Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzikie plaże

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karen
Podróżnik
Dzikie plaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 07.07.2007 10:39

Hejo!!! 15 lipca wybieram sie do Chorwacji. narazie zastanawiam się nad Tucepi. Ale mam pytanie. Nienawidzie przebywac na plazach gdzie roi sie od turystów, wole dzikie plaze gdzie jest tylko kilka lub kilkanascie ludzi!! Znacie moze takie miejsca gdzie są tego typu plaze!!!
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 07.07.2007 10:49

Karen napisał(a):Hejo!!! 15 lipca wybieram sie do Chorwacji. narazie zastanawiam się nad Tucepi. Ale mam pytanie. Nienawidzie przebywac na plazach gdzie roi sie od turystów, wole dzikie plaze gdzie jest tylko kilka lub kilkanascie ludzi!! Znacie moze takie miejsca gdzie są tego typu plaze!!!

Jeżeli będziesz w Tucepi to polecam dziki plaże między Tucepi i Podgorą. Jedziesz Jardanką w stronę Podgory- przy drodze są zatoczki , na których mieści max kilka samochodów. I na plaży jest dokładnie tyle ludzi ile wysiądzie z samochodów. Każdy znajdzie zatoczkę tylko dla siebie. Pozdrawiam . Krysia
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 07.07.2007 11:06

A ja cały czas przeglądam google map i wychodzi mi, że w okolicach Sukosanu, żeby mieć dzika plażę trzeba ... popłynąć na wyspę. Możektoś zna jednak bliższą lokalizację takiej, spojnej, niezatłoczonej plaży, w oklicach Sukosanu? :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 07.07.2007 11:31

kd napisał(a):
Karen napisał(a):Hejo!!! 15 lipca wybieram sie do Chorwacji. narazie zastanawiam się nad Tucepi. Ale mam pytanie. Nienawidzie przebywac na plazach gdzie roi sie od turystów, wole dzikie plaze gdzie jest tylko kilka lub kilkanascie ludzi!! Znacie moze takie miejsca gdzie są tego typu plaze!!!

Jeżeli będziesz w Tucepi to polecam dziki plaże między Tucepi i Podgorą. Jedziesz Jardanką w stronę Podgory- przy drodze są zatoczki , na których mieści max kilka samochodów. I na plaży jest dokładnie tyle ludzi ile wysiądzie z samochodów. Każdy znajdzie zatoczkę tylko dla siebie. Pozdrawiam . Krysia

Bardzo dziekuje za informacje. A moze masz jakies zdjecia z tych zatoczek???? Byłabym wdzieczna!!!
Marcin2131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin2131 » 07.07.2007 11:32

damiangres napisał(a):A ja cały czas przeglądam google map i wychodzi mi, że w okolicach Sukosanu, żeby mieć dzika plażę trzeba ... popłynąć na wyspę. Możektoś zna jednak bliższą lokalizację takiej, spojnej, niezatłoczonej plaży, w oklicach Sukosanu? :)
pozdrawiam
--
damian

Witam. Ja w zeszłym roku mieszkałem w Sukosan i praktycznie cały czas jeździliśmy na małą plażę na południowym końcu Sukosanu, zaraz przy znaku pokazującym koniec tej miejscowości. Miejsca na może max.6-8 samochodów, kamieni średnia ilość, jeżowców też nie za wiele - polecam.
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 07.07.2007 11:33

damiangres napisał(a):A ja cały czas przeglądam google map i wychodzi mi, że w okolicach Sukosanu, żeby mieć dzika plażę trzeba ... popłynąć na wyspę. Możektoś zna jednak bliższą lokalizację takiej, spojnej, niezatłoczonej plaży, w oklicach Sukosanu? :)
pozdrawiam
--
damian

Wiem na wyspach predzej znajdziesz dzikie plaze bo cale otoczone sa woda. ja juz bylam na 3 wyspach. Na Pagu, na Rabie i na Korculi. najlepszy był Rab
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 07.07.2007 11:34

Marcin2131 napisał(a):
pozdrawiam
--
damian

Witam. Ja w zeszłym roku mieszkałem w Sukosan i praktycznie cały czas jeździliśmy na małą plażę na południowym końcu Sukosanu, zaraz przy znaku pokazującym koniec tej miejscowości. Miejsca na może max.6-8 samochodów, kamieni średnia ilość, jeżowców też nie za wiele - polecam.

a gdzie dokladnie jest ten Sukosan??? Moze masz jakies zdjecia z tej plazy???
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 07.07.2007 12:16

Karen napisał(a):
kd napisał(a):

Bardzo dziekuje za informacje. A moze masz jakies zdjecia z tych zatoczek???? Byłabym wdzieczna!!!

Niestety - wtedy nie mieliśmy cyfrówki- ale mnie i znajomym ,którzy widzieli zdjęcia przypominają rajskie plaże- żwirek , skały , drzewa i jaskinie- nie zawiedziesz się
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 07.07.2007 12:19

kd napisał(a):
Karen napisał(a):
kd napisał(a):

Niestety - wtedy nie mieliśmy cyfrówki- ale mnie i znajomym ,którzy widzieli zdjęcia przypominają rajskie plaże- żwirek , skały , drzewa i jaskinie- nie zawiedziesz się

A moze masz skaner zeby je zeskanowac i mi wyslac???
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 07.07.2007 17:06

Skany a właściwie reprodukcje zdjęc "papierowych" można zrobić aparatem. Wystarczy wyłączyć lampę, włączyć tryb makro i zabrać zdjecia do popstrykania np na balkon...........
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 07.07.2007 18:59

Marcin2131 napisał(a):
pozdrawiam
--
damian

Chyba wiem, o które miejsce Ci chodzi - mieszkaliśmy niedaleko, bo w dzielnicy Sukosanu nazywanej Malenica, tuż obok. Ale ta plaża jest tuż obok drogi. :( Więc ciężko tam o intymne ;) warunki :)
pozdrawiam
--
damian
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 08.07.2007 08:35

Bardzo prosze o zdjecia dzikich plaz z jakiejkolwiek miejscowosci na riwierze makarskiej ( oprócz baskiej vody, promajny i breli) :smo:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone