Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja zachodnia - ciekawe plaże

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.07.2025 19:03

CroGoGo napisał(a):Hihi, ale północna Chorwacja to przecież jest na wysokości Maribor (SLO)... :D

Najbardziej na północ wysuniętym punktem cro jest Žabnik, dio Svetog Martina na Muri. Tak jak piszesz, na wschód od Mariboru.
CroGoGo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroGoGo » 29.07.2025 11:04

Posłuchałem i i pytanie o wyspę Krka, to czy most jest czynny i jest ciągle bezpłatny? Czy tamtejsze plaże mają parkingi płatne/bezpłatne? Chodzi o to, że mam wolne pokoje ale głębiej, wiec kilka km, najlepiej byłoby przemieszczać się samochodem? Która okolice wybrać - Starą Baske, czy "Młodą" Baske, ew.....? Znacie Krk?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.07.2025 11:35

Wyspa Krk. Temat rzeka.
wyspa-krk-na-poczatek-co-gdzie-i-jak-t30643.html
baska-czy-stara-baska-t20832.html
Będzie bardzo dużo ludzi na Krku w tym terminie.
CroGoGo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroGoGo » 29.07.2025 11:48

Mikromir napisał(a):...Będzie bardzo dużo ludzi na Krku w tym terminie.
też tak pomyślałem :( jakaś sugestia?
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 29.07.2025 12:03

Most na Krk jest bezpłatny od 5 lat. O plażowanie na Krk nie wiem wiele bo byłem tam tylko przejazdem. Jak Baška (nowa) to w sezonie są tam tłumy ale plaża bardzo duża. Stara Baśka z tego co wiem bardziej klimatyczna. Tu jest parking przy fajnej plaży https://maps.app.goo.gl/zzpbQNddCkLoQsFM8
Z komentarzy widzę że płatny 1Eur/h
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.07.2025 14:02

CroGoGo napisał(a):... jakaś sugestia?

Nie mam. :mg: Na Krku zaszyłam się z Starej Bašce w apartamencie z parkingiem i mogłam się tylko przyglądać jak przyjezdni mają problem z parkowaniem. :oczko_usmiech:
No ja bym w szczycie sezonu jednak jechała na Pag, bo jeśli nie unika się chodzenia pieszo, to zawsze jakaś pustawa plaża się znajdzie. A te tłumy w mieście się jakoś przeskoczy. Ale jak chcesz blisko, to musisz w sierpniu się przytulić do plażowiczów z Europy Zachodniej. :lezekwicze:
A serio, plaża z linku wyżej jest ok. Można tam podjechać, choćby dla samych emocji widokowego zjazdu do Starej Baški. O ile pamiętam ta następna plaża była też fajna. Zobacz w mapach Google te tereny, może są tam jeszcze dalej bardziej ukryte plaże. Dla odkrywców.
Tu fajna relacja: przez-2-wiolonczele-runal-nasz-plan-i-co-z-tego-wyniklo-wsp-t51743.html
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 29.07.2025 15:31

Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Chorwacja zachodnia - ciekawe plaże - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone