Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja sierpień-wrzesień - miły hotel

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AgaiDaniel
Plażowicz
Chorwacja sierpień-wrzesień - miły hotel

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaiDaniel » 28.03.2010 16:58

Cześć. :D Witamy wszystkich. Wybieramy się z mężem do Chorwacji, mniej więcej od 29 sierpnia do 3 września (ok 5 nocy). Poszukuję w internecie jakiegoś fajnego hotelu w Środkowej Dalmacji (obojętnie jaka miejscowość). Nie interesują mnie apartamenty ani prywatne kwatery, chodzi mi o pokój hotelowy z dobrą restauracją w cenie ok 40-45 euro za dobę. Przegladam internet i tego tu jest tysiące, dobrze więc mieć coś poleconego.Czy ktos moze polecić jakiś hotelik.
Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie!!!!!!!
AgaiDaniel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaiDaniel » 28.03.2010 17:19

Czytam dokładnie forum i widzę, że hotele nie są lubiane ani pożądane do spania. Dlaczego? Nigdy nie byłam w Chorwacji więc nie wiem. Wykupić śniadanie czy obiadokolację można raczej tylko w hotelach. chodzi o to, że nie mam zamiaru robić jedzenia na własną rękę (to mam akurat w domu na codzień!!!!!!!!)
:D :D :D
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 28.03.2010 20:45

Ja jeżdżę z rodziną corocznie do hoteli (pomijając 1996 i 1997, kiedy zatrzymaliśmy się w apartamentach).
Hotele wybieram sam, bardzo długo i starannie. Nigdy się nie rozczarowaliśmy :) . Przez cały rok robię dla rodzinki śniadania i kolacje, zmywam naczynia itp. Na wakacjach chcę mieć również urlop od tych prozaicznych czynności :wink:
Hotelowe śniadania i obiadokolacje w niczym nas nie ograniczają. Są serwowane w tak szerokich "widełkach" czasowych, że kompletnie nie mają wpływu na rozkład dnia. Obaj z synem, jako sportowcy (on zawodowiec, ja już tylko amator) lubimy dużo i dobrze zjeść. I lubimy jedzenie zróżnicowane. W hotelach, w których byliśmy mieliśmy te warunki spełnione z nawiązką. Rano, po śniadaniu chodziłem na targ po winogrona i brzoskwinie. Potem plaża. W przerwie espresso i coś słodkiego. A wieczorami włóczyliśmy się po okolicznych knajpkach racząc się chorwackim winkiem, piwem etc.
I naprawdę, będąc w hotelu, mieliśmy czas i na plażę i na bieganie i na nurkowanie i na wieczorne rozrywki.
Jedna ważna sprawa: szerokim łukiem omijamy hotele All inclusive!

Na koniec zaznaczę, że zwolenników apartamentów doskonale rozumiem. Pobyt w chorwackich apartamentach ma niepowtarzalny urok i klimat.
Nasz dwukrotny pobyt w apartamentach wspominam niezwykle mile.

Napisałem może trochę chaotycznie, ale temat obszerny, a ja mam dziś mało czasu... Może kiedyś bardziej pewne wątki rozwinę :wink:
Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 28.03.2010 21:30

AgaiDaniel napisał(a):Czytam dokładnie forum i widzę, że hotele nie są lubiane ani pożądane do spania. Dlaczego? Nigdy nie byłam w Chorwacji więc nie wiem. Wykupić śniadanie czy obiadokolację można raczej tylko w hotelach. chodzi o to, że nie mam zamiaru robić jedzenia na własną rękę (to mam akurat w domu na codzień!!!!!!!!)

Po pierwsze dlatego, że indywidualne rezerwacje w hotelach nie są zbyt atrakcyjne cenowo (agencje mają preferencyjne warunki); po drugie standard większości hoteli pozostawia wiele do życzenia, a te, które są w porządku kosztują naprawdę nie mało (generalnie albo wysoki albo bardzo niski standard).
Wybieracie się tylko na 5 nocy.. hm... trochę mało...mimo wszystko polecałabym kwatery prywatne. Problem wyżywienia to żaden problem. Nikt przecież nie zmusza gości, by koniecznie gotowali w apartamentach prywatnych. Wystarczy pójść do restauracji.. o tej porze, kiedy ma się na to ochotę i zamówić dokładnie to, na co ma się ochotę (zamiast jeść o wyznaczonej porze i to, co akurat serwują)...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 29.03.2010 09:57 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 28.03.2010 22:20

Zgadzam się z Kasią. Jeżeli indywidualnie to tylko apartamenty. Wtedy śniadania najlepiej robić samemu a reszta posiłków w restauracji, których na wybrzeżu Chorwacji nie brakuje, obojętnie gdzie by się nie pojechało. Jeżeli w dalszym ciągu chcecie do hotelu to tylko przez biura podróży (ofert jest masa), bo one wykupując rezerwację na cały sezon dostają od hoteli upusty, które powodują, że biura podróży mają taniej niż indywidualny turysta.
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 28.03.2010 22:24

Hotele ktore tam widziałem nigdy nie kosztowały mniej niż 50E a regułą było około 100E za pokój 2 osobowy
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 29.03.2010 08:03

Bywają też apartamenty ( małe rodzinne pensjonaty) serwujące wyżywienie czy w formie sniadań czy pełne :D

A mają te przewagę nad hotelami że jest fajna rodzinna atmosfera , bo to stosunkowo małe obiekty .
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 29.03.2010 14:30

AgaiDaniel napisał(a):Czytam dokładnie forum i widzę, że hotele nie są lubiane ani pożądane do spania. Dlaczego? Nigdy nie byłam w Chorwacji więc nie wiem. Wykupić śniadanie czy obiadokolację można raczej tylko w hotelach. chodzi o to, że nie mam zamiaru robić jedzenia na własną rękę (to mam akurat w domu na codzień!!!!!!!!)

Oj... No nie są zbytnio lubiane, gdyż każdy woli zapłacić jak najmniej, a akurat cena hotelu w stosunku do ceny apartamentu prywatnego w Chorwacji jest po prostu wysoka. Nie ma porównania np. z taką Grecją. Ponadto jest tak łatwo znaleźć sobie nocleg w prywatnym apartamencie, że nikt nie zaprząta sobie głowy pobytem w hotelu (co np. jest zasadniczo niemożliwe w takiej Tunezji czy Turcji, czy też Egipcie - tam cena pobytu w hotelu jest po prostu śmiesznie niska, a kwater prywatnych cywilizowanych - raczej brak ;)).

Z hoteli polecić mogę zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. Dobrze ustytuowany, dobre jedzonko, miła obsługa, wycieczki po polsku. Od 28 sierpnia HB masz za 49 juro od łebka.
AgaiDaniel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaiDaniel » 30.03.2010 20:20

Dzieki za odpowiedzi. Plumek, a Ty byłeś w którymś z tych hoteli?

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje