napisał(a) anakin » 25.06.2016 07:14
kanapkasmalec napisał(a):Moze mi ktos wytłumaczyć o co chodzi w typowaniu karnych?
A jeżeli sądzę, że któraś drużyna wygra po dogrywce, tk też będzie dodatkowy punkcik ?
Typujemy wynik
końcowy meczu i dla punktacji nie ma znaczenia czy wytypowałeś go w regulaminowym czasie, czy po dogrywce.
W typowaniu karnych chodzi o to, że masz możliwość wytypowania zwycięzcy, który zostanie wyłoniony właśnie w karnych, co jest premiowane bonusem w postaci 1 pkt.
Za prawidłowe typowanie np.Walia- Irlandia Płn. 2:2, karne:Walia, otrzymujesz odpowiednio :3 +1 lub 1+1 ( w zależności od tego czy trafiłeś dokładny wynik, (czyli w tym przypadku 2:2)), czy obstawiłeś inny remis, np. 0:0.
Wskazanie zwycięzcy w karnych nie jest obowiązkowe, więc nie musisz tego robić, ale wówczas tracisz szansę na dodatkowy bonus w postaci 1 pkt.
Jeżeli nie skorzystasz z tej opcji, wtedy za prawidłowe wytypowanie wyniku meczu dostaniesz odpowiednio 3 lub 1 pkt.
Nie typujemy wyniku rzutów karnych a jedynie ich zwycięzcę. kanapkasmalec napisał(a):jeśli trafie wynik 1:1 w regulaminowym a w dogrywce skończy się 3:1 a ja dalem 2:1, to ile otrzymam punktow

? I ile otrzymam jezeli trafie rowniez wynik po dogrywce?
Zero.
Obstawiłeś wynik remisowy, a mecz zakończył się zwycięstwem jednej z drużyn.
Jak powiedziałem - nie punktujemy "dwóch" wyników meczu - jednego do 90, drugiego do 120 min.
Jeżeli być typował 1:1 dostajesz 3 pkt.
przy każdym innym remisie - 1 pkt.
Każde inne typowanie - masz 0 pkt.