napisał(a) yvonn » 30.08.2007 18:25
Dubrovnik jest tak uroczy, że cena wejścia na mury 50 kuna płaciliśmy 3 lipca 2007r. jest adekwatna do widoków, niezapomnianych.
Każdego roku jedziemy do Dubrovnika obowiązkowo, gdyż zawsze ktoś jest tam ten pierwszy raz. W tym roku jedziemy jeszcze we wrześniu

i również będziemy w Dubrovniku. Nawet drugi raz mogę wydać tyle kasy, by znów sobie popatrzeć...może to nie będzie ostatni raz
Co do knajp w Dubrovniku to mogę spokojnie polecić Konobę PAX na ulicy Prijeko 32; znajduje się ona zaraz pod murami na bocznej ulicy od tej głównej prowadzącej do wieży kościelnej na której godziny są wyświetlane rzymskimi i arabskimi cyframi.
Na tej głównej ulicy niekiedy stoi taki naganiacz, które daje ulotkę z menu (w różnych językach; również po polsku) dodatkowo od cen można mieć 10% upustu lub litr wina (białego lub czerwonego) plus aperitiv gratis.
Wiadomo lepiej wybrać wino.
Przykładowe ceny dań poniżej:
* sałatka z ośmiornicy 60 kuna
* jagnięcina 90 kuna
* kurczak grill 60 kuna
* owoce morza (pycha!!!) 60 kuna
* zestaw rybny (bardzo duży i bardzo dobry)120 kuna
* kalmary 60 kuna
* cevapcici 50 kuna
wszystkie dodatki czyli sałatki, ziemniaczki bądź frytki (do różnych dań różne wersje dodatków) Gratis!!!
Na prawde polecam! Zadna pizza tego nie zastąpi.
Pozdrawiam i smacznego w Dubrovniku może komuś się przyda, ja na pewno w tym roku tam wrócę na pyszne i uważam niedrogie jedzonko z miłą obsługą rozumiejącą po polsku.