Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - jazda po jednym piwku :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 11:37

Aldonka napisał(a):
TurboDymoMan napisał(a):
90% polaków "chla" piwko przy grillu, jeździ na rowerze po piwku, często autem, niedopalone papierosy wywalaja za okna aut na drogę... a zapytaj takiego na jakimś forum:

Gratuluję rzetelnego wyliczenia procentowego. 90% Ty się zastanów co mówisz. Albo już Ci owe procenty w głowie zaprocentowały.

Po tej Łomży "niefiltrowanej" :mrgreen:
dorotąg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorotąg » 12.07.2013 11:45

Tak czytam i osłabłam... całe szczęście, ze nie posiadam takich dylematów bo o ile sama lubię piwko, to zawsze mam kierowcę w postaci męża , który nie pije w ogóle bo nie lubi :D Ale i ja i moje towarzystwo wyznajemy zasadę że nie jeździmy po alkoholu NIGDY ( po jednym piwku, po trzech czy po 10) jeżeli planujemy większą "popijawę" zawsze jest ona stacjonarna i zabezpieczona noclegiem dla przyjezdnych, mało tego, nikt na kacu nie wsiądzie następnego dnia do auta, a jak wie że wsiądzie nie pije dzień wcześniej wcale, albo dużo mniej :D Metoda pewna i bezpieczna żeby nie popełnić błędów. Może wynika to z tego że obracamy się w towarzystwie ludzi którzy są mniej lub bardziej sportowymi kierowcami co po pierwsze sprawia,że prawko oznacza dla nich wszystko a honor i zasady nie pozwalają na ekscesy. Utrata prawka za alkohol to wstyd na całą wieś i banicja :) Zresztą tak samo jak utrata go za wszystko inne.Sama miałam kiedyś sytuację,że pojechałam na występy gościnne do koleżanki, co tu dużo mówić, występy przedłużyły się tak, że ostatnie drinki piłyśmy o 7 rano, wstałyśmy o 14, poszłyśmy coś zjeść, no i pora by była wracać mi do domu ale samopoczucie coś nie takie ;) Mijałyśmy spacerkiem posterunek MO więc poszłam sobie dmuchnąć z ciekawości, pan dyżurny się uśmiechnął, zapytał ile czasu minęło od ostatniego spożycia, dmuchnęłam, wyszło 0,0... jakoś mi się wierzyć nie chciało i zostałam na noc u koleżanki bo pomimo braku promili nie czułam się na tyle czujna, skupiona i pełna refleksu żeby przejechać przez całą stolicę. Ot taka jestem odpowiedzialna ;) dobra nabiłam sobie posta :D Pozdrawiam i do zobaczenia w CRO :)))
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 11:46

ynka napisał(a):
Aldonka napisał(a):
TurboDymoMan napisał(a):
90% polaków "chla" piwko przy grillu, jeździ na rowerze po piwku, często autem, niedopalone papierosy wywalaja za okna aut na drogę... a zapytaj takiego na jakimś forum:

Gratuluję rzetelnego wyliczenia procentowego. 90% Ty się zastanów co mówisz. Albo już Ci owe procenty w głowie zaprocentowały.

Albo od
darek1 napisał(a): spirytu reaktyfikowanego
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 11:49

ynka napisał(a):
Aldonka napisał(a):
TurboDymoMan napisał(a):

Może Łomża niepasteryzowane ?
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 11:52

dorotąg napisał(a): Zresztą tak samo jak utrata go za wszystko inne.Sama miałam kiedyś sytuację,że pojechałam na występy gościnne do koleżanki, co tu dużo mówić, występy przedłużyły się tak, że ostatnie drinki piłyśmy o 7 rano, wstałyśmy o 14, poszłyśmy coś zjeść, no i pora by była wracać mi do domu ale samopoczucie coś nie takie ;) Mijałyśmy spacerkiem posterunek MO więc poszłam sobie dmuchnąć z ciekawości, pan dyżurny się uśmiechnął, zapytał ile czasu minęło od ostatniego spożycia, dmuchnęłam, wyszło 0,0... jakoś mi się wierzyć nie chciało i zostałam na noc u koleżanki bo pomimo braku promili nie czułam się na tyle czujna, skupiona i pełna refleksu żeby przejechać przez całą stolicę. Ot taka jestem odpowiedzialna ;) dobra nabiłam sobie posta :D Pozdrawiam i do zobaczenia w CRO :)))

Dorotko, niezłe ziółko z Ciebie :oczko_usmiech:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 11:54

kinga35 napisał(a):
ynka napisał(a):
Aldonka napisał(a):Gratuluję rzetelnego wyliczenia procentowego. 90% Ty się zastanów co mówisz. Albo już Ci owe procenty w głowie zaprocentowały.

Może Łomża niepasteryzowane ?

Ups, przepraszam "niepasteryzowanej" jeden kit i tak ściema :mrgreen:
dorotąg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorotąg » 12.07.2013 11:54

Oj tam, jednorazowy wyskok :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 11:57

ynka napisał(a):Ups, przepraszam "niepasteryzowanej" jeden kit i tak ściema :mrgreen:

Tylko, że akurat jest takie piwo Łomża niepasteryzowane, zresztą bardzo dobre :)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 11:59

kinga35 napisał(a):
ynka napisał(a):Ups, przepraszam "niepasteryzowanej" jeden kit i tak ściema :mrgreen:

Tylko, że akurat jest takie piwo Łomża niepasteryzowane, zresztą bardzo dobre :)

Podkapslowe?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 12:03

ynka napisał(a):
kinga35 napisał(a):

Podkapslowe?

http://smakpiwa.wordpress.com/2012/10/1 ... a-glupota/
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 13:37

Bocian napisał(a):
ynka napisał(a):Podkapslowe?

http://smakpiwa.wordpress.com/2012/10/1 ... a-glupota/

A no właśnie, gdzieś to czytałam ale nie pamiętałam gdzie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 14:22

Odnośnie picia pifka,miszcz wiochy :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2013 14:42

mamax napisał(a):anakin a gdzie wyczytałeś że pisałem o łapankach w Chorwacji ?
Zresztą Ty chyba najlepiej się na tym znasz i masz statystyki na bieżąco.

sneer napisał(a):...dziś dotarłem (lepiej późno niż wcale) do następującej informacji, dotyczącej prowadzenia pojazdów w Chorwacji(http://poradnik.poland.gov.pl/).
"zakaz prowadzenia pojazdów po spożyciu alkoholu (dla kierowców w wieku 16-24 lata oraz zawodowych, wykonujących pracę - 0,0 promili, dla pozostałych - 0,5 promila)."
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 14:57

ynka napisał(a):
kinga35 napisał(a):

Podkapslowe?
\
Normalne piwo niepasteryzowane.
http://www.piwoniepasteryzowane.pl/znane-marki/
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 12.07.2013 23:00

Marsallah napisał(a):Widzę, że przeważają wciąż czarno-biali :D

Nie. Czarno-biali napisaliby Ci, że świadomie wiozłeś do Chorwacji rodzinę (w tym dzieci) po pijaku. Że świadomie wracasz po pijaku z plaży na kwaterę. Że to skrajny kretynizm i nieodpowiedzialność. Na szczęście takich "oszołomów" tu nie ma...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Chorwacja - jazda po jednym piwku :) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone