Dalmacja Południowa - gdzie jechać
napisał(a) Piotr_ » 01.04.2007 01:45
Witam, w ubiegłym roku sugerując się m.in. Waszymi radami i opiniami udałem się do Omisu, a następnie do Primosten. W obydwu miejscach znalazłem to czego oczekiwałem, a mój urlop był w 100% udany.W Omisie była piasczysta plaża, spokój, a jednocześnie niewielka starówka. Z kolei Primosten to jedno z najciekawszych miejsc jakie widziałem z pięknymi skalistymi i kamienistymi plażami, oraz życiem nocnym. W tym roku również wybieram się do Chorwacji w czerwcu. Dzieci są trochę starsze (2 i 4 lata), więc mogę zaryzykować dłuższą trasę. Z drugiej strony nie wiem czy dalej jest coś jeszcze bardziej ciekawego. W tym roku nie planuję odwiedzać Plitvic, ani wodospadów Krka, dlatego miejsce nie musi być dobrą bazą wypadową. Już w roku ubiegłym rozważałem Hvar lub Korculę i teraz ponownie rozważam wyjazd na którąś z tych wysp. Właściwie to bardzo chciałbym chociaż częściowo spędzić urlop na wyspie. Ze względu, że nie znam tych regionów, to prosiłbym Was o propozycję jednego miejsca, które byłoby prawie odcięte od cywilizacji z plażą nadającą się do zabaw dla dzieci i drugiego, w którym byłaby starówka i nocne życie. Biorę też pod uwagę wyspy leżące w północnej części Chorwacji. Będę wdzięczny za porady i szczegóły.