchodzących do odmienności, nikt nie manifestowałby w jej obronie...
Nie byłoby takiej potrzeby.

Janusz Bajcer napisał(a): I bardzo dobrze, Polacy nie lubią kiełbasy z brodą :wink: :idea:
Zdaje się, że to nie do końca prawda, bo:
realista2 napisał(a):Austriackie dziwadło w głosowaniu naszych telewidzów otrzymało 4 miejsce
:mrgreen:
Poza tym moderator na forum*, które moderuje nie powinien chyba propagować ksenofobicznych
i nawołujących do nienawiści treści :smo:
*chyba, że to nacjonalistyczne forum jest.

maniust napisał(a):Szkopy zawsze były popieprzone.....
Ychy... bo przaśnym, wiejskim dziewkom dali 10 pkt :D

realista2 napisał(a):PS. dziwadło było oblesne...
Nie bardziej niż cycata dziewka wykonująca ruch posuwisto-zwrotny przy użyciu maselnicy...

Mi się nie podobała ani nasza piosenka, choć potwierdzam, że na tle pozostałych mocno się wyróżniała
i dodatkowym (dla mnie) atutem było, że została zaśpiewana po polsku.
... ani piosenka Conchity
- bardzo eurowizyjna w swojej stylistyce, ubiór na bogato jak z Dynastii, muzyka jak z Titanica,
ale przyznać trzeba że głos Thomas ma świetny, operuje nim doskonale, a makijaż miał po prostu perfekcyjny :)
Tak se myślę, że gdyby darował sobie tę brodę i wystąpił jako tradycyjna (hehehe) Draq Queen,
to wielu z Was zastanawiałoby się skąd Austriacy wzięli taką super laskę :lool:

A głosowanie sms w sytuacji kiedy o wynikach i tak decyduje jury uważam za bezsensowną stratę pieniędzy!
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.05.2014 11:27

Anai napisał(a):Nie bardziej niż cycata dziewka wykonująca ruch posuwisto-zwrotny przy użyciu maselnicy...

Nie podobała się ,dlaczego ? Mnie się bardzo podobała
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 11:30

No a jak robić masło...jakim ruchem...??? Szczególnie w maselnicy....To po pierwsze....
Po drugie..Wolę cycatą dziewkę od tego czegoś...Razi Cię kobieca uroda i kształty?? Dziwne...bardzo...Ja tam wolę cycki od brody jak się rano budzę i spoglądam kto leży obok mnie... :mrgreen:
Po trzecie...gdzie tu nawoływanie do nienawiści..??? Swobodne wyrażanie swoich poglądów nie jest niczym złym...Mamy Twoim zdaniem podzielić Twój pogląd?? Jedynie słuszny???
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.05.2014 11:37

Anai napisał(a):... sami doprowadziliście do tego, że ten swoisty manifest doszedł do skutku i na dodatek wygrał. :mrgreen:
Gdyby nie było ludzi z taką agresją i nienawiścią podchodzących do odmienności, nikt nie manifestowałby w jej obronie...

A gdzież u mnie jakaś agresja? 8O
Skoro mam problemy z określeniem czy coś jest facetem czy kobietą, to dla mnie po prostu anomalia. :mrgreen:

Swoją drogą to jeden wielki jarmark i cyrk, a nie konkurs piosenki czy jak to tam zwą. :roll:

A już głosowanie np.byłych republik sowieckich wywołuje tylko śmiech na sali (choć nie wiedzieć czemu wczoraj ta sala wydobywała z siebie pomruk niezadowolenia).

Wracając jeszcze na chwilę do zywcięzcy/zwyciężczyni. :wink:

Mnie osobiście się ta piosenka podobała.
I gdyby wyłączyć wizję, myślę, że ilość jej zwolenników gwałtownie by wzrosła.
Oczywiście nie teraz, tylko przed emisją. :mrgreen:

A swoją drogą to trzeba mieć.......jaja :lool: :lool: :lool: żeby się tak pokazać światu. :mrgreen:
Adolf się w grobie przewraca. :lol:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 11.05.2014 11:43

anakin napisał(a):A swoją drogą to trzeba mieć.......jaja :lool: :lool: :lool: żeby się tak pokazać światu. :mrgreen:
Adolf się w grobie przewraca. :lol:
Nieee? :lool:

Mi się podobała piosenka holenderska - bo to była piosenka, a nie manifest "tolerancji" czy przaśności
... i niemiecka - bo pani miała super głos :)
... i francuska - przezabawna, nie było cycków choć były wąsy, nie wiedzieć czemu tak nisko oceniona :/

alias21 napisał(a):Razi Cię kobieca uroda i kształty??

Jedyne, co mnie razi to brak umiejętności czytania ze zrozumieniem - jeśli Cię to w jakikolwiek sposób pocieszy - nie tylko u Ciebie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.