Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - jazda po jednym piwku :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 11.07.2013 21:57

mamax napisał(a):No ale nikt nikogo nie zmusza do wypowiadania i czytania. Każdy ma inne zasady jeden nie jeździ drugi me tego "cepa i zasad" w dupie no i jeździ. To takie uroki demokracji.
jaka demokracja po pijaku ludzie jeździli, jeżdżą i jeździć będą bo takich"kozaków" nic nie przekona czy demokracja czy ustrój który minął u nas w 89r

Ogólnie z tego co widzę nikt nie jeździ. Jak już zrobią łapankę w weekend i tydzień wcześniej jeszcze wszystkie media o tym trąbią to parę tysięcy złapią i to pewnie tych co nigdy i wcale ale broń borze.
Uważasz, że to źle że mało kto jeździ kto tu się wypowiada :?: :?: ja uważam wręćz przeciwnie świetnie, że prawie nikt nie jeździ bo znają konsekwencję takiej jazdy, w takie długie weekendy jak jest masa patroli Policji, SG, ITD na drogach do tego media nawijają o tym to standard, że przy każdej kontroli dostajesz"rurę" bo temat rozdmuchany poza tym po to są te akcję żeby w jakimś stopniu wyeliminować jeżdżących na podwójnym gazie, by więcej ludzi mogło dojechać bezpiecznie

To skąd te liczby i kto to kierował. Nie daj boże żeby za czeli łapać nie mówiąc o tym to dopiero rekordy się pojawią w statystykach.
chyba mało jeździsz, teraz praktycznie rura do dzioba to już standard nawet podczas rutynowej kontroli, , przy stłuczkach,wypadkach, potrąceniach, zawsze dmuchasz, za przekroczonego speeda też coraz częściej się dmucha( i nie potrzeba do tego nagłośnienia przez media), im więcej kontroli tym mniej zabitych na drodze czy tak ciężko to skumać :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.07.2013 22:00

mamax napisał(a):Ogólnie z tego co widzę nikt nie jeździ. Jak już zrobią łapankę w weekend i tydzień wcześniej jeszcze wszystkie media o tym trąbią to parę tysięcy złapią i to pewnie tych co nigdy i wcale ale broń borze.

Często w Chorwacji organizują takie łapanki?
Tak z ciekawości pytam.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 11.07.2013 22:02

Widzę, że przeważają wciąż czarno-biali :D
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 12.07.2013 07:58

anakin a gdzie wyczytałeś że pisałem o łapankach w Chorwacji ?
Zresztą Ty chyba najlepiej się na tym znasz i masz statystyki na bieżąco.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 12.07.2013 09:53

Marsallah napisał(a):Widzę, że przeważają wciąż czarno-biali :D

A co, lepiej być "kakaowym terrorystą" ?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 12.07.2013 10:01

JAPP napisał(a):sneer, Twój post trafia w sedno. Ludzie się bulwersują, że ktoś jedzie z plaży po 1 piwie, ale jak ktoś bez noclegu grzeje 1500 km i to najlepiej w jak najkrótszym czasie to jest super gość. To pierwsze bardzo rzadko, ale mi się zdarza, to drugie - nigdy.

Doprawdy zastanawiające, że w tym całym "sporze", praktycznie nikt z potępiających "jedno-piwkowców z Chorwacji" nie odniósł się do jazdy 1500 km "na pałę" w jedeń dzień bez noclegu po drodze. A zapomniałem, przecież to dużo bezpieczniejsze i rozsądne wg co niektórych.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 12.07.2013 10:05

Zobacz na temat postu- masz odpowiedź dlaczego.

Pewnie, że można "wypić jedno piwko" do jazdy, tak samo jak można raz w d...- przeca to nie homoseksualizm, dwa razy- to przyjaźń, a trzy razy- to już rodzina...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 10:05

sneer napisał(a):
JAPP napisał(a):sneer, Twój post trafia w sedno. Ludzie się bulwersują, że ktoś jedzie z plaży po 1 piwie, ale jak ktoś bez noclegu grzeje 1500 km i to najlepiej w jak najkrótszym czasie to jest super gość. To pierwsze bardzo rzadko, ale mi się zdarza, to drugie - nigdy.

Doprawdy zastanawiające, że w tym całym "sporze", praktycznie nikt z potępiających "jedno-piwkowców z Chorwacji" nie odniósł się do jazdy 1500 km "na pałę" w jedeń dzień bez noclegu po drodze. A zapomniałem, przecież to dużo bezpieczniejsze i rozsądne wg co niektórych.

Bo nie o tym jest tu mowa?
JEDIdarkSIDE
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JEDIdarkSIDE » 12.07.2013 10:08

anakin napisał(a):
mamax napisał(a):Ogólnie z tego co widzę nikt nie jeździ. Jak już zrobią łapankę w weekend i tydzień wcześniej jeszcze wszystkie media o tym trąbią to parę tysięcy złapią i to pewnie tych co nigdy i wcale ale broń borze.

Często w Chorwacji organizują takie łapanki?
Tak z ciekawości pytam.

MISTRZU ANAKIN :D
Powiem tak w tym roku siedziałem w knajpie wypiłem 0,5 litra czerwonego wina podjechał policjant na moto...
DOWÓD ZBRODNI :mrgreen: w postaci pustej 0,5litrowej karafki stał na stole wypaliłem 2fajki licząć że odjedzie ale nie stał sobie w najlepsze :D a mnie gonił czas wsiadłem na moto odpaliłem i patrzę... gotowy w każdej chwili zgasić i tłumaczyć się że tylko sprawdzam czy dobrze chodzi... a gościu uśmiechnął się do mnie szeroko pokazał LEWĄ W GÓRĘ i TYLE :mrgreen: odjechałem spokojnie.
Raz tylko widziałem jak "SUSZYLI" na drodze do Dubrownika...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 10:10

sneer napisał(a):

1365 km mam "na pałę" wyjazd z domku o 14 wyspany nie na kacu przerwa na kimanko tak ok 1 w nocy,w moim przypadku godzinka,dwie wystarczy i w drogę trzeźwo myślący :wink:
TurboDymoMan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TurboDymoMan » 12.07.2013 10:10

No piwko, a niekiedy nawet dwa dla niektórych nie zabija...
zabija niewiedza własnych ograniczeń po wielu piwkach, po piwku na zmęczony organizm po całym driu drogi czy plaży...
a poważnie:
Karlovacko przy obiadku nie zaszkodzi nawet przed jazdą, dodatkowo często w formie "dodatku" w Chorwacji podają pięćdziesiątkę całkiem mocnego alkoholu "po" jedzeniu:) miły zwyczaj, "wpuszczony" w cenę posiłku bo nie doliczają tego do rachunku, a procenty czy promile ma...
I tak tam się jęździ, tak samo we Włoszech po winku, w Niemczech po piwku, alkohol to nie trucizna, nie zabija. Zabija głupota pijącego nie wiedzącego kiedy może, kiedy przestać czy kiedy po prostu sobie odpuścić...

na pewno mniej boje się usmiechniętych, wyluzowanych plażowiczów wracajacych po piwku i obiedzie z fajnej knajpki niź "gieroi" jadących 15-tą godzinę za kółkiem "na raz", po 10-tej kawie, budzeniu przez żonę co chwila bo przecież "dadzą radę". To ta grupa której szkoda 50-70 euro na nocleg, co obieźdzą wszelkie możliwe autostrady, to ta grupa która jedzie na wakacje i zamiest troszkę użyć, dać wypocząć rodzinie to zagania żonę do garnków i talerzy zamiast odżałować troszkę mamony na przyjemności, w tym luz i lokalne jedzonko w knajpkach:)
JEDIdarkSIDE
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JEDIdarkSIDE » 12.07.2013 10:13

Bocian napisał(a):
sneer napisał(a):

Bo nie o tym jest tu mowa?

Może nie o tym ale słusznie zauważono że jazda ciurkiem przez 1300km jest niebezpieczna I TO JEST FAKT
wiem bo ZGRZESZYŁEM w obu TEMATACH ostatnio wróciłem z CRO w 1dzień zsiadając tylko na tankowanie i sikanie :lol:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 12.07.2013 10:19

TurboDymoMan napisał(a):na pewno mniej boje się usmiechniętych, wyluzowanych plażowiczów wracajacych po piwku i obiedzie z fajnej knajpki niź "gieroi" jadących 15-tą godzinę za kółkiem "na raz", po 10-tej kawie, budzeniu przez żonę co chwila bo przecież "dadzą radę". To ta grupa której szkoda 50-70 euro na nocleg, co obieźdzą wszelkie możliwe autostrady, to ta grupa która jedzie na wakacje i zamiest troszkę użyć, dać wypocząć rodzinie to zagania żonę do garnków i talerzy zamiast odżałować troszkę mamony na przyjemności, w tym luz i lokalne jedzonko w knajpkach:)

TurboDymoMan: Podpisuję się rękami i nogami pod tym postem. Dodam jesczcze, że z moich obserwacji (odnośnie osób jadących 15 godzin do Chorwacji nonstop) , wynika, że prócz "motywacji kasowej", że "szkoda im 50 euro na nocleg" dochodzi czasem jeszcze zakompleksienie i chęć udowodnienia, że jest się "wielkim auto-maczo" i da się radę zrobić ten odcinek "na jeden raz", żeby coś tam komuś udowodnić (chyba tylko własną głupotę).

brzo1985: a kolega to jakiś homofob czy co? :lol:
JEDIdarkSIDE
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JEDIdarkSIDE » 12.07.2013 10:25

sneer napisał(a):
TurboDymoMan napisał(a):na pewno mniej boje się usmiechniętych, wyluzowanych plażowiczów wracajacych po piwku i obiedzie z fajnej knajpki niź "gieroi" jadących 15-tą godzinę za kółkiem "na raz", po 10-tej kawie, budzeniu przez żonę co chwila bo przecież "dadzą radę". To ta grupa której szkoda 50-70 euro na nocleg, co obieźdzą wszelkie możliwe autostrady, to ta grupa która jedzie na wakacje i zamiest troszkę użyć, dać wypocząć rodzinie to zagania żonę do garnków i talerzy zamiast odżałować troszkę mamony na przyjemności, w tym luz i lokalne jedzonko w knajpkach:)

TurboDymoMan: Podpisuję się rękami i nogami pod tym postem. Dodam jesczcze, że z moich obserwacji (odnośnie osób jadących 15 godzin do Chorwacji nonstop) , wynika, że prócz "motywacji kasowej", że "szkoda im 50 euro na nocleg" dochodzi czasem jeszcze zakompleksienie i chęć udowodnienia, że jest się "wielkim auto-maczo" i da się radę zrobić ten odcinek "na jeden raz", żeby coś tam komuś udowodnić (chyba tylko własną głupotę).

brzo1985: a kolega to jakiś homofob czy co? :lol:

ja też się podpisuję... wypocin brzo1985 nie komentuję bo są żałosne gość musi mieć jakieś skrywane głęboko :P kompleksy
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 12.07.2013 10:26

Wstydzę się przyznać, ale mam żonę... dziecko w drodze.... Nie linczujcie mnie za to :D

Na poważnie- niech ktoś "decyzyjny" zamknie ten temat.

"Czy można? Czy nie można?"

"Czarno-biali"

Idąc za Górskim z KMN-u pojawią się za chwilę: "Zapiekanki i prostytutki"- czy można je jeść? czy można je użyć?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Chorwacja - jazda po jednym piwku :) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone