Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga na Plitvickie - jaką wybrac?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
praulinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) praulinka » 26.08.2008 14:17

Poszukałem troche na forum i nie znalazłem podobnego tematu, że pozwolę sobie zadać pytanie.
Jadąc w sobotę 6.09.2008 nad ranem (koło 8.00 chcemy byc na Plitvickich) w dwa samochody, w tym w jednym dziecko, mam dylemat czy jechac maksymalnie długo A1 aż do Otocac i dopiero tam wbijac się na 52 do D1 i wrócić kawałek do góry na Plitvickie czy jechać standartową drogą pokazywaną przez map24 czyli od Karlovaca cały czas D1?
Chodzi mi o to czy ktos jechał odcinkiem D1 Karlovac - Plitvickie i czy da się tam rozwinąc normalne prędkości, czy nie ma co 2 km wioski z ograniczeniem do 40-tu, bo to będzie końcówka dłuuuugiej podrózy z Polski i wolę nadrobic te 120km autostradą na tempomacie bez stresów niż utknąc gdzies w sobotnich porannych korkach.
Z góry thz za odpowiedź.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 26.08.2008 15:49

Ja jechałam traską Karlovac - Plitvice, raczej nie ma ograniczeń do 40km/h.
Ale 130km/h też nie pojedziesz, bo czasem droga jest poprostu kręta.
Ogólnie trasę polecam, bo są fajne widoki :)
Pozdrawiam.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 26.08.2008 17:47

Radze zjechać w Karlovacu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2008 18:29

forum/viewtopic.php?t=17814

przecież to łatwe
praulinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) praulinka » 27.08.2008 08:07

Jak widać nie dla wszystkich :)
Dzięki za informacje, na pewno się przydadzą, a polecony temat dokładnie opisuje cała trasę, polecam innym.
Szkoda, że po wpisaniu "droga plitvickie" wychodzi 99 stron forum i jakoś mi umknął.
Wyjazd za tydzień, już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty w CRO :):):)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone