Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga przez Tucepi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kate_cz
Plażowicz
Droga przez Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate_cz » 18.04.2009 15:18

Witam, wybieram sie w lipcu tego roku samochodem do Chorwacji. To będzie pierwszy raz więc mnóstwo czasu spędzilam nad szukaniem idealnego miejsca. Zakochalam się w Tucepi- a właściwie w jego przepieknych ( podobno :) ) plazach i cudnych górach. Znaleźliśmy juz nawet wolny domek (gdyz termin jest w środku sezonu) ale pojawiły się wątpliwości gdyż domek położony jest bezpośrednio przy magistrali - głownej drodze. W sumie plaza tez nie jest jakoś bardzo oddalona od tej drogi i bardzo proszę o radę kogos kto może byl w tym miejscu. Czy droga jest bardzo ruchliwa i uciązliwa??bo jednak nie ma nic przyjemnego wdychając spaliny i słysząc samochody, a moze przesadzam. proszę o odpowiedz, bo zastanawiam sie jeszcze nad miejscowością Baśka Voda. Co polecacie :)
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi :D
Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.04.2009 15:39

Droga jest ruchliwa i uciążliwa :!:
kate_cz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate_cz » 18.04.2009 15:41

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :), w takim razie może rzeczywiście lepiej poszukać czegos w Baska Voda
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 18.04.2009 17:09

kate_cz napisał(a):Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :), w takim razie może rzeczywiście lepiej poszukać czegos w Baska Voda

obie miejscowości piękne :)

ja bym to ocenił po piosenkach ;))

Oliver Dragojevic - Baska Voda

Vinko Coce - Tucepi :))

Obie piosenki i miejscowości śliczne :) więc trudny wybór :)

Pozdrav Adam
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 18.04.2009 17:11

My też wybieramy sie do Tucepi pod koniec lipca,mamy apartament oddalony nieco od Jadranki.Zgadzam się z Torac ulica dość ruchliwa a szczególnie w sezonie.
Jeśli możesz to podaj link do tego domku-może nie będzie aż tak żle.
Pozdrawiam.
:D :D :D
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 18.04.2009 17:12

Jesli chodzi o wybór to ja zdecydowanie wybrałabym Tucepi!!!!!
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 18.04.2009 17:19

ancia napisał(a):My też wybieramy sie do Tucepi pod koniec lipca,mamy apartament oddalony nieco od Jadranki.Zgadzam się z Torac ulica dość ruchliwa a szczególnie w sezonie.
Jeśli możesz to podaj link do tego domku-może nie będzie aż tak żle.
Pozdrawiam.
:D :D :D

oo witam :) moją słuchaczkę:)) :)

dla ciebie Anciu :)

Tomislav Ivčić MORE SINJE
kate_cz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate_cz » 18.04.2009 17:22

Wybieramy sie do tego apartamentu http://www.tucepi.net/saric-sandra , gdyż jedziemy w 7 osób i zależało nam na "przystępnej" cenie :) Właścieciel bardzo miły, nawet zrobił nam dodatkowe zdjęcia. Mamy bliziutko do plazy, ale niestety jak widac na stronie domek jest przy samej drodze (choc jest przejscie podziemne). Dziękuję za wszystkie rady :D
PS troche zal mi teraz odpuszczac to tucepi z powodu drogi
kate_cz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate_cz » 18.04.2009 17:25

Aaa no i oczywiście dziękuję Ci bardzo adam11 za cudowne "teledyski", choc w tym z Tucepi dość często pojawia się pewien pan i chyba bardziej podoba mi sie ten z baski :). A co powiecie na temat samych plaż... gdzie ładniejsze??
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 18.04.2009 17:28

Ja uważam że plaża lepsza w Tucepi. :D

Adaś Ty jak zwykle wyczujesz sytuację...piękne!!!!! :lol: :lol:
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 18.04.2009 17:56

kate_cz napisał(a):Aaa no i oczywiście dziękuję Ci bardzo adam11 za cudowne "teledyski", choc w tym z Tucepi dość często pojawia się pewien pan i chyba bardziej podoba mi sie ten z baski :). A co powiecie na temat samych plaż... gdzie ładniejsze??

Witam
Byłem w Tucepi i BV, i BV ma ładniejszą plażę b. długą i oczywiście jest dalej od Jadranki. W Tucepi mieszkałem nad Jadranką na plażę chodziło się przejściem podziemnym, ale w nocy non stop jechały auta, słychać je było nawet przy zamkniętych oknach. Ale idzie wytrzymać. Jak chcecie cichą miejscowość to polecam Igrane, Drvenik lub Viganij i Loviste na Peljesacu.
Pozdr.
kate_cz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate_cz » 18.04.2009 18:07

Rzeczywiście Igrane ma też przepiękne plaże, ale juz jest troche za bardzo na południe. Planujemy jechac samochodem z Krakowa i już niżej niż Tucepi nie chcemy sie zapuszczac :) choc wiem ze południe jest najpiękniejsze.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.04.2009 18:54

ancia napisał(a):Jesli chodzi o wybór to ja zdecydowanie wybrałabym Tucepi!!!!!

Potwierdzam.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.04.2009 18:56

kate_cz napisał(a):Rzeczywiście Igrane ma też przepiękne plaże, ale juz jest troche za bardzo na południe. Planujemy jechac samochodem z Krakowa i już niżej niż Tucepi nie chcemy sie zapuszczac :) choc wiem ze południe jest najpiękniejsze.

To tylko jakieś 15 min drogi dalej.
kate_cz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate_cz » 18.04.2009 20:06

W takim razie dziekuję za polecenie Igrane rzeczywiście może warto, a macie może jakies sprawdzone adresy?? :D byłabym bardzo wdzięczna :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone