Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto jechać autostradą do końca?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
austinpowers
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) austinpowers » 16.08.2007 16:59

Mam na myśli nowo oddany odcinek do Sestanowac. Często bywa tak (znam to z naszych krajowych realiów), że ostatni zjazd autostrady która jest w budowie jes mocno zakorkowany. Czy w tym przypadku jest podobnie? może lepiej zjechać w Blato? Macie jakieś doświadczenia?
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 16.08.2007 17:20

austinpowers napisał(a):Mam na myśli nowo oddany odcinek do Sestanowac. Często bywa tak (znam to z naszych krajowych realiów), że ostatni zjazd autostrady która jest w budowie jes mocno zakorkowany. Czy w tym przypadku jest podobnie? może lepiej zjechać w Blato? Macie jakieś doświadczenia?

zalezy kiedy bedziesz jechal.
przejezdzalem tamtedy kilkakrotnie podczas dwutygodniowych wczasow i nigdy korka nie widzialem, choc pewnie w soboty moze sie zdarzyc

pozdrav
austinpowers
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) austinpowers » 16.08.2007 17:32

Niestety w sobotę ;( . A do Ploce to lepiej przez Zagvozd 62-ką czy przez Makarską - magistralą?
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 16.08.2007 21:19

austinpowers napisał(a):Niestety w sobotę ;( . A do Ploce to lepiej przez Zagvozd 62-ką czy przez Makarską - magistralą?

Do końca a później w prawo na Zagvozd droga pusta po której jeżdżą prawie sami miejscowi.Dwa lata testowane i śmiało polecam :wink:
zielas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielas » 16.08.2007 21:32

Rozumiem, że jadąc do CRO w środę/czwartek mam mniejsze prawdopodobieństwo, że utknę w korku np. przed tunelem albo na końcu autostrady?!

zielas
austinpowers
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) austinpowers » 16.08.2007 21:36

krzysio21 napisał(a):
austinpowers napisał(a):Niestety w sobotę ;( . A do Ploce to lepiej przez Zagvozd 62-ką czy przez Makarską - magistralą?

Do końca a później w prawo na Zagvozd droga pusta po której jeżdżą prawie sami miejscowi.Dwa lata testowane i śmiało polecam :wink:

Dzięki Krzysio21, rozumiem że budowa autostrady na tym odcinku nie powoduje większych utrudnień?
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 16.08.2007 21:38

zielas napisał(a):Rozumiem, że jadąc do CRO w środę/czwartek mam mniejsze prawdopodobieństwo, że utknę w korku np. przed tunelem albo na końcu autostrady?!

zielas

dokladnie :)
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 17.08.2007 18:16

austinpowers napisał(a):
krzysio21 napisał(a):

Dzięki Krzysio21, rozumiem że budowa autostrady na tym odcinku nie powoduje większych utrudnień?

Absolutnie żadnych.Szerokiej drogi :wink: :papa:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 17.08.2007 18:35

[quote="krzysio21]
[/quote]

Krzysio wrócił ????
Ja ruszam 06.09. Spotkamy się po moim powrocie ????
Moze wtedy skrzykniemy się na Bulwarach ??? :)

Powodzena :)
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 17.08.2007 19:56

Nie miałem problemu ze zjazdem w Sestanovac tak ok. 4.30 nad ranem w niedzielę 1 lipca, choć było kilka samochodów i ktoś się grzebał z zapłatą...
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 17.08.2007 20:06

mirek109 napisał(a):[quote="krzysio21]

Krzysio wrócił ????
Ja ruszam 06.09. Spotkamy się po moim powrocie ????
Moze wtedy skrzykniemy się na Bulwarach ??? :)
:)[/quote]

Wrócił :cry: Może przeniesiemy się tam forum/viewtopic.php?t=15053 :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone