.png)
.png)
.png)
CroGoGo napisał(a):Cześć Wszystkim, w końcu dotarłem i tu, gdyż na Bałtykiem cienko, cienko i myślimy o szybkim wypadzie na ok. tydzień do zachodniej Chorwacji. Proszę o wsparcie i wskazanie co wybrać - Senj, czy dalej Pacostane? A może coś jednak bliżej? Czytam, że na zachodzie o deszcz dużo łatwiej, a w praktyce przełomu lipca i sierpnia? oraz czy znajdę wolny pokój dla 2 osób na miejscu, choćby parę km od wybrzeża? Z góry dzięki za wskazówki
.png)
.png)
mchrob napisał(a):. A co do miejscówki to rejon okolic Zadaru to najmniej atrakcyjne w Chorwacji. To już lepiej na Pag pojechać albo gdzieś na Istrię
.png)
I o to mi chodziło Marek, nie oczekuję zbyt wiele, ma to być krótki wypad w rejon raczej na zachód od Zadaru, oczywiście z możliwością zwiedzania nawet +/-150 km -dlatego dałem przykładowo Senj bo mobilnie poza kilkugodzinnym plażowaniem obskoczę i do Zadaru, jak i Istrię. Sęk jednak w tym, że wolałbym wybrać miejsce nie całkiem w ciemno. Co proponujesz/cie?marekkowalak napisał(a):...Wiele osób (w tym ja) uważa rejon Zadaru za niezwykle atrakcyjny...plaże też ładne...
.png)
.png)
dekoder napisał(a):Hmmm, co mamy na zachód od Zadaru? Są wyspy Ugljan, Veli Iż, Dugi Otok, od biedy także mniejsze - Sestrunj, Molat. Senj, jakby się nie napinał, leży na północ od Zadaru.
No, ale ja po starej geografii jestem, może teraz nowe aplikacje pokazują coś innego
Ja bym jednak celował we wschodnią Chorwację, ew. w zachodnią Czarnogórę.
.png)
CroGoGo napisał(a):I o to mi chodziło Marek, nie oczekuję zbyt wiele, ma to być krótki wypad w rejon raczej na zachód od Zadaru, oczywiście z możliwością zwiedzania nawet +/-150 km -dlatego dałem przykładowo Senj bo mobilnie poza kilkugodzinnym plażowaniem obskoczę i do Zadaru, jak i Istrię. Sęk jednak w tym, że wolałbym wybrać miejsce nie całkiem w ciemno. Co proponujesz/cie?marekkowalak napisał(a):...Wiele osób (w tym ja) uważa rejon Zadaru za niezwykle atrakcyjny...plaże też ładne...
.png)
marekkowalak napisał(a):
Po jakiej geografii by nie był i jakiej aplikacji by nie używał, to we wschodniej Chorwacji żadnego morza nie ma.
Vukovar, Osijek, Vinkovci... Mówią ci coś te nazwy? To są miasta wschodniej Chorwacji.
.png)
.png)
CroGoGo napisał(a):Cześć Wszystkim, w końcu dotarłem i tu, gdyż na Bałtykiem cienko, cienko i myślimy o szybkim wypadzie na ok. tydzień do zachodniej Chorwacji. Proszę o wsparcie i wskazanie co wybrać - Senj, czy dalej Pacostane? A może coś jednak bliżej? Czytam, że na zachodzie o deszcz dużo łatwiej, a w praktyce przełomu lipca i sierpnia? oraz czy znajdę wolny pokój dla 2 osób na miejscu, choćby parę km od wybrzeża? Z góry dzięki za wskazówki
.png)
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne