Jolanda napisał(a):Jesoo,pięknie no to już wiem gdzie się zatrzymać
Jedna z najpiękniejszych marin w całej Chorwacji... . Polecam .
No to jeden problem z głowy

.png)
paula019 napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów!
Planujemy z narzeczonym w przyszłym roku wyjechać do Chorwacji. Jakoże zamierzamy jechać w ciemno i na miejscu poszukać jakiś niedrogich kwater pozostał nam wybór miejsca, bo jednak wolimy mieć ustalone gdzie jedziemy. Jedziemy w okolicach końca lipca - początku sierpnia, samochodem, prawdopodobnie z 2 znajomych. Jednak okazuje się nie być to łatwą sprawą, mimo ogromnej ilości wpisów na forum. Oto nasze preferencje - proszę o pomoc w wyborze. Bo z samych zdjęć i opisów cięzko wybrać. Wolę jednak skorzystać z opinii osób, które były:
1) Północna / Środkowa dalmacja - okolice zadaru, najdalej trogir, może być wyspa lub ląd, byle możliwie otwarte morze (z czego możemy zrezygnować na korzyść ładniejszych plaż z zatoczkami, jaskiniami itp i ładnymi widokami (na tych widokach szczególnie mi zależy):)
2) Miasteczko raczej spokojne, ale żebyśmy tez w razie chęci mieli gdzie zabalować (klub) no i zjeść bądź napić się w kanjpie- zależy nam na stosunkowo niedrogim jak na chorwackie warunki miejscu, ale też nie jakaś dziura z 2 domami na krzyż. Fajnie byłoby gdyby była możliwość lotu na spadochronie nad motorówką, jakieś rejsy z nurkowaniem itp.
Zdaję sobie sprawę, że znalezienie takiego miejsca może być niemożliwe (ze względu na wykluczające się jednocześnie cechy) ale proszę o polecenie możliwie najbliżego mojego ideału miejsca. Na wyjazd zamierzamy przeznaczyć ok. 3000 zł na osobę. Jak myślicie, jest to możliwe? Nie oszczędzając przesadnie na wszytkim ale też nie szastając na prawo i lewo.
Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Paulina
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne